• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isim problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İsim konusuna takılabilir insan ne var ki bunda çok mantıklı bir soru bence.
İlk çocuk ismini anlamadım ama uyumlu isim aramak çok mantıklı.
Çocuğun adını tam bilsek yardım edelim kaldım böyle fikirsiz.
Bir kaç isim önereyim
Asena Aden Faden Alara Naz

Modern ismi Öz Türkçe değil Latin kökenli bir isim. Zira Türkçe olabilmesi için bu ekler olması gerek.

Türkçe kelime ve hece sonunda ancak şu çift ünsüzler bulunur. “lç, lk, lp, lt; nç, nk, nt,; rc, rk, rp, rs, rt; st, şt” ölç, ilk, alp, alt, dinç, denk, ant, sürç, ürk, sarp, art, üst, hişt!

Ayrıca bana göre bir çocuğa da uymayan bir isim. 2.çocuğa Melodi (Bu isim de Fransızca kökenli 😅 ama en azından bir yakışması var) gibi daha çocuğa ve yetişkine gidebilecek bir tarz bulursunuz umarım.

Çok ilginç. Benim ismimle dalga geçerlerdi ama bende travma yok ben de onların ismiyle dalga geçerdim. O kadar büyütülecek bir şey değil. Gazlı derlerdi bana. İlk harfi değiştirirseniz ismimi anlarsınız. 😂 komiğime gidiyordu gelip evde gülerek falan anlatıyordum hatırlıyorum.
Her isimle dalga geçilir ya buna göre isim koymak bana saçma geliyor çok absürt şeyler koymadıkça takılmaya gerek yok.
Onlarca güzel kız ismi var. Ada koyun. Ayda ayla. Oya koyun. Defne. Burçak. Ben bu isimlere bayılıyorum mesela. Kısa net tek isim koyun. İçinde a harfi olması pozitif enerji veriyormuş isme sanırım. Özellikle ada kulağıma çok hoş geliyor.
Nazlı da ne güzel bir isimdir… :KK36:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back