İsim Ve Fotoğraf Değişikliği YKS Sınavı Hakkında

yesilgunes

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2024
72
66
23
Merhaba. Aranızda bilen varsa fikir verebilir mi.
Ben 2025 te YKS sınavına gireceğim.
Ama kimlikte ki isim ve fotoğrafımı değiştirmem gerekiyor.

YKS tercihleri açıklandıktan sonra
üniversiteye kayıt olmadan önce yapsam sorun çıkar mı?

Ya da üniversiteye kayıt yaptıktan sonra mı değiştirmeliyim?

Hangisi daha doğrudur bilemedim.

Merhaba. Aranızda bilen varsa fikir verebilir mi.
Ben 2025 te YKS sınavına gireceğim.
Ama kimlikte ki isim ve fotoğrafımı değiştirmem gerekiyor.

YKS tercihleri açıklandıktan sonra
üniversiteye kayıt olmadan önce yapsam sorun çıkar mı?

Ya da üniversiteye kayıt yaptıktan sonra mı değiştirmeliyim?

Hangisi daha doğrudur bilemedim.

İsim değişikliği 4 ay falan sürüyor dava bitince gerekçelinin açıklanması vs de uzun sürüyor, gazeteye ilan cıkıyor mahkeme sizin için. yani sınavdan cok az kalaya denk gelebilir. bir sorun yaşayabilirsiniz. Bu kadar önemli bir sınavda yapmasanız daha iyi olur. Sınavdan sonra dilekçenizi verirsiniz, zaten sizi kimse tanımıyor etmiyor hızlıca çözülür sorurunuz. Üniversite sınavı bence riske atılmamalı.

İsim değişikliği 4 ay falan sürüyor dava bitince gerekçelinin açıklanması vs de uzun sürüyor, gazeteye ilan cıkıyor mahkeme sizin için. yani sınavdan cok az kalaya denk gelebilir. bir sorun yaşayabilirsiniz. Bu kadar önemli bir sınavda yapmasanız daha iyi olur. Sınavdan sonra dilekçenizi verirsiniz, zaten sizi kimse tanımıyor etmiyor hızlıca çözülür sorurunuz. Üniversite sınavı bence riske atılmamalı.
Ayy çok teşekkür ederim ya🥰Avukat tanıdığım bile bu kadar güzel cevap vermemişti, Allah size 2025'te para, mutluluk, huzur nasip etsin bolca🤲

Ayy çok teşekkür ederim ya🥰Avukat tanıdığım bile bu kadar güzel cevap vermemişti, Allah size 2025'te para, mutluluk, huzur nasip etsin bolca🤲

Çok teşekkür ederim Amin :) Daha önce göbek adımı eklettim kimliğime ben, o yüzden sürece hakimim. Üniversiteye başladığımda ekletmiştim. Göbek adımı kullandığım için herkese kendimi öyle tanıştırmıştım, herhangi bir sorun da yaşamadım isim değişikliğinde. Sizde yaşamazsınız. Sınav için başarılar diliyorum :)

X