• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşi bırakmak ne kadar doğru

erintra123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2008
98
0
86
İstanbul
Arkadaşlar,

Bugünlerde kafam çok karışık forumlarda işe başlayanların sıkıntısını okudukça o gün kabus gibi geliyor.Hepimiz iş hayatına alışmış insanlarız ve evde oturmakta çok sıkıcı.Peki ya bebeklerimiz acaba onlar için doğrumu yapıyoruz? Kafamda hep ben bebeğimi başkası için doğurmadım fikri geliyor bende çalışna bir annenin kızıydım ve zorluklarını biliyorum.Yardım edin düşünmekten çok bunaldım

çalışmak daha doğru geliyor bana,evde bütün gün evin işini yapmaktan kızıma kaliteli zaman ayırdığımı düşünmüyorum senağlama

Sakın işi bırakmayın. Bebeğiniz büyüyor kendi hayatını kuruyor. Siz ikinci planda kalıyorsunuz. Sizin hayatınız ise sadece çocuğunuzun ki oluyor. Onun üzerine daha çok titriyorsunuz, o bu ilgiden sıkılıyor vs. Tabi bunlar olucak diye birşey yok ama siz yine de çok iyi düşünün.

Sağolun aslında doğru o zaten 2-3 yaşında kreşe başlar.Hep ilerde pişmen olmaktan korkuyorum birde bu kadar okumam boşa gidicek doktorayı daha yeni bitirdim.. Umarım ilerde bizi anlarlar

Açıkçası ben çalışmayı düşünmüyorum. Henüz bebeğim olmadı ama bebek istiyoruz.
Neden mi? Öncelikle benim annemde çalışan bir anneydi. Biz Almanya'da yaşıyorduk ve ben kendim gidip geliyordum ana okuluna da ilkokula da. Kardeşime komşumuz baktı. Annem şu an bana ne kadar pişman olduğunu söylüyor. Keşke sizlerle ilgilenseydim, keşke size daha fazla vakit ayırabilseydim, keşke size daha çok sevgimi gösterseydim diyor her fırsatta. Bende çocuk olarak hiç memnun değildim annemin çalışmasından.
Bende üniversite mezunuyum ve süpervizör olarak çalıştım. ıyi bir konumdaydım maaşım da iyidi. Ama şu an eşimle ve evimle daha çok ilgileniyorum. Hele bir de çocuğum olsa. Onunla ilgilenirim.
Evet ileri de çocuklar kendi hayatlarını kuruyorlar, bu yüzden onları cezalandırmak mı gerekir?
Çocuğa annenin kendi eğitimini vermesi farklı bir de bakıcının yada kayınvalide, anne gibi çocuğa bakacak büyüklerin verdiği eğitim farklı.
Yani ben böyle düşünüyorum. Tabi yine karar verecek olan sizsiniz.

Son düzenleme:
Back