İşe geri döndüm:( çok üzülüyorum

allah yardımcın olsun. çok küçükmüş gerçekten aklı ermiyodur ayrıldığına belki. benimkiilk gün küstü hiç gülmedi bana sonra alıştı. bebğini nası besliyosun.ben sabah çıkarken 150-200 ml süt bırakıyorum biraz yoğurt ve meyve suyu içiriyo annem,öğlen tekrar emiyo 90-120ml süt bırakıyorum yine 16:00 gibi bidaha emiyo bide 19:00-20:00 arası yatmadan önce emiyo gecede emiyo. acaba karnı doyuyomudur

allah hepimizin ve bebişlerimizin yardımcısı olsun gerçektende çok zor bir durum bende 10 gün sonra işe dönücem benim oğluşumda tam 3 aylık olmuş olcakk çooook üzülüyorum, bi damlacık bebeğim bensiz nasıl durur ağlaması biter mi çok merak ediyorum.. ilk çocuğumu bırakamamış işe dönmemiştim 4 yaşına gelene kadarda çalışmadım ama şimdi çalışmaya mecburum babamız askerde süt sağma, saklama, bebeğe ne sıklıkla ne kadar verme konularındada hiç tecrübeli değilim. lütfen yardımcı olurmusunuzzz kızlaarrrr!!!

canım henuz yeni basladık sadece myve suyu ve mama yogurdu deniycem belki haftaya.

Anne sütünün saklama süreleri
• Anne sütü dondurmadan 72 saat ve dondurulmuş sütü erittikten sonra 24 saat buzdolabında (+ 1 ile +4 °C arasında) saklanabilir.
• Süt, tek kapılı buzdolabının buzluğunda (-7 ile -2°C arasında) 3 haftaya kadar, iki kapılı buzdolaplarının buzluğunda 3 ay saklanabilir.
• Sütünüzü derin dondurucuda (-18 °C nin altında) 6 aya kadar saklanabilir.
• Kolostrum olarak adlandırılan doğumdan sonraki ilk 7 gün üretilen anne sütü sağıldıktan sonra içerdiği antikorlar sayesinde oda sıcaklığında 12 saat, daha sonra ki anne sütü ise 6 saat besin değerini kaybetmeden saklanabilir.

Anne sütü bebeğe verilmeden önce ısıtılmamalı. Isı anne sütünün anti-mikrobik özelliğini yitirmesine sebep oluyor. Bunun yerine anne sütü, ılık akan suyun altına tutularak ısıtılabilir. Donmuş anne sütü ise ya buzdolabında yavaş yavaş eritilebilir. Ya da donmuş süt benmari usulü yani sıcak suyun içine oturtulmuş bir kabın içinde hızlıca hazırlanabilir.

Anne sütü ile ilgili diğer öneriler
• Eritilmiş sütü bir saatten fazla oda ısısında bırakmayın.
• İkinci kullanımdan sonra kalan sütü atın.
• Eritilmiş sütü tekrar dondurmayın.
• Sütü buzdolabının kapağına koymayın

küçük bir arastırma yaptım canım....

4 gün önce işe başladım. bebişimden ayrılmak çok zor. kayınvalidem bakıyo gözüm arkada değil ama nebileyim...5 aylık oldu daha çok küçük. tecrübeli olanlardan akıl istiyorum...

Kızımı 5 aylıkken kaynanama bırakmıştım. Çok iyi baktı. Ama oğluma bakmıyor. Bakıcıya bırakıp 1 ay sonra işe başlıyacam. Ben neyapayımgitme:

kaç aylık? 4-5 ayın üzerinde ise gün içinde annenin ek mama vermesi gerekebilir. Muhallebi falan mesela

yaaa benim yanımda kimsecik yok mecburen bakıcıya bıraktım oğlumu bugün. okula gitmeden biraz alışsın diye moralim çooooooook bozuk ev bomboşşşşş

en azından kimsen yok diye avunabilirsin. Benim kayınvalidem, evde oturan çalışmayan kızının bebeği var diye benimkine bakmıyor. Kızına gidecekmiş. Çünkü kızı beceriksizin önde gideni. Kendi bebeğine bakamıyor anasını çağırıyor. Ben çalıştığım halde. Umurlarında değil benim çocuğum. Büyüyünce hepsini anlatacağım oğluma. Babaanne yaşar mı bilmem ama halasının da ne olduğunu bilsin yavrum.

canım çok teşekkürler verdiğin bilgiler için.ben günlük sağıp bırakıyorum şimdilik.daha stoklama yapamadım. aventin süt saklama kaplarından sipariş verdim bugün yarın elime ulaşır.kaydirigubbakcemile2

kaç aylık? 4-5 ayın üzerinde ise gün içinde annenin ek mama vermesi gerekebilir. Muhallebi falan mesela
5 aylık oldu muhallebiye bugün başlıycam inşallah. bu aylarda bebeğin ihtiyaç duyduğu süt miktarını biliyomusun. benimki günde yaklaşık400-450ml anca içiyo. biraz yoğurt bikaç kaşıkta meyvesuyu alıyo. bir haftadır su vermeye başladım. iştahı çok az emmek istemiyo bende sütten kesilmesin diye ek gıdayı az veriyorum iyimi yapıyorum acaba.bilmiyorumkismile .ayrıca üzülme bakıcın iyi bakıyosa kaynananın gönülsüz bakmasından iyidir. nası büyütcez bu bebişleri bilmem annelik çok zormuş...

