post: 36565075 .!.:Ucretsiz izin alin sut izinlerinizle birlestirin bir sure daha idare edersiniz
O bebegin anneye ihtiyaci vaar ama..sizin kokunuza varliginiza..hele ki bu zamanlarda guven duygusunun gