• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim seçiminde kararsızlık

ALYA :TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Alya ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Yükseklik, yüksek yer, gök, sema. Gökyüzü
ASYA : Asya isminin anlamı Arapçada şifa veren, tedavi eden, merhem olan anlamlarına gelir. Aynı zamanda Yunancada doğu yani güneşin doğduğu yer anlamı da bulunmaktadır. Asya ne demek: Asya Türk Dil Kurumu sözlüğünde ' dünyanın beş kıtasından en büyük ve en kalabalık olanı' anlamına gelmektedir
Alya'yı hiç tavsiye etmem. Ayla mı Alya mı karmaşası yaşanıyor bir yerde söylerken.

Ben de Asya diyorum

Bende Asya diyorum. Ama bir yandan da Almina değil ama Almila ismi de güzel bence. Söylemesi zor orası ayrı tabi

Merhaba,kızımıza hala isim seçemiyoruz.
Alya, Asya,Alina,almina ,Elisa sizce hangisi
Asya derim diger isimler söylerken rahatsız etti beni elisa ismi zamanında begenip araştırdım düşünüldüğü gibi melekli vs anlamı yok tam tersine Elizabethden türeyen bir isim oldugunu ögrenmiştim onun için en güzel bu isimlerden Asya diyorum

İsimler hep yabancı uyruklu gibi geliyor insana Asya hariç hepsi. Anlamları karaktere etki ediyor onun için gerçekten anlamı olan isimler takın çocuklara bunların çogu uyduruk İnternette gezen isimler düşünüldüğü gibi anlamları olduguna emin değilim sempatik gelsin diye uydurup uydurup Bi kız ismi koyacak olsam aren nehir, Umay, Meyra, efnan, Ebrar gibi seçeneklerim olurdu

Lütfen çocuklarınıza anlamlı isimler verin ya, alina, Elisa...ne ki bunlar? Sözlükte bir anlamı var mı?
İnsan isminin etkisini kesinlikle yaşar. Mesela babamın isminin anlamı sakin, ağırbaşlı demek. Cidden de öyle birisi. Annemin isminin anlamı ateş gibi yakan demek, valla dokunan yanar, ateş gibi bir anda parlar. Benim ismimin anlamı ışıldayan kız - çok kişi auramin yüksek olduğunu söyler,bence ışıldayan bir tarafım var 😅 eski sevgilimin adi 'tanrinin hediyesi'ydi. Adam Noel Baba gibi, dünyada karşına çıkacak en harika hediyeleri aklına getirip yapan biriydi:)
Ve daha niceleri... yani çocuga anlamı olan , soylendikce onu anlatacak bir isim vermek yerine neden sözlükteki anlamı bile şüpheli olan, saçma sitelerde 'cennete düşen ilk yağmur tanesi' denen ama gerçek sözlüklerde - herhangi bir kaynakta anlamı olmayan , uyduruk bir isim takasiniz ki?
İsminiz ne ki sizin

Back