İsim konusu

Dilaraunl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2015
315
61
48
31
Hanimlar merhaba. Benim icin cok buyuk bi dert degil ama yinede sinir oldum esimin bi akrabasi var uzak akraba ama sanirsiniz amcasinin oglu oyle yakinlar aileyle benim senelerdir oglum olursa adini ornek veriyorum mert koyucam diyodum esim lafin arasinda soylemis oglumuz olursa adini bu koyucaz diye soylemememesini bin kere soylemistim esime ama erkek iste boyle seyleri pek anlamiyo bi hafta sonra bu sahis geldi esi hamile bu arada 8 aylik baska bi isim dusunurken degistirmis adini mert koyucaz diyolar koysun dert degil ama simdi kayinvalidemlerde onlara ozentilik yapip siz onu koymayin diyolar anlamiyolar halbuki bu ismi senelerdir istiyorum ayri bi yeri var bende siz olsaniz napardiniz kizlar?

hamile misiniz
belki hiç cocugunuz olmayacak
şimdiden bunu neden dert edıyorsunuz ki?
ben hıcbırsey yapmazdım banane ki milletın cocugunun isminden

çocuklarımın adını kimseye sormadım ikiz oldukları halde ikisini de kendim seçtim çocuk benim karnımda ben taşıdım isim hakkı tabiki bendedir diğerlerine ne ? ayrıca 100 bin tane mert var sizin ailede iki tane olsa ne olacak ki? sen mert koysan başkası koymayacak mı sanki ? sen gönlünden geçeni yap herkes isim konusunda özgürdür.

ben şuan hala bekarım
ama 4 yıl önce yakın komşumuz gelini hamileydi
kız ismi başka düşünüyorlardı ben söyledim ileride olursa bunu istiyorum diye 2 isimdi
kızının ismi 2 isimle o oldu sinir oldum ama hala bekar olunca şuan sinirim geçti

çok yakın 2 arkadaşım birinin tek ismi var diğerinin hem o isim hem başka ismi var

bence önemli olan anne babanın isteği
kim ne koyarsa koysun sinir olsanızda aldırmayın

başka bir örnek daha damatımız 2 çok yakın arkadaş 2 side aynı ismi koydu çocuk 4 yaşına geldiğinde küstüler çocuğun adını değiştrdiler (çünkü diğer adamın fikriymiş aynı ismi koymak)

yani sürekli dipdibe olacaksınız diye birşey yok
ayda yılda bir konuştuğunuz insanlar yüzünden hayatınızın şeklini değiştirmeyin

Belki erkek değil de kız olacak ?:) Dert edilecek bişey değil hele ki uzaktan akraba ise hiç değil ...

Çağatay da bnm çok hoşuma gidiyor...
Bn de buradakilere katılıyorum ben olsam fikrimden vazgeçmezdim mert diyorsan mert koy..

Biz buna doğmamış çocuğa don biçmek diyoruz. Daha oğlum olursa diyorsun. Ya olmazsa..

Mert çok yaygın bir isim. Daha çocuğunuz bile yok galiba. Ayda bayramda bir göreceğiniz biri için hayalinizden vazgeçmeyin. Aaa tesadüf oldu ne güzel dersiniz ilerde. Kime ne?

Koy ne olcak o isim bi sizde olmayacak ki evet sinir bozucu ama koy gitsin Mert'i

Kayınvaliden çok karışmasın... siz söylediniz mi yıllarca ben bu ismi istedim bizden duydular diye ?

Arkadaşım kızına X adını koyacaktı

Sonra eşinin amcasının oğlunun da o adda bir kızı olduğunu ve Ada'm ile kadın boşandığı için kızın annesi ile yaşadığını aynı ad ve soyadlı bir başka kız olacağı ve onu da tanımayacakları Nasıl yetiştirileceğini bilmeyecekleri gerekçesi ile isimden vazgeçtiler

Boşanmamış olsalardı sorun etmeyeceklerdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…