İşe gitmemek için sunulan en saçma 10 bahane

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Mutlu mesut bir haftasonunun ardından bugün işe gelmek çok zor geldi, biliyoruz. Siz yine de bu bahaneleri kullanmayın...

Topu topu 2 günden oluşan hafta sonlarının değerini en iyi, çalışanlar bilir. Öyle güzel dinlenirsiniz, hele bir de hava güzelse öyle çok mutlu olursunuz ki, pazartesi günü işe gidesiniz gelmez. Bu yüzden herkes, hasta olmamasına rağmen hasta olduğunu söyler ve herkesin işte olduğu bir günü kendisine saklamak ister.

Aslında ideal olan, kimsenin kimseye yalan söylememesi, herkesin işini en düzgün şekilde yapmasıdır. Ancak illa ki o gün hasta numarası yapacaksanız, bari akla yatkın bahaneler kullanmaya çalışın.

CareerBuilder.com 3.103 çalışan ve 2.203 işe alım müdürüyle bir anket yaptı ve işe gelmemek için kullanılan en saçma 10 bahane ortaya çıktı. İşte o bahaneler…

1. Çok affedersiniz, az evvel güveci fırına verdim. O pişmeden gelemem.

2. Estetik ameliyat geçirdim, ancak sağ tarafının iyileşmesi için zamana ihtiyacım var.

3. Tuvalette çok uzun süre kaldığım için ayaklarım ve bacaklarım uyuşmuş, ayağa kalktığımda yere düştüm ve bileğim kırıldı.

4. Hafta sonumu kumarhanede geçirdim ve fark ettim ki pazartesi sabahı da oynayabilecek kadar param kalmış.

5. Bugün öyle mutlu uyandım ki, mahvetmek istemedim.

6. Özür dilerim, dün gece tanımadığım biriyle beraber oldum. Bu yüzden şu anda nerede olduğuma dair bir fikrim yok.

7. Süpermarketteki tansiyon ölçme makinasını kullanıyordum, aletin içinde sıkıştım ve bir türlü çıkamadım.

8. Safra taşım var ve onu holistik bir yaklaşımla, kendi içime dönerek iyileştirmeye çalışıyorum.

9. Üniformam hala ıslaktı, kurutmak için mikrodalganın içine koydum. Maalesef yangın çıktı.

10. Gerçekten çok üzgünüm işe gelemedim çünkü yanlışlıkla bir uçağa binmişim ve şu anda şehirde değilim.

Career Builder internet sitesinin yaptığı ankete göre, patronların sadece %31’i bu bahanelerin gerçek olup olmadığını kontrol ediyor. Bahanelerin %66’sı doktor raporu sayesinde kanıtlanıyor. Çalışanlarının doğruyu söyleyip söylemediğini kontrol eden patronların %24’ü bu kontrol için sosyal medyayı kullanıyor. %15’i ise direkt çalışanın evine gidiyor.

Ankete göre yöneticilerin %18’i, çalışanları sahte mazeretlerden dolayı işten çıkarıyor. Bu büyük orana rağmen çalışanların %28’i iyi hissetmesine rağmen hasta olduğunu, %21’i gerçek olmamasına rağmen doktor randevusu olduğunu söyleyebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…