işe dönüş ve tereddütler..

Ya belli ki nöbetli bir işiniz var. bence çocuğunuz ek gıdaya geçene kadar bir iki ay daha en azından bekleyin. çünkü siz olmadığınızda cidden şu anda beslenmesi sıkıntıya girecek. işe gittiğinizde sütünüzü sağıp yollasanız bile biberon yemiyor. bir iki aya kadar ek gıdaya geçer kesin böyle gitmez bence biraz daha izin kullanın derim.

evet nöbetli bir işim var. şu an geri dönsem bile 2 seneye kadar nöbet tutmama hakkım var aslında ama o durumda da psikolojik baskıya maruz bırakılırım sanırım.

İlk zamanlar kabızlık yada ishal durumu oluyor doktorumuz normal bir durum demişti..biz ev yapımı yoğurtla başladık mesela.Önce bir tatlı kaşığı yedir.bağırsaklar alışsın.sonra 1 yemek kaşığı kadar yedirirsin.Lakin günlük yoğurt mayalaman gerekli.İLK çorba deneyimim hüsrandı benim.Ama yılmadım pirinç ve kemik suyuyla azcık lapa yaptım.Yedi.
Denemekten vazgeçme çünkü sütün zamanla azalacak ve onu doyurmayacak.Belkide gece uyanmaları acıktığından dır.Yeterince doymadığı için.
Birde ben kızımı saat 21:00 civarında yıkardım ki gece uykusu düzenli olsun diye.

maddı gucun yetıyorsa kesınlıkle çalışma en azından 2-3 yasına kadar.benım kızım nerdeyse 1 yasında ve maddı gucumuz baya krıtık ben işi bıraktıgım ıcın. ona ragmen bırakıp işe gıdemıyorum.kı ek gıdaya duzenlı olarak gectık.emıyorda.ama yapamam bugunler gerı gelmez.sızde oyle dusunun.banada soruyorlar ne zaman çalışacaksın dıye 1 sene daha kızıma ben bakacagım dıyorum.kımene........
nasılsa izniniz varmış kımene.yasa sıze bu hakkı verıyormuş daha ne be arkadasım boşver işi.bebişlerımızın bugunlerı gerı gelmeyecek.

yok canım öyle böyle bi kabızlık değildi ıkınmayla beraber bağırıyordu ilk kez karşılaşınca sorduk bize vermeyin bir şey dediler. hemen de düzeldi. ayrıca biz ramazan öncesi uyku açısından çok düzenliydik. 9da yatardı sabah 7-7buçuk gibi kalkardı. hiç şaşmazdı. o kadar memnundum ki. ama ramazanda uyuma saatinin tam iftara denk gelmesiyle o saatte uyumamaya başladı. şimdi sanırım diş sıkıntımız da baş gösterdi o yüzden hala yeniden düzene sokamadık. canım ben yoğurt veremiyorum hemen kabarıyor. doktorları test sonuçlarına göre olmadığını iddia etti ama bence alerjisi var. inek sütünden de yaptım keçi sütünden de. sonuç aynı. biraz da o yüzden ek gıdaya geçişimiz sıkıntılı. çünkü ne vereceğimi şaşırıyorum hassas bir cildi var hemen fos fos kabarıyor.
gece uyanmaları bence dudak tiryakiliği ile alakalı. çünkü uyanıp da öyle acıkmış gibi emmiyor. iki çekiyor sonra uykuya dalıyor. beni parmağında oynatıyor valla ufacık boyuyla.

canım yukarıda da yazdım maddi problem yok ama başka şeyler düşündürüyor beni.

Benim sana tavsiyem 1-1,5 yaşına kadar bekle ve sonrasında da kesinlikle işyerinin kreşine bırak. Hakkınızsa hayırlısı.

boşversene o ne dedi bu ne dedi. Varsın millet işten kaçmak için hamile kaldığını düşünsün. Bide böyle düşünen insanlar için işe erken dönmeyi düşünüyorsun. Herkesten önemlisi sensin, bebeğin. İş yoğunmuş seni bekliyorlarmış falan felan..el kadar bebeğin var ,sen mi kurtarıcaksın orayı??

canım yukarıda da yazdım maddi problem yok ama başka şeyler düşündürüyor beni.

şimdi okudum cnm ama ben gene aynı fıkırdeyım.hanı maddı sıkıntı olsa mecbursun cek yada mecbursun işe dön dıyecegım ama eğer yoksa bence donme.tamam haklısın mobbıng vs yazdıgın sorunlarda onemlı sorunlar ama hiçbirşey bebişinden kıymetlı degıl boşver. hergun degısıme şahıt olmak ınanılmaz bırşey.babalar ne kadar çok şey kaçırıyorlar dusunsene.....
bende guya 6 aylık olunca dönecektım dönemedım yapamadım bırakamadım o gulen gözleri kı bız çok sıkıştık hanı ama napım annemde olsa kreşte olsa kımsenın benden ıyı bakamayacagını bılıyorum.hele bu aylarda anne sevgısının yerıne hıçbırşeyı koyamayacagını bılıyorum o yuzden 1 sene daha bekleyecegım.sende hıç olmazsa 1 sene daha bekle derım

yok canım sade onlar için değil,bir an önce asistanlık süreci bitsin de istiyorum,biraz da ondan. yoksa evet haklısın kesinlikle, ben kurtarmıcam orayı, bu hep düsturumdu zaten:)

evet haklısın.. babası bile bazen 2 gün sonra eve geldiğinde ne kadar büyümüş düyor.. ya da o esnada yeni bir özellik geliştirmiş oluyor. bunları hep kaçırıyorlar.. haklısın.. ben annemin söylediğine uyup en azından memeyi bırakana kadar onu bırakmam inşallah. zaten benim fikrim de bu yöndeydi. sadece bazen zayıf düştüğü anlarda insan desteklenme ihtiyacı hisseder ya hani, iyi oldu yani bu konu.

Oglum 10.5 aylikken ise basladim mecburen.simdi 17 ayligiz.sut izni biraz kullandim.nobetim yok.haftasonu evdeyim.aksam 6da evde oluyorum.ona ragmen oglumu cok özlüyorum. Eve gelince her dakika onunlayim. Hala emiyor. Ama yine de ucretsiz izni biraz daha kullanabilmek isterdim.bence sansin varsa en azindan 1 yasina kadar calisma

yok canım sade onlar için değil,bir an önce asistanlık süreci bitsin de istiyorum,biraz da ondan. yoksa evet haklısın kesinlikle, ben kurtarmıcam orayı, bu hep düsturumdu zaten:)
Sıkıldın dimi : )

Ben en fazla 6 ay evde duracağım, asla ama asla 1 ay daha uzatmam (sağlık sorunu vs olmadığı müddetce). Kendimi biliyorum ben, ruhum daralacak, ev hanımına bağlayacağım ve evladıma hicbir faydam olmayacak.

doktordun sanırım Oscar.. beni anlarsın o halde.. ben yoğun bir yerdeyim. o süt izinlerinin veya erken çıkmaların hayal olacağını düşünüyorum o yüzden. hatta nöbet tutmama hakkım varken bunun bile göze batacağını düşünüyorum..

valla sıkıldım da ne yalan söyleyeyim lakin sebep o değil tabi:) ama rahat bir işim yok elm,o yüzden şimdiki sıkıldığım anları mumla aratır bana çalışmak ondan da adım gibi eminim:)
ya ben ev hanımlığına da bağlayamıyorum bi türlü formülü varsa bana söylesene, mutfak alıp başını gidiyo ev desen dandini, çoğu zaman akşama yemek bile yok:) bütün gün oturup oynuyoruz ya da oynayan velede gözetmenlik yapıyoruz:) garibim babamız akşam gelip bi de yemek yapcam diye uğraşıyor. başkası olsa kapıya koyduydu beni:)

kendinize olayı dramatikleştirmeyin bence. benim oğlum şu an 9 aylık . ben işteyim şimdi. 4,5 aylıkken başladım işe düşünün.

çalışmaya başlayınca oğlumla çok kaliteli vakit geçirdim. çünkü işte dinlenme fırsatım oluyor sosyalleşiyorum. dinlenme derken elbette yan gelip yatma değil ama bebekten bilirsiniz bazen wc gidemiyoruz. neyse oğlumu çok özlüyorum eve gidince çok mutlu oluyoruz ikimizde. bizimde şu sıra dişimiz çıkıyor. ayrıca sizi emzik gibi kullanıyor birazda sanıyorum. geceleri bizde öyleyiz.

siz olmayınca mecbur yemeğini yiyecek. ayrıca şimdi size şımarıyor ama yanında diğerleri olunca bu kadar zor bir bebek olmaz emin olun. mesela ben olmayınca akıllı vakit geçiriyor, yemeğini yiyor, uyuyor. ben gelince memede yaşıyor yaramaz oluyor çocuk. bu çocuğu nasıl bırakırım denecek hale geliyor.

ha elbette her anınızı yavrunuzla geçirmek en doğal hakkınız. ama kafanız karışık diye yazdım bunları. inanın işe başlasanız da her şey normal olacak. korkmayın.

aslında aklı erince ayrılmak istemesi zor olabilir..

E senin işin nöbetli fln, ben 9-5 masabaşıyım kafam rahat.

Zor bir karar, başlayınca geri dönüşü de olmayacak, iyi düşün.

Ama ben senin yerinde olsam bir iki aya döner, o arada anneme bi yardımcı bulurdum.

ne güzel işte dinlenme fırsatınız olması.. ben gebeliğimin son aylarımla olduğum zamanlarda dahi yerimde oturamıyordum bile yoğunluktan sürekli koşturmaca.. hele ki nöbetim olduğu gecenin ertesi günü eve geldiğimde full yatıyordum. kendime gelemiyordum ki başka türlü. ve bu ayda 10 sefer olacak bir şey. daha önce uzun olmasa da 3-4 saatlik ayrılıklarımız oldu. annem baktı. bıraktığım sütün yarısını bile içmezdi, o da kaşıkla ancak. biberon bilmiyoruz çünkü. annem-ki kendisi bir tanesi benim ki feci huysuz olmak üzere 3 çocuk büyütmüş kadın- yollarımı gözlerdi bir an önce geleyim diye.

bazen diyorum acaba bir iki aylığına ücretsiz izni bozup denesem mi diyorum. olmazsa tekrar izin alırım. böyle bir hakkım olduğunu bilmiyordum, yeni öğrendim.

bazen diyorum acaba bir iki aylığına ücretsiz izni bozup denesem mi diyorum. olmazsa tekrar izin alırım. böyle bir hakkım olduğunu bilmiyordum, yeni öğrendim.
Bozabilirsin de ya yeniden vermezlerse, sonucta ücretsiz izni kullandırma hakkı kurum inisiyatifinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…