benim minik kuzum ne anlıyorsa dakikalarca yanan lambaya bakıyor. enerji tasarruf ampulu takılı. ben bile 10 saniye bakamıyorum. engelliyorum elbette ama iki dakka yalnız bırakmaya gelmiyor. ışık zararlı mıdır acaba bilen var mı anneler?
benim kızımda aynı yaa ağlarken bile kafayı kaldırıp ışığa baktığı an susuyo inceliyo onu sanki anlıyo gibi cadı...
bende senin gibi korkuyorum gözlerine zarar vericek diye ama bakıyo işte başka yöne çevirdiğimde ise ışığı arıyo bulamayınca basıyo çığlığı :)
umarım zararlı değildir
Sanırım bu engellenemez çünkü odada yatan bebek lamba yandığında zaten istemesede bakmak zorunda kalır. oturma şansları olmadığı için.. sanırım bir sakıncası yoktur, umarım ! yoktur.
benim minik kuzum ne anlıyorsa dakikalarca yanan lambaya bakıyor. enerji tasarruf ampulu takılı. ben bile 10 saniye bakamıyorum. engelliyorum elbette ama iki dakka yalnız bırakmaya gelmiyor. ışık zararlı mıdır acaba bilen var mı anneler?
canım bırak baksın benim bebeğim dogduktan sonra 15 gun nerdeyse hiç ısıga bakamıyordu doktora gitti bir sorun yok ama bebekler ilk 6 ay mutlaka ısık altında olmalıymıs özellikle gece uyurken bende tasarruf ampulunu kullanıyorum aksam sabaha kadar acık bilginee bebeklerin goz merceklerı ısık altında gelişirmişkaydirigubbakcemile3
canım bırak baksın benim bebeğim dogduktan sonra 15 gun nerdeyse hiç ısıga bakamıyordu doktora gitti bir sorun yok ama bebekler ilk 6 ay mutlaka ısık altında olmalıymıs özellikle gece uyurken bende tasarruf ampulunu kullanıyorum aksam sabaha kadar acık bilginee bebeklerin goz merceklerı ısık altında gelişirmişkaydirigubbakcemile3
ışığın zarar verdiğini biliyorum,gün boyunca aldığı ışık kasları için yeter bence,ekstradan bakmasına gerek olacağını sanmıyorum.Yine de sormak gerek.Hem gece 23-05 saatleri arası melatonin hormonu salgılanıyor.Melatonin salgısı karanlıkta artar.Bu hormon biyolojik saati koruyup ritmi ayarlıyor,antioksidan tesirli ve kanserli hücrelere kaşı koruma sağlıyor,hücreleri gençleştiriyor.Geceleri ışık kapalı uyutun bebişleri
benim oğluşumda ayyynı bayılıyor ışığa baksın 3,5 aylık oldu ama ilk günden beri ışık delisi ben bakamıyorum ışığa gözlerim kötü oluyor ama o dakikalarca bakabiliyor amam ben engelliyorum bakmasını bıraksam gözünü hiç ayırmayacak şimdide alışkanlık oldu herhalde gündüzleride bazen lamba yanmasada lambaya kaldırıyor başını ona bakıyor dakikalarca miniğimm:ecrin_bebek:
canlarım benim ben doktordan duydugumu söyluyorum ayrıca onada sormustum buyume hormonunun karanlıkta cıktıgının doktor 6 için konusuyorum dedi valla ben bilmem benim oğlusum bayılıyo ısıga 6 aylık suan masallah suana kadar bi problemde olmadı yinede karar sızın
miskokulum ayrıca ben doktor tavsiyesini soyluyorum yani birebir doktorla konustum sen gece karanlıkta uyutun diyorsun fakat doktorla gorusmen sonucu soylenen bişi mi bu
miskokulum ayrıca ben doktor tavsiyesini soyluyorum yani birebir doktorla konustum sen gece karanlıkta uyutun diyorsun fakat doktorla gorusmen sonucu soylenen bişi mi bu
canım branşım biyoloji olduğu için bildiğim bir şey ve emin olduğum,kesinlik verdiğim bir şey.Dr'a sorunca da aynısını demişti,istersen netten de araştır bir.Sonuçta senin bebeğin benim de bebeğim gibidir,nasıl kendi oğluşum için en iyisini,doğrusunu istersem seninki için de isterim,yanlış anlaşılmasın canım
eşim göz doktoru arkadaşlar,söylediklerini aynen aktarıyorum; bebeklerin parlak ışığa bakmaları refleksleri gereğiymiş. bebekleri muayene ederken göz takibinde ışık kaynağı kullanıyorlarmış bu sebeple. göz sağlıkları için hiçbir sakıncası yokmuş. Bir faydası da bulunmuyormuş. gece gündüz farkını öğrenmeleri ve Melatonin hormonu salgılanması açısından karanlıkta uyumaları daha sağlıklı olurmuş.