2 yıllık evliyim, çok şükür iyi bir gelirimiz akabinde de gelirimizi katlayan giderlerimiz, gider yollarımız var
Eşimin ailesi düğünümüze destek olmadıkları gibi üzerimize borç yığını yığdılar ve ailem bana tabiri caizse prensesler gibi baktı, yeri geldi yokluğun içinde varlık yaşattılar, okutup meslek sahibi yaptılar, her ne kadar eşim düğün için yardım etmeyin dese de A'dan Z'ye maddi manevi her eksiğimizi kapattılar ve hala da kapatmaya devam ediyorlar ama eşimin ebeveynleri sayesinde evlendiğimizden beri varlığın içinde yokluk çekiyoruz
Ya hadi malında mülkünde değilim eşimler 9 kardeş 2'si dışında hepsi karı-koca devlet kapısında öğretmen, maliyeci, mühendis, müfettiş vs ama ne hikmettir kimin bir eksiği olsa yok ablanların bebeği oldu durumları yok, yok abinler ev aldı durumları yok, araba aldılar, çocuk yaptılar bla bla bla siz destek olun. Yahu karı-koca üzerimize toplamda 5 ihtiyaç kredisi var düğünde taktıkları bilezikleri dahi eşimle birlikte aldık , düğünüme 3 gün kala görümceme nişan taktılar masrafları eşime kitlediler hala o zamanların kredilerini ödüyoruz, sıkıştıkça ihtiyaç kredisine yöneliyoruz her ay eksi binlerde geçiniyoruz ve eksiler hep benim üzerime eşimin maaşından yaklaşık 2000 TL kalıyor faturalar dışında evin geçimine katkısını göremiyorum, kayınebevynlerin konuştukları telefonun bile faturası üzerimize (ama bir kere olsun bizi arayıp kontör harcamazlar) sevgili kp'nin tek bahanesi ne yapak işte
CAHİLLİK zamanında sigortalı hiçbir işte çalışmadım ...
Gelelim
ALİMLİKLERİNE ... Kronik kalp hastalığım sebebiyle hastalığımın 1 yıl öncesinden sıkı bir kontrolle stabil hale getirilip öyle hamile kalmam gerekiyordu ama bunca borç içinde tedavi olamadım, rutin kontrollerime dahi gidemedim derken hamile kaldım bu sefer de alimlikleri tuttu yok bizim komşunun gelininin dıdısı da senin gibiymiş sağlıklı sıhhatli doğurmuş Allah korurmuş vs. Evet Rabbim korur illa ki ama tedbir elden takdir ALLAH'tan ben tedbirimi alamadım dedim ve nitekim evlenir evlenmez gitmem gereken sıkılaştırılmış kontrollere hamile kaldıktan sonra gidebildim ve yapılan tahlillerde gebeliğin bana hayati zaralar verdiği ortaya çıktı ve acil müdahale ile bebek henüz canlanmadan gebeliğe son verildi, canımdan can alındı
ve yine bizim alimler işbaşı yaptı telefonda Allah affetsin, döl ana rahmine düşer düşmez canlanırmış bunu doktorlar bilemezmiş
Evet doktorlar bilemedi 3 kere kanda ağır enfeksiyon geçirdim, kalp spazmlarım başladı ve şu an da tüberkülozla (verem) ile savaşıyorum. İnanın artık çok yoruldum, eşime ilk ve son defa rest çektim bir şeyler düzeldi ama onlarla arama ciddi bir mesafe koymam gerekiyor bunu nasıl yapacağım bilmiyorum