• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşinden bıkmak? Tükenmişlik sendromu?

coldplay92

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2023
10
3
1
32
Kızlar selamlar, gerçekten çok büyük bir depresyon geçiriyorum, psikiyatriye gitmeye başladım ilaç verdi ama daha 1 hafta oldu. Derdin ne diyecekseniz iş hayatı beni çok yoruyor. Parasal kaygılarla bir iş sectim ve devam ediyorum 5 6 sene oldu artık çıkıp sektör de değiştiremiyorum, şu anki işimden çıkıp başka iş bulamayacağıma dair sacma korkularım var, ya sürekli mesai yapmak zorunda kalırsam gibi şeyler düşünüyorum, resmen buna taktım, eşim de iyi kazanıyor ama tek başına gene de olmaz. Nasıl rahatlayacağım inanın bilmiyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Geliri çok iyi değilse aynı zamanda farklı işler bak bence böyle sağlığından bile olmuşsun psikolojik olarak 🙏🏻🙏🏻

Geliri iyi sayılır ama ben artık dayanamıyor gibi hissediyorum, bir süre sakinleşip kendimi dinlemem lazım :( sağlığımdan oldum.

Geliri iyi sayılır ama ben artık dayanamıyor gibi hissediyorum, bir süre sakinleşip kendimi dinlemem lazım :KK43: sağlığımdan oldum.
Sağlıktan öte bisey yok bir süre bırakın kendinizi toplayın sonra başvuru yaparsınız

Sadece bankalar değil, özel sektördeki büyük şirketlerin finans departmanları da çok sıkıntılı ne doğru düzgün maaş alırsın ne stresin biter ne de takdir görürsün. Bizim finans departmanh en fazla turnover olan departmanlardan biriydi. Sizi bu denli kötü etkiliyorsa bir kaç ay az maaşa talim edip yeni iş bakabilirsiniz. Hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor maalesef ve ben bu denli kötü etkilendiğim bir işte çalışmazdım.

Bence bankacılara yıpranma payı vermeliler . Benim çook yakınım biri de finansci. Öğrenciyken severek okudu. İlk staj yaptığı zaman bizim sehirdeydi , staj boyu bizde kaldı. Cook mutluydu, heyecanla anlatıyordu . Gokdelenlerin birinde, güzel kalem eteklerle ise gidiyor falan. Derken mezun oldu, iş aradi. Sonra memlektinde en bilindik bankalardan birine girdi, yine çok mutluydu. Terfi etti, şehir şehir eğitimlere gonderdiler o bahaneyle gezdi, tekrar terfi etti.. çok mutluydu.
Ama o günler geride kaldi. Son 6-7 yıldır her gün işe nefret ederek gidiyor. Devamli bir kota baskısı, devamlı denetlenmek, gercek anlamda bir şeyden anlamayan yaşlı müşterilerin aşırı artışı, kavgaci müşteri, Cimer sikayetleri, müşteri ile guzelce ilgilenirken bile daha seri olmasini yazan müdürü, hamile kalınca çıksın diye yapılan mobbingi, en ufak hatada büyük olay olması, işin yani da çağrı merkezi gibi müşteri aramalarının istenmesi, 'ne zaman arayayım,vakit yok' denince "gerekirse molaya çıkma" cevabı, küçük şehirde başka yeri bulamama korkusu...
Kız cidden yaşlandı, bunca sevdiği mesleğinden tiksinir oldu

Geliri iyi sayılır ama ben artık dayanamıyor gibi hissediyorum, bir süre sakinleşip kendimi dinlemem lazım :KK43: sağlığımdan oldum.
Bir zamanlar aynı sıkıntıyı çekmiştim, işten çıktım başka iş buldum hemen. Ama bir şey değişmedi daha kötü oldu , eski işime geri dönüp biraz daha rahat çalışmaya başladım. Ara verseydim keşke bir süre dediğim zamanlar oldu ama para kazanmayınca standartlar değişiyor, sanırım bunu göze alamıyorum. Kendinizi rahatlatacak şeyler bulmaya çalışın, hobiler falan gibi. İş hayatı bir çok yerde yıpratıcı maalesef.

Back