Son düzenleme:

bebişin çok küçükmüş daha:ecrin_bebek: şimdiden süt depola buzluğa. bebeğine kim bakcak.benimde tecrübem pek yok ama şuan sadece anne sütü alıyodur yada mama. mamayla besleniyosa sıkıntı yok ama emiyosa dediğim gibi eczanelerde süt saklama poşetleri var onlardan alıp buzluğa stokla. işe başlayınca günlük sağıp bırakırsın zaten. süt sağma pompan yoksa eczaneden bian önce almanı tavsiye ediyorum. umarım bian önce alışırsın ayrılığa:gitme: ben daha alışamadım çünkü.. seninki daha küçük en az 2,5-3 saatte bir 60-90 ml süt vermen gerekir

benimki de 4 aylık oldu ve iştahsızlık problemi biz de de var. Aldığı süt miktarı aşağı yukarı 450-500 cc civarı. Ama yetiyormudur bilmiyorum. Sütten kesilmemesi için az mama vermen iyi. Benimki sütü az ve istemeyerek içince dün aptamil devam sütünden prinç unlu mama yaptım. Bayılıa bayıla yedi kaşıkla. Acaba emmekten bıktı da kaşık mı istiyor. Bebekler bi şekilde büyüyecek. Annelik zor tabii. İnşallah büyüyünce kıymetimizi bilirler:))

benimkide sağdığım sütü kaşıkla daha istekli içiyo. emmemek için ağlıyo resmen. ama şarkılar türküler 5-10 dak. zor emiyo.meyve suyunu 1-2 kaşık veriyoz şimdilik alışsın diye tadına.bende aptamilden yoğur veriyom mertte bayılarak yiyo. galiba değişik tatlar istiyolar.

gulsan38 mama ile yoğurdu nasıl yapıyorsun???

ırmako77 sen mama ile nasıl yapıyorsun

bende yapmak isterim.

senin bebeğin kaç aylık benimkide aynı seninki gibi 5 dk. beni zorla emiyo ama sağdığım sütü dediğin gibi kaşık kaşık emiyo

gulsan38 mama ile yoğurdu nasıl yapıyorsun???

ırmako77 sen mama ile nasıl yapıyorsun

bende yapmak isterim.

90ml suyla 3 ölçek mamayı normal hazırlıyosun elini yakmıycak kadar soğuyunca bir çay kaşığı yoğurda mamadan biraz katıp karıştırıyosun sonra mamayla karıştırıyosun.ağzını kapatıp üstünü havlu vs ile sarıp 3-4 saat bekletiyosun. biraz cıvık oluyo ama tam bebişlerimizin ağzına layık.cokacimcoook

senin bebeğin kaç aylık benimkide aynı seninki gibi 5 dk. beni zorla emiyo ama sağdığım sütü dediğin gibi kaşık kaşık emiyo

benimki 5 aylık oldu 1-2 haftadır böyle.ablam dişleri çenesine yerleşmeye başlamıştır ondan öyle yapıyodur diyo geçer dedi. inşallah bian önce düzelir.seninki nekadarlık

bende işe başlayalı 3 hafta oldu... ve coook zorlandım.. içim acıyor hergün aynı duyguyla geliyorum ve değişmiyor...
süt sağmayı da günde 3 kere ayrılabiliyorum ben yerimden 100 cc lik 3 tane kavanoz yapıyorum buzdolabında saklıyorum soğutucu jelleri kavonozların üstüne örtüp eve götürüp ertesi gün hafif ılıtıp veriyo babaannesi tabi sadece süt yetmiyo 2 kere de mama veriyoruz...

çalışan anne olmakçok zor allah hepimize sabır versin.
bu yazılanları okudukça çok üzülüyorum bende bebeğimden 1 saat bile ayrılmadım ilk gun bana çok koyucak şimdiden hazırlık yapiyim.senağlama

çok sağol canım benim, bunların hepsini günlerdir okuya okuya ezberledim bende inan:) teoride herşey ok. bakalım pratikte becerebilcemmi??bilmiyorumkismile en çok ta biberonda kalan sütü ne yapacağımı merak ediyodum atın demişler onada yazık olcak :çok üzgünüm:

evet canım yaa çok küçük daha hiç kıyamıyorum ama elim mahküm çalışmaya babaanne anneanne beraber bakıcak ondan yana bi sorunum yok çok şükür, ama bebeğim benim kokumu isterde kendini hırpalarsa nasıl dayanıcam bilmiyorum. emiyo benimki mama vs. hiç bişey yok. pompa aldım medelanın elektrikli pilli inşallah verim alırım ondan bikere çok az denedim sadece çalışıp çalışmadığını kontrol ettim azıcık sütüm çıktı onuda biberonla verdim oğluşuma hemen emdi maşallah::) en azından biberonu ya almassa korkum geçti:1rolleyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…