ishal..

Söyleyecek sözüm yok. İnsanların fikirleriyle çatışmayı sevmem. Neticede doktor değilim. Sadece Anneyim. Deneyimlerimi ve gördüklerimi yazıyorum. Nitekim sizler de öyle.Geçmiş olsun diyebilirim ancak. Ben doktoruma çok güvenir ve inanırım. Onun sözlerini dillendiriyorum. :umursamaz:

Estagfirullah fikir catismasindan cok bilgi alisverisi diyelim biz bunaa.s..sanal alemde mimiklerimiz olmadan yazistigimiz ve gorusemedigimiz icin uslubumuz yanlis anlasilabiliyor bazen..

Arkadaslar ben size nar suyu oneriyorum,ishali keser hem de vitamin deposu.Bu arada biz bunlari yazarken Selen nasil oldu:uhm:

hmm tamam örtmenim hemen söylüyorum....

kaka sayısı 6yı geçiyo...
bebek 6 aylık...
bazen oluyo bazen olmuyo ama genelde yok şeftali püresi gibi kakanın kıvamı...
kakanın rengi yeşilimsi...

Cok gecmis olsun anne sutunu kesmeniz cok zamansiz olmus..Genelde bu durumda ki bebek ve cocuklara mide gribi teshisi konuyor burada.-tatlicadiarzu-Turkiye de boyle bir hastalik ismi var mi bilemiyorum ama Allah korusun ates olursa muhakka tereddutsuz doktora goturun..Muhtemelen anne sutu yerine aldigi mama ya da yedigi degisik birsey de midesine dokunmus olabilir..Havucu soymadan yikayip haslayin kaynayinca tulbent ile ya da kevgir ile suzup icirin hic zarari yok.bir bardak demli cayi her bes dk bir bir cay kasigi olarak icirin.Illa birsey yiyeceksede pirincli yogurt corbasi verebilirsin.ama yemesi icin zorlamayin yoksa kusar..midesi almiyordur.Cocuklarim ne zaman ishal olsa ben bu yontemleri kullaniyorum..sevgiler,tekrar gecmis olsun

Cok gecmis olsun anne sutunu kesmeniz cok zamansiz olmus..Genelde bu durumda ki bebek ve cocuklara mide gribi teshisi konuyor burada.-tatlicadiarzu-Turkiye de boyle bir hastalik ismi var mi bilemiyorum ama Allah korusun ates olursa muhakka tereddutsuz doktora goturun..Muhtemelen anne sutu yerine aldigi mama ya da yedigi degisik birsey de midesine dokunmus olabilir..Havucu soymadan yikayip haslayin kaynayinca tulbent ile ya da kevgir ile suzup icirin hic zarari yok.bir bardak demli cayi her bes dk bir bir cay kasigi olarak icirin.Illa birsey yiyeceksede pirincli yogurt corbasi verebilirsin.ama yemesi icin zorlamayin yoksa kusar..midesi almiyordur.Cocuklarim ne zaman ishal olsa ben bu yontemleri kullaniyorum..sevgiler,tekrar gecmis olsun

Sizin doktorlar bizim Türk doktorlarınıda geçmiş teşhiş bulmada.:roflol:

Anne sütü yerine aldığı birşey dokunmuş olabilir dedin ya evet bencede o birşeyden
mikrop kaptı. Anlatmak istediğim bu.:1closedeyes:

İshal için önerilerin iyiymiş saol şekerim. Sonuçta denedin ve zarar değil fayda sağladıyerimseniben

Üşütmüş mü?? Teşhis bu mu yani? Üşütmüş!!:umursamaz:

Cıx bu işte bi yanlışlık olmasın. Benim kız sürekli çorapsız taşlara basıyor
kışın karda kışta dışardayız o üşütmüyor da herkesin çocuğu üşütüyor.
İyice kızdırdım mı seni şekerim?laelaelaelaelae

her bebişin bünyesii bir değilki şeker maşşallah bünyesi iyi seninkinin demekki :1closedeyes:

aslında herkçücük bir şeyde doktora gitme taraftarı değilim doktorlarda ilaç konusun da böyle düşünüyorlar şeker a.s
çok sıkılmadıkça evdeki pratik yöntemlerle başımızın ufak tefek çaresine bakmalıyız
ama takibide tedbiride elimizden bırakmamalıyız tek savunduğum buuu :hulya:

kızlar selen bugün 3 kez kaka yaptı çok şükür..
sanırım bu diş çıkarmaya bağlı bir ishal...

kızlar selen bugün 3 kez kaka yaptı çok şükür..
sanırım bu diş çıkarmaya bağlı bir ishal...

çok güzel bir haberrr alkisalkisalkis

öp böbüşümüüü benim içinn opuyorumnanaktan

tamam teyzesi uyansın öperim:):):)

canım geçmiş olsun
biraz prinç haşla ya suyunu süz ver yada hepsini ez bir kaç kez ver canım ishali geçer

şeftali kabız yapmaz şekerrr :umursamaz:
sadece ishali keser lifli ve çok faydalı bir gıdaaa ishalde yapmaz tam bir denge meyva sı yanii :hulya:

şeftali kabuksuz yenirse kabız yapar lakinnn kabuklu yenirse bağırsakları düzenler tecrübeyle sabittirzemuszemus

benim kızımda bikaç gün önce ishaldi doktor bu aylarda herşeyi ağızlarına sokuyorlar
mikrop kapmış olabilir dedi emzik ve biberon hijyeni çok önemli
ayrıca oyuncaklar ve malesef sürekli bebek öpme meraklısı olan insanlar

İyi maşallah. Geçmiş olsun tekrar. Bebişin adı Selen demek...:1hug:

Senin adina cok sevindim,gecmis olsun tekrardan..Pekiii merak ettim hangimizin dedigini yaptinkaydirigubbakcemile5

kızlar Ali Tuna da da yaklasık 1 haftadır ıshal gıdıyor. Kusma da var arada.
Bugun ıdrara gonderdık bakalım sonuclar ne cıkacak.

selam kızlar..
ya kusura bakmayın yazamadım..
kayınvaldemler geldi 4 gün kaldılar..
onlar gitti temizlik falan anca oldu..
selenin ishali hala sürüyor...
hatta daha da beter burun akıntısı hafif ateş ve öksürük eşliğinde..
dr a gittik kaka kan tahlili ve röntgen yapıldı Allaha şükür bişey çıkmadı ciğerler temiz rotavirüs negatif kan da gayet iyi..
ama delirecem yaa niye var bu hastalık ve ilaçları kullandığımız halde niye geçmiyo..

kızlar Ali Tuna da da yaklasık 1 haftadır ıshal gıdıyor. Kusma da var arada.
Bugun ıdrara gonderdık bakalım sonuclar ne cıkacak.

Hadi hayırlısı canım..
İnşallah temiz çıkar..
:Saruboceq:

X