• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşi bırakmakla iyi mi yaptım ve eski arkadaşlardan iş konusunda yardım istemek garip mi olur?

Mylife24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2020
422
144
18
Merhabalar, kısa bir zaman önce bir pastanede iş buldum, iş görüşmesine gittim mutfak işleri ve satış işlerinden sorumlu olacağımı biliyordum ama bu kadar üstümde yük olacağını tam bilmiyordum açıkçası, telefon numaramı aldılar ama kendilerinin telefon numaralarını vermediler, işe başladığım ilk gün dedikleri saatte geldim, 2 saate yakın kapıda bekledim dükkanda kimse yoktu, kalın ceket giymeme rağmen sabah dondum resmen kapının önünde insanlarda bana bakıyordu titriyordum, ben zaten normalde de çok çabuk üşüyen biriyim, yan taraftaki kuaför bizim dükkana gel otur dediler acıdılar halime, pastanede işe başladığımı söyledim ve gelmediler ne zaman gelirler dedim, onlar bazen 9 bazen 10 gibi açarlar dedi zaten çok kimse dayanmıyor orda dedi memnuniyetsiz bir biçimde, sonra dükkanın sahibi geldi bana neredesin sen diyor pastanenin yanında olmama rağmen, bana trafikte kaldım dedi ve kapıyı açıp dükkanı temizle hemen müşteriler gelir dedi, hiç sormadı bile çok bekledin mi diye en azından telefonla arayabilirdi geç kalacağım diye dediği saatte geleceğimi biliyordu sonuçta, dükkanı temizledim ve 3 kat bide pastane bide üstüne lavaboyu da temizletti, 3 saat sonra falan sordu çok bekledin mi diye beklediğimi söyledim, benden başka benim gibi çalışan yok, aile işletmesi olan bir pastane, garsonluk, dükkan temizliği üstüne bir de lavabo temizliği, pasta satışı, yemek hazırlama falan hepsi benim sorumluluğumda, o aileden iki kişi duruyor yanımda ama herseyi benim yapacağım belli yani, bide bana birkaç gün sonra dükkanın anahtarını sana verecez sen açacaksın dükkanı dedi, gidiş geliş saatlerim tam belli değil bide akşam geç saate kalabilirsin bazen dedi, işleri yaptıktan sonra yapabileceğim başka bir şey var mı dedim, o da bana ilk başta yok dedi sonra da çok şey var dedi bide, akşama kadar durdum ama yapamayacağımı anlayınca bir bahane bulup gittim pastaneden, verdikleri para da asgari ücret zaten, bide dükkanın anahtarını bana nasıl verebiliyorlar o da garip geldi ben güvenmezdim yani, daha önceden hep kısa süreli çalıştığım için bu iş bana çok ağır geldi eski çalıştığım yerler böyle değildi, benim gibi başka çalışan da yoktu ayrıca, sizce işi bırakmakla iyi mi yaptım,
Bir diğer sorum da benim çevrem pek yok okuduğum bölümü yazmak istemiyorum, üniversitedeki arkadaşlarımdan bazılarını en son 3 ay önce sosyal medyada gördüm, bazıları bizim alandan iş buldu, bazıları da reyon görevlisi olarak çalışıyor, onlara mesaj atsam normal konuşsam iş konusunda yardım istesem yardım ederler mi sizce, 1 yıldır konuşmuyorum onlarla sadece sosyal medyada eklilerdi, okulda da selam nasılsın diye konuşuyordum ama yakınlık kuramamıştım bende sosyal fobi var diye, sosyal medya hesabımı kapattım telefon numaraları var defterimde ama hattımı değiştirmiş olduğum için numaramı bilmiyorlar, mesaj atsam garip mi görünürüm bilemedim, okuduğunuz için ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

İlk önce bana da o işyeri Tekin gelmedi. İyi yapmışsınız. Özellikle anahtar konusu enteresan. İnşallah daha düzgün bir iş bulursunuz. Arkadaşlarınıza sorun tabi onun dışında bilinen iş arama sitelerinden yapabileceğiniz işlere başvurun hemen aramazlar ama olsun

