• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IŞİD: Türk devletiyle masaya oturduk

gulay_gulay

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2009
3.308
5.526
448
Ankara
Rehinelerle ilgili bir açıklama da IŞİD'e yakınlığı ile bilinen Takva Haber sitesinden geldi.
isid_turk_devletiyle_masaya_oturduk_h10343.jpg

IŞİD'in elinde bulunan 49 rehine 101 gün sonra serbest bırakıldı. Rehinelerin nasıl bırakıldığı ile ilgili hükümet kanadından birçok farklı açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "başarılı bir operasyon" ile kurtarıldığını söylerken, Başbakan Ahmet Davutoğlu 'çalışma' ve 'temas' ile kurtarıldıklarını belirtti. AKP Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar ise rehinelerin serbest kalmasını bir "CIA hamlesi" olarak yorumladı.

IŞİD: TÜRKİYE BİZİ TANIMIŞ OLDU

Rehinelerle ilgili bir açıklama da IŞİD'e yakınlığı ile bilinen Takva Haber sitesinden geldi.

Rehinelerin "İslam Devleti'nin Türkiye devletiyle yaptığı müzakeler neticesinde" serbest kaldığını söyleyen site, "Böylece Türkiye devleti, İslam Devleti'ni dolaylı yollardan da olsa tanımış oldu." ifadelerini kullandı.

İKİ DEVLETİN KARŞILIKLI MASAYA OTURMASIYLA MUTABAKATA VARILDI

Türkiye'den fidye alınmadığını doğrulayan site, rehinelerle ilgili haberde "İslam Devleti medya kaynakları, kesinlikle hiçbir fidyenin alınmadığı ve iki devletin karşılık masaya oturması sonucu mutabakata varıldığını belirtti." ifadelerine yer verdi.

Ayrıca görüşmelerin kırılma noktasının ise Türkiye'nin "ABD'nin işgal koalisyonuna" katılmaması olarak belirtildi. Yani IŞİD'in iddiasına göre rehineler, Türkiye'nin "ABD'nin işgal operasyonuna" katılmaması karşılığında bırakıldı.

Takva Haber'de yer alan haber şöyle:

"NASIL ESİR ALINDILAR?

İslam Devleti, ABD kuklası Maliki yönetiminin elinde olan Musul'u fethederken, tüm ülkelerin kaçmayan konsoloslukları gibi Türk konsolosluğu da kontrol altına alındı.

Bu esirlerin dışında bazı Türk tır şoförleri de gözaltına alındı.

İslam Devleti daha sonra niyetlerinin kötü olmadığını belirtmek için tır şoförlerini serbest bıraktı.

Niyahet devletler arasında devam eden 3 aylık müzakere sürecinin ardından Musul konsolosu ve çalışanları da serbest bırakıldı.

FİDYE ALINDI MI?

İslam Devleti medya kaynakları, kesinlikle hiçbir fidyenin alınmadığı ve iki devletin karşılık masaya oturması sonucu mutabakata varıldığını belirtti.

Türk ve batı medyasında çıkan "fidye" iddiaları böylece yalanlanmış oldu.

GÖRÜŞMELER NASIL YAPILDI?

Türkiye'yi temsilen MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) Dış Operasyonlar Daire Başkanlığınca (DOP) yürütülen görüşmelerin karşı tarafında ise İslam Devleti Dışişleri Bakanlığı vardı.

Yaşanan 3 aylık süreçte toplam 8 defa adres değiştirildi ve sürekli olarak "esirlerin" görüntü akışı sağlanarak bir zarar durumunun olmadığı bildirildi.

GÖRÜŞMELERİN KIRILMA NOKTASI

ABD'nin Suriye ve Irak'ı işgal için koalisyon kurma girişiminin üzerinden 5 gün geçmişti ki görüşmeler sonuç verdi ve esirler Suriye üzerinden güvenli bir yol aracılığıyla Türk yetkililere teslim edildi.

Hatırlanacağı üzere Türkiye Cumhuriyeti devleti ABD'nin işgal koalisyonuna katılmayı reddederek yeni bir işgale karşı niyetini ortaya koymuştu.

Böylece Türkiye devleti, İslam Devleti'nin dolaylı yollardan da olsa tanımış oldu."
http://www.karsigazete.com/gundem/isid-turk-devletiyle-masaya-oturduk-h10343.html

"yetmez ama evet" ...................................................

Nasıl bir karşılık aldılar merak ediyorum
gerçekten anlam veremiyorum bu psikopatların adını cismini ilk duyup tanıdığımda kamyon kasasında 3 deli sorgusuz sualsiz yoldan geçenleri öldürüyordu ama nedense bizim 49 rehinemiz sag salim geldi...bilmediğimiz bişeyler var ortalıkta inşallah sonu kötü olmaz...

Kurtulmalarina çok sevindim. Yollarini bekleyen aileleri kadar cok sevindim. Rabbim kimsenin evine ateş dusurmesin..

gerçekten anlam veremiyorum bu psikopatların adını cismini ilk duyup tanıdığımda kamyon kasasında 3 deli sorgusuz sualsiz yoldan geçenleri öldürüyordu ama nedense bizim 49 rehinemiz sag salim geldi...bilmediğimiz bişeyler var ortalıkta inşallah sonu kötü olmaz...

İşin içinde 3. bir aktör olabilir o_O

Eğer orta da bir operasyon varsa Başbakan Davutoğlu böyle bir ciddi operasyon sırasında nasıl geziye çıkabiliyor haberi olsa yarım bırakacağı bir geziye niye çıksın erteleyebilirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise satır arasında "IŞİD e karşı operasyonlara orada esir durumda 49 canımız olduğu müddetçe aktif destek veremezdik, bunu ifade ettik" dedi ve bazı diplomatik pazarlıkların yapıldığını ima etti. Pekala şimdi IŞİD e karşı operasyonlara destek verebilir bir konuma mı geldik? Bu pozisyona gelmemizi biz mi istedik yoksa başka birileri mi?

kurtulup ülkemize gelmelerine çok sevindim.Allah bir daha kimseye yaşatmasın,çok zordur mutlaka ama benim kafama yatmayan bir durum var.haberlerde tutsaklardan biri başbakanı düğününe davet etti,15 gün sonra evleniyormuşo_O

Kurtlar Vadisi nde Polat neden kurtarmadı. Çuvalı kafamıza giyince Polat intikamımızı almıştı.
:-) Yeni sezonu bu hafta başladı, önümüzdeki hafta belki bu konuya yer verirler, sıkı takipçisiyim, o bizim baş kahramanımız, başın sıkışınca Polat diye sesleniyorsun geliyor, espri bir yana da hazır sözü edilmişken yazmak istedim, bu kurgu dizi yüzünden birtakım semboller çıktı piyasaya, hatta o sembolü taksilerin arkasına bile yapıştıranlar oluyormuş, sembol tümüyle uydurmaca ama ne yazık ki gerçek sanıp inatla eski Türk İstihbarat Teşkilatının simgesi olduğunu iddia edip gerçeklere kulak tıkayanlar varmış, kurgu yüzünden olmadık şeylere inanlar çoğalmış, hatta söylentiler o kadar artmış ki, Teşkilatı Umumiye bile konuşulur olmuş, hatta yetmemiş M. Akif Ersoy'un Teşkilatı Umumiye'ye başkanlık yaptığı gibi asılsız dedikodularda almış başını gitmiş.

Konu dağılmış oldu ama kıssadan hisse olsun, dizilere çok mana yüklenilmesin, adamlar bir sembol oluşturup o sembolü yüzük, sticker yapıp kazancına bakıyor.
Diziler gerçek değildir, oynayanlarda teşkilat üyesi değildir, dizidir deyip seyredilip geçilsin:KK66:

:-) Yeni sezonu bu hafta başladı, önümüzdeki hafta belki bu konuya yer verirler, sıkı takipçisiyim, o bizim baş kahramanımız, başın sıkışınca Polat diye sesleniyorsun geliyor, espri bir yana da hazır sözü edilmişken yazmak istedim, bu kurgu dizi yüzünden birtakım semboller çıktı piyasaya, hatta o sembolü taksilerin arkasına bile yapıştıranlar oluyormuş, sembol tümüyle uydurmaca ama ne yazık ki gerçek sanıp inatla eski Türk İstihbarat Teşkilatının simgesi olduğunu iddia edip gerçeklere kulak tıkayanlar varmış, kurgu yüzünden olmadık şeylere inanlar çoğalmış, hatta söylentiler o kadar artmış ki, Teşkilatı Umumiye bile konuşulur olmuş, hatta yetmemiş M. Akif Ersoy'un Teşkilatı Umumiye'ye başkanlık yaptığı gibi asılsız dedikodularda almış başını gitmiş.

Bu film hayal ürünüdür diye yzıyor zaten başlangıcında. Ama bizlerin hayatı hayal ürünü olmasın.

Konu dağılmış oldu ama kıssadan hisse olsun, dizilere çok mana yüklenilmesin, adamlar bir sembol oluşturup o sembolü yüzük, sticker yapıp kazancına bakıyor.
Diziler gerçek değildir, oynayanlarda teşkilat üyesi değildir, dizidir deyip seyredilip geçilsin:KK66:

Tarihin Arka Odası'nı izlemişiniz ne güzel..
Zaten başlangıcında bu dizi hayal ürünüdür diye belirtiyor. Bizlerin hayatı da hayal ürünü olmamalı

Tarihin Arka Odası'nı izlemişiniz ne güzel..
Zaten başlangıcında bu dizi hayal ürünüdür diye belirtiyor. Bizlerin hayatı da hayal ürünü olmamalı
Dizilerden çok program seyretmeyi seviyorum:-)vatandaş olarak garipsedim dizilere bu kadar kaptırılmasını.
Uzmanı orda yok öyle birşey diyor, bizim vatandaşımız sen nerden bileceksin o simge var diyor:-)
Sembole uydurma dedim ama değil gibi gözüküyor, bazı bilgiler buldumda hiç hoşuma gitmedi, neyse konuyu iyice perişan etmeden gideyim:)

İşin içinde 3. bir aktör olabilir o_O
benimde aklıma aynı şey geliyor...
bizden destek istediğinde ama rehinelerimiz diyoduk..
şimdi bunu diyemiycez...
onlarca adamın kafasının kesildiği videolar yayınlandı bizimkilere dokunulmamış...(şükürler olsun)
parada vermiş olabiliriz belki ama mutlaka bi karşılığı olduğuna inanıyorum:KK43:

Eğer orta da bir operasyon varsa Başbakan Davutoğlu böyle bir ciddi operasyon sırasında nasıl geziye çıkabiliyor haberi olsa yarım bırakacağı bir geziye niye çıksın erteleyebilirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise satır arasında "IŞİD e karşı operasyonlara orada esir durumda 49 canımız olduğu müddetçe aktif destek veremezdik, bunu ifade ettik" dedi ve bazı diplomatik pazarlıkların yapıldığını ima etti. Pekala şimdi IŞİD e karşı operasyonlara destek verebilir bir konuma mı geldik? Bu pozisyona gelmemizi biz mi istedik yoksa başka birileri mi?

Kerry: Rehineler kurtarıldı, daha fazla destek bekliyoruz
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 49 rehinenin kurtarılmasından sonra Türkiye’nin IŞİD’e karşı mücadelede atacağı adımların güçlenmesini beklediklerini dile getirdi.
MSNBC’ye kısa bir demeç veren ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 46 Tük vatandaşı ve 3 Iraklının IŞİD’in elinden kurtarılmasından sonra, NATO’nun IŞİD ile olan mücadelesinde Türkiye’nin birliğin bir üyesi olarak daha güçlü adımlar atmasını beklediklerini açıkladı.

Kerry, NATO konferanslarına katılan Türkiye’nin radikal selefi terör örgütü IŞİD’e karşı yapılacak operasyonlarda yardım edeceğini taahhüt ettiğini; ancak rehinelerden dolayı yeterli yardımın yapılamadığını söyledi.

Back