Doğuma Hazırlık İsim titreşimi karakter tahlili

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2012
2.530
297
İsim titreşimlerinden yola çıkarak karakter tahlili hatta isimlerin sağlığımız üzerindeki etkilerini araştıran isim koçu Hülya Çizikman'la bir röportaj gerçekleştirdik...

İsim koçluğu nedir?
Her birimiz doğduğumuz andan itibaren ailemizin bizim için uygun gördüğü isimlerimizle çağrılırız. İsmimizi oluşturan harfler, heceler dolayısıyla bütün olarak ismimiz bizi yansıtır. Her harfin kendine has bir titreşimi olduğu gibi yan yana geldiğinde de hecelerin titreşimlerinin bütünü bizi enerjisel bazda etkiler. İsim koçluğu isimlerimizin enerjilerini analiz ederek bireysel enerjimizle ne kadar uyumlu olup olmadığı konusunda bilgi vermek üzere çalışma yapar. İsminin, kişinin hayat amacına ne kadar uyumlu olup olmadığı konusunda analiz yaparak kişiye rapor halinde sunar. Gerekli görünürse isim değişikliği çalışmasını yapar.

İsim titreşimi hakkında bilgi verir misiniz?
Her harfin kendine has bir titreşimi vardır. İsimlerimizi oluşturan harfler yan yana geldiğinde birbirleriyle enerji sinerjisi ya da enerji çatışması oluşur. Bu nedenledir ki; isme tümüyle bakıldığında, o ismi oluşturan harflerin titreşimleri ve etkilerine bakılıyor anlamına gelir.

İsimlerle ilgili öğrendiklerimizin hayatımızı yönlendirmemizde ne gibi etkileri olabilir?
Öncelikle ismimizin enerji boyutunda bize verdiklerini bilmek; hayatımızı yönlendirme konusunda ne tarz enerjilerden destek alabileceğimizi ya da ne tür enerji engeline takılabileceğimizin haritasını görmüş oluruz. Bu da bize ne tarz bariyerlere rastlayacağımızı ve de hangi enerjimizle aşabileceğimizi gösterir. İsim enerjimizin farkında olmadığımızda hayatımızda devamlı aynı tarz olaylarla karşılaşıyor, aynı tarz sonuçlar üretiyor ve nedenini bir türlü bilemiyor olabiliriz.

Türkiye’de eskiden konulan isimler artık yok olup gitti. Örneğin Zeliha isminin konulduğuna çok nadir şahit oluyoruz. Sizce isimler neden bu kadar hızlı değişiyor?
Her birimiz her gün güncelleniyoruz. Teknolojinin de hızla gelişmesiyle modern dediğimiz isimler daha revaçta olmaya başladı. Eski isimler artık anneanne, babaanne, dede isimleri olarak kaldı. Yeni nesil anne babalar, fark yaratmak adına ya da daha etkili olması adına duyulmamış, az duyulmuş isimleri koymayı tercih ediyorlar. Bir anlamda biz yeni isimleri destekliyoruz. Çünkü büyüklerin isimlerinin yeni doğan bebeğe verilmesi, aynı enerjinin tekrarı olabilir.

Türkiye’deki en yaygın isimler hangileridir ve bu isimlerin toplumsal enerji üstünde etkisi var mı? Örneğin Mehmet ismi ne kadar yaygınsa Mehmet isminin enerjisini taşıyan insanda o kadar fazla olacaktır…
Yeni nesil bebeklere ne kadar çok yeni isimler koyuluyor olsa da yine Türkiye’de en fazla rastladığımız isimler Ahmet, Mehmet, Ayşe, Zeynep vs. Ne kadar aynı isimden çok insan varsa doğal olarak ülkenin enerjisi de birbirine benzer insanlarla dolu olacak. Örneğin Mehmet’ler; pratik zekaya sahipler, enerjilerinde çok sık dengesizlikler vardır. Üzülürken aynı zamanda sevinebilirler ya da üzülüp sevinirken bile kararsız olabilirler. Hayat onlara çok sert dersler verir. Ara ara hayatlarında mola alma isteği duyabilirler. Hissettikleri gerçek duygularını ifade etme konusunda ketumdurlar. Söylenirken de Mehmet yerine genelde Memet diye seslenilir. Bu da demek oluyor ki, hayatları tekrarlardan ibaret olabilir.

Yeni doğan bir bebeğe isim koyarken ne gibi durumları göz önünde bulundurmak gerekir?
Yeni doğan bebeğe isim koymak, kitaplarda seçip kulağa hoş geleni koymak kadar kolay olmadığını söyleyebiliriz bu durumda. Gerçekten de doğru. Biz, isim koçları; yeni bebek isim çalışmalarında, ailenin isteklerini, umutlarını, iyi dileklerini göz önünde bulundurur, bunun yanında ailenin isimlerinden oluşan hayat ağaçlarını çıkarır; bu yapıya ters düşmeden bu taleplere uygun harfleri yan yana getirerek isim türetiriz.

İsmin kişiyle uyumuna bir örnek verebilir misiniz?
Bu konuda spesifik örnek vermek kolay değil. Dışardan bakıldığında böyle bir örnek yok. Ancak ismin bir göbek öncesi de dahil olan isimlerin harflerinin havuzunu çıkartmak gerekir. Ve ismin bu havuzdaki harflerle uyumlu olup olmadığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla bu çalışmadan sonra bu isim bu kişiye uygun diyebiliriz.

Mehmet, Ege, Zeynep, Defne gibi yaygın isimler üzerinden mini bir analizde bulunabilir misiniz?
Mehmet: Oldukça iyi bir pratik zekâya sahip, maddi konularda kendini daha iyi ifade edebilir. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşar, enerjisinde çok sık dalgalanmalar olabilir. Hayat ona sert dersler verir. Kendisiyle ilgili gerçek duygularını ifade ederken zorlanır.

Ege: Enerji kendisine kesik kesik geldiğinden bazen bir dakikası bir dakikasına uymaz. Bazı duyguları aynı anda yaşayabilir. Agresif davranışlar sergileyebilir. İnatçı bir mizacı vardır.Zeynep: Akademik kariyer yapma konusunda isteklidir. Kitap okumaktan hoşlanabilir. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir, geçmişi unutma konusunda iyi değildir. Kolay affetmez. Sağduyuludur. Çevresinde olan bitenlerle ilgilidir, yardımseverdir. Kendine güvenir ve bunu her ortamda fark ettirir.

Defne: Hırslı, dirençli, kendi ayakları üzerinde durmak isteyen bir enerjisi var. Ona da enerji kesik kesik geldiğinden ara ara dengesini yitirebilir, duyguları birbirine karıştırabilir. Hayır diyemem gibi bir enerjisi olduğundan içinde fırtınalar kopar ve başkalarına zarar vermemek için içinde biriktirir. Bu durum da nadir de olsa güçlü sinir patlamaları yaşatabilir. Sağduyuludur.

Eğer ismimizden memnun değilsek ve bu ismi değiştirmek istiyorsak bu değişimin ilerleyen zamanlarda isim enerjimize etkisi olur mu?
Eğer ismimizden memnun değilsek ya da ismin bize uygun olmadığı kanaatindeysek isim değişikliği çalışması yapabiliyoruz. Yeni ismi kullanmaya başladığından itibaren hayatındaki değişikliğin farkına varmaya başlayacak. Diyelim ki hayatında değişiklik istiyor fakat ismi de kullanmak istemiyor. Bu durumda isteklerine uygun harflerden oluşan yeni bir isim veriyor ve bu yeni ismi notalaştırarak ezgi haline getirebiliyoruz. Bu ezgiyi de telefonuna çağrı kabul ezgisi olarak ayarlayabiliyor. Bu durumda telefonu her çaldığında yeni isminin titreşimlerin evrene mesaj olarak iletebiliyor.

İkili ilişkilerde isim uyumunun önemine bir örnek verebilir misiniz?
En çok yaptığımız uygulamalardan biri bu. Çiftler isimlerini yazıyor ve isimlerin birbiri ile uyumu soruyorlar. Bu durumda da sadece gönderilen isimlerle yapılan analiz sadece derin olmadan verebileceğimiz raporlarla kısıtlı olabiliyor. Ama yine de etkili. Ayrıntılı rapor için yine her iki tarafında hayat ağacını çıkarmamız doğum tarihlerini biliyor olmamız bize iki kişi hakkında daha fazla bilgi veriyor.
Örneğin; Mehmet ve Zeynep çifti diyelim. Mehmet maddi konulara daha fazla önem verir, evin hesabının onda olmasını ister. Hayat ona sert dersler vermiştir, bununla beraber ketumdur da. Zeynep de akademik kariyerine önem verir, kendini geliştirmek ister, geçmişi unutmaz , kavga anında çok önce yaşananları bile tekrar masaya yatırabilir. Aynı zamanda karşısındakini kendinden önce tutabilir, bunun yanında da kendine güveni tamdır. Bu durumda Mehmet ve Zeynep birbirlerini enerjilerinden haberdar olur o konularda hassas davranırlarsa uyumlu olabilirle. Aksi taktirde para konusunda tartışabilirler, geçmiş konusunda tartışırlar, kendilerini birbirlerine ifadede zorluk çekebilirler.

Sizce isimlerin sağlığımıza etkisi var mıdır?
Her harfin enerjisi var dedik en başta. Dolayısıyla her harfin de bir gezegeni var. Her gezegeninde bizim sağlığımız üzerinde olumlu ya da olumsuz etkileri var. Örneğin isminde çok fazla ‘’a’’ olanlar damarla, kalple ilgili sorun yaşayabiliyorlar. İsminde fazla ‘’ e’’ olanlar üst solunum yollarıyla ilgili sorun yaşayabiliyorlar.

Kaynak : HThayat
 
X