İlk önce bana da o işyeri Tekin gelmedi. İyi yapmışsınız. Özellikle anahtar konusu enteresan. İnşallah daha düzgün bir iş bulursunuz. Arkadaşlarınıza sorun tabi onun dışında bilinen iş arama sitelerinden yapabileceğiniz işlere başvurun hemen aramazlar ama olsun
Aynen anahtar konusuna bende takıldım dükkan benim değil sonuçta, tek başıma olacam başkasının bir hatası olsa benim üstüme kalır diye korktum, arkadaşlarımla 1 yıldır konuşmadım bir anda selam diye mesaj atsam garipsemezler mi sizce kararsız kaldım

Anahtar verme olayı küçük işletmelerin çoğunda olur. Zaten para bırakmazlar . Genelde yiyecek sektöründe de hep istenilen bu. En çok işi en az kişiye yaptırmaya hedefli eleman alıyorlar.
Ama çalışmak için aceleniz yoksa bölümünüzle alakalı bir yerlere başvurun ya da kendinizi geliştirin. Çalışan arkadaşlarınıza da sorabilirsiniz bişey olmaz yani, belki bir akıl verirler

Haklısınız o kadar sorumluluğu kaldıramazdım tek başıma, sizce 1 yıldır görüşmediğim arkadaşlarıma mesaj atsam garipsenir miyim iş için yazmayı düşünüyordum ama
Mesele sorumluluk değil aslında, pastanenin sahibi bana çok garip geldi bi dediği diğerini tutmuyor belli bir iş tanımı yapamıyor bunlar ağır şeyler, yarın bigün başka şeylerde çıkabilir altından.
ben olsam yazardım arkadaşlarıma bu garipsenecek bisey değil aslinda

Bende görüşmeye gitmiştim pastaneye. Yapacaklarımı sıraladı şok geçirdim. Bir insanın bunları her gün yapabilmesi için sihirli güçlerinin olması lazım. Can dayanmaz. Yok raflar hergün silinecek, paspas atılacak, satış yapılacak, wc temizliği 12 saat, sigorta yok, 2000 lira maaş. Bu seferde ben sinirlendim. Karar verip sizi ararım dedim. :halay:

İşi bırakmanız çok iyi olmuş, hiç düşünmeyin bile.
Arkadaşlarınıza yazmanız konusunda çok faydaları olacağını düşünmüyorum. İnsanlar bir imkanları olursa bile yakın çevrelerine kullanıyorlar.

İşkura gidin mutlaka. Zincir marketler hep işkurdan alıyor. Kaydınız varsa yenileyin , sms almak istediğinizi söyleyin.
Onun dışında kariyer sayfalarını takip edin.
Paraya herkesin ihtiyacı var ama başında mesai saati, ücreti ve iş yükü KESİN olarak konuşulmayan hiçbir işte çalışmayın.
Bol şans :KK200:

Hem temizlik hem yemek hem satış bana biraz fazla geldi açıkçası. Anahtarı size vermelerinin sebebi kendileri erken açamıyorlar ama erken açılsın istiyorlar. Akşam kaçta çıkacağınız da belli değil. İşi bırakmakla iyi yapmışsınız.

Birincisi pastaneyi birakmakla cok iyi yapmissiniz. Com zorlayici bir is. Eger satis isi dusunuyorsaniz avm lerdeki magazalara basvurmanizi tavsiye ederim. Hem saatleri bellidir hem de sosyal haklarinizi tam alirsiniz. Ikincisi mutlaka arkadaslarinizla iletisimi devam ettirin durup dururken mesaj atip is ariyorum aklinda olsun desen hic bir sakincasi olmaz. Linkedinde profil olusturup meslektaslarinizla iletisim de kurabilirsiniz network olusturmak deniyor buna. Umarim destek bulursunuz

