Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Isırgan Otunun Saçlardaki İnanılmaz Etkisi!

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

ferday

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
492
3
296
Balıkesir
Saçlarınız;

ince telliyse,

dökülüyorlarsa,

püskül püskül olmuşlarsa,

yıpranmış görünüyorlarsa,

ısırgan otu tam size göre bir bitki…

Saçlarınız için ısırgandan mutlaka faydalanın.. Etkisini ilk kez kullanımdan itibaren mutlaka farkedeceksiniz inşaallah..

2 sap ısırganı sapları ve yaprakları ile birlikte küçük bir kaba koyup, üzerine 1 su bardağı kaynar suyu dökün. Ocağın altını açıp, 3 - 4 dakika kadar da kaynatın. Kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Demlenen ısırganın suyunu güzelce süzün; hatta lapasında kalan suyu da süzgeçte bir kaşık yardımı ile ya da eliniz ile bastırarak süzün. Süzülen bu suyu saç diplerinize parmak uçlarınız ile masaj yaparak yedirin.

Isırganı demlerken, kaba sığması için ikiye ya da üçe kırarak ya da bitkiyi ince ince kıyarak da demleyebilirsiniz. (mutlaka eldiven kullanınız! )
Hergün düzenli olarak bunu yaptığınızda sadece bir haftada bir haftada bile saçlarınız eski sağlıklarına geri dönmeye başlıyor ve ilk ısırgan suyu tedavisinden itibaren dökülme duruyor. Bir kaç ay boyunca düzenli olarak sürekli yaparsanız eğer, (saç kökleriniz ölmemiş ise) dökülmüş saçlarınızın yeniden canlandığını görme olasılığınız da çok yüksek.

Isırgan suyu tedavisi ile saçlarda gözlenen değişiklikleri şöyle sıralayabiliriz:

Dökülme duruyor,

Saç telleri kalınlaşıyor,

Saçlar gürleşiyor,

Güçleniyor,

Hacim kazanıyor,

Yıpranma azalıyor

Kepeklenmeye iyi geliyor

Isırgan demetler halinde pazarlarda bolca var şu sıralar.. Bir demetini 1 ya da 1,5 liraya alabiliyorsunuz. Tek bir demet de bir hafta yeterli geliyor.. Bir demeti bir haftaya bölerek derin dondurucuda buzdolabı poşetlerinde saklamanız mümkün. Hergün bir poşeti açıp, yukarıda anlattığımız şekilde demleyebiliyorsunuz kolayca.

aktar bana dediki ısırganı al aynat susuyla saçları yık Uzatıyo dedi

Burada yazın istemediğin kadar oluyor zaten deneyeceğim ama gürleştirmesini istemiyorum benim saçlarım az değil uzasa yeter.
Sağol.

Canım paylaştığın için teşekkürler.peki bu ısırgan otu suyu saçta ne kadar bekletiliyo?

evet ne kadar bekletiliyor ..

Canım sizleri yanıltmak istemem ama hergün düzenli olarak bunu saçlarıma sürüyorum ve yıkamıyorum.Çünkü her gün yapınca aynı şekilde de yıkamak saçı daha çok yıpratır.Ben bu tarifi internetten buldum ama hiçbir yerde ne kadar bekletileceği ve hemen yıkanıp yıkanmayacağı yazılmıyordu.O nedenle hemen yıkamıyorum.Ne zaman banyo yapacaksam o zaman yıkıyorum.

arkadaşlar bende duymuştum ısırgan otunun saça faydasını. fakat uygulayış biçimim baya farklıydı. ısırganı robottan geçirdim, kaynattım. suyunu değilde kendisini saçıma sürdüm, sonra ebedi billah çıkmadı. yıka allah yıka. yapıştı saçlarımabütün gece yıkadım durdum sırnaşık şey

arkadaşlar bende kurumuş ısırgan yaprakları var onları kaynattım saçlarımı yıkadım ve öle kaldı bi zararı olmaz sanırım ama ertesi gün aynı suyu kullanamıyorum çok pis koku yapıyo kalınca ne yapmak lazım dolabamı koysak ki kızlar olur mu yada derin dondurucuya?

bide bunun şampuanı var kendi şapuanıma hint yagı dökerek mahfetttim bunu alamayı düşünüyorum

Canım bu konuda bir bilgim yok.Sen de az yani günü birlik yap daha iyi olur bence.

doğru diyosun bi bardak suya bi tutam kaynatmak lazım bende iyi geleceğine inanıyodum ve entele ısırgan yağ derken saçlarım iyi olmasına oldu ama çokda şaşırtıcı olmayınca küstüm bende 1 aydır hiç bişi yapmıyom burayı okuyunca tekrar heveslendim bak şimdi sengözlerimebaksanab sanırım entelelerim yağlarım ısırganım ortalarda dolaşacak yine

Canım ben de çok meraklıyım böyle şeylere ama bazen de yarar derken zarar verebiliyoruz.Bu nedenle acaba diyorum bakım çeşitlerini hepsini bir anda değil de çeşitli aralıklarla mı yapsak diye?Ayrıca entele kullandım demişsin onu nasıl uyguladın.

ay koptom ozlem28 sen çok yaşa:roflol::roflol::roflol::roflol:

ferday canım sirkeli su ile yaptım enteleyi saçıma masaj yapıp 1-2 saat beklettim çamterabentinli şampuanla yıkadım haftada 3 kez 2si entele biri bakım yağı olmak üzere yaptım hiç etkisini görmedim desem yalan olur eskiden saçlarım kırık ken bakım sırasında ve şimdi hiç kırık yok benim saçım ince telli ve azdır :1no2: malesef ama saçlarımın bakımdan sonra baya iyi göründüğünü duymaya başlamıştım uzamasıda pek fazla olmamakla birlikte normalden hızlıydı sanırım :sm_confused: ince telli ve az olunca ne kadar uzun olursa olsun inan belli olmuyo öyle aman aman. yerimseniben 3 ay kadar devam ettim sonra pek bişi bulamayınca bıraktım :çok üzgünüm: gerçi dökülmesi de durdu hatta sıfıra yakın anlayacağınız burda okuyunca motive oluyorum :1rolleyes:

Arkadaşlar selam,sizin ısırganotundan sonra saçınız kuru oluyor mu?Ben tresan ın ısırgan otu şampuanını kullanıyorum da,kendim ısırgan suyu ile friksiyon yapınca da sanki kuruluk oldu:sm_confused:
sizlerde böyle bir etki oldu mu?

kurutuyorsa kesin yapim benim de yağlı saçlarımı kurutsun azcıksırnaşık şey

Isirgan Yağli Saçlarin Yağini Azaltmak Için çok Kullaniluyor Bildiğim Kadariyla Kurutabilir Ben Ce De

kızlar benim saçım ince telli ve çok kuru. yaklaşık 2 aydır haftada 2 gün bakım yağı yapıyorum. yıkarken bi seferinde ısırganı, bi seferinde lavantayı demleyip durulama suyu olarak kullanıyorum. inanın hiç kurutmadı saçlarımı, çok canlı görünüyor. ayrıca sanki saç tellerim kalınlaştı, dökülmesi tamamen durdu diyebilirim. normalde saçım hiç uzamaz aslında, şimdi sanki daha hızlı uzuyor ama öyle rapunzel falan da olmadım tabii..

şu solgar'ın silica diye bi vitamini var. içinde at kuyruğu ekstresi varmış ve bu hem saçlara hem de tırnaklara, cilde çok iyi geliyormuş. seneler önce çok kısa bir süre kullanmıştım ama tembellik edip bırakmıştım. normalde 2 mm'i geçmeden kırılan tırnaklarım bayağı bir güçlenmişti. 2 hafta kullanıp bıraktığım için saça nasıl geldiğini test edemedim. ama yine alıp bu sefer 3 ay kullanmaya karar verdim. bakalım işe yarayacak mı şakkıdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…