Birincisi pastaneyi birakmakla cok iyi yapmissiniz. Com zorlayici bir is. Eger satis isi dusunuyorsaniz avm lerdeki magazalara basvurmanizi tavsiye ederim. Hem saatleri bellidir hem de sosyal haklarinizi tam alirsiniz. Ikincisi mutlaka arkadaslarinizla iletisimi devam ettirin durup dururken mesaj atip is ariyorum aklinda olsun desen hic bir sakincasi olmaz. Linkedinde profil olusturup meslektaslarinizla iletisim de kurabilirsiniz network olusturmak deniyor buna. Umarim destek bulursunuz
İş bulmak için üye oldum bazı sitelere ama geri dönüş yapan pek olmadı, 1 yıldır konuşmadığım için bi anda selam diye mesaj atsam beni garip mi bulurlar bilemedim cevap vermezlerse de moralim bozulacak, bide sosyal medyadan da değil whatsapptan yazmam lazım sosyal medya hesabım yok

Hem temizlik hem yemek hem satış bana biraz fazla geldi açıkçası. Anahtarı size vermelerinin sebebi kendileri erken açamıyorlar ama erken açılsın istiyorlar. Akşam kaçta çıkacağınız da belli değil. İşi bırakmakla iyi yapmışsınız.
Haklısınız bide tek başıma bunalırdım üstüne

Anahtar verme olayı küçük işletmelerin çoğunda olur. Zaten para bırakmazlar . Genelde yiyecek sektöründe de hep istenilen bu. En çok işi en az kişiye yaptırmaya hedefli eleman alıyorlar.
Ama çalışmak için aceleniz yoksa bölümünüzle alakalı bir yerlere başvurun ya da kendinizi geliştirin. Çalışan arkadaşlarınıza da sorabilirsiniz bişey olmaz yani, belki bir akıl verirler
Sosyal medyadan yazmak olsa yazarım ama sosyal medya hesabım yok direk selam yazsam ne düşünürler bilemedim numarami da bilmiyorlar bide, çalışan arkadaşlarım arasında erkekte var yanlış anlar cevap vermezse moralim bozulur kararsız kaldım 1 yıldır konuşmuyorum çünkü

Mesele sorumluluk değil aslında, pastanenin sahibi bana çok garip geldi bi dediği diğerini tutmuyor belli bir iş tanımı yapamıyor bunlar ağır şeyler, yarın bigün başka şeylerde çıkabilir altından.
ben olsam yazardım arkadaşlarıma bu garipsenecek bisey değil aslinda
1 yıldır konuşmadım ya ondan dolayı biraz kararsız kaldım cevap vermezlerse diye

Bende görüşmeye gitmiştim pastaneye. Yapacaklarımı sıraladı şok geçirdim. Bir insanın bunları her gün yapabilmesi için sihirli güçlerinin olması lazım. Can dayanmaz. Yok raflar hergün silinecek, paspas atılacak, satış yapılacak, wc temizliği 12 saat, sigorta yok, 2000 lira maaş. Bu seferde ben sinirlendim. Karar verip sizi ararım dedim. :halay:

İşi bırakmanız çok iyi olmuş, hiç düşünmeyin bile.
Arkadaşlarınıza yazmanız konusunda çok faydaları olacağını düşünmüyorum. İnsanlar bir imkanları olursa bile yakın çevrelerine kullanıyorlar.

İşkura gidin mutlaka. Zincir marketler hep işkurdan alıyor. Kaydınız varsa yenileyin , sms almak istediğinizi söyleyin.
Onun dışında kariyer sayfalarını takip edin.
Paraya herkesin ihtiyacı var ama başında mesai saati, ücreti ve iş yükü KESİN olarak konuşulmayan hiçbir işte çalışmayın.
Bol şans :KK200:
Sizi de benim gibi zorlamışlar iş konusunda, marketlere başvurdum ama geri dönen olmadı, kariyer sayfalarına her gün bakıyorum

Sizi de benim gibi zorlamışlar iş konusunda, marketlere başvurdum ama geri dönen olmadı, kariyer sayfalarına her gün bakıyorum
Cvnizi başvurmak istediğiniz mağazaya götürün mağaza müdürü ya da müdür yardımcısına verin. Onlar bölge sorumlusuna iletiyorlar ve gerek duyulduğu takdirde arıyorlar.

Siz işleri yazinca ben burda sinir oldum. İyi yapmışsınız aile yeri olan yerlerden uzak durun bütün işi yıkarlar böyle. Evet ihtiyaç var, işsizlik had safhada ama bu tür yerler özgüven zedeliyor bana göre.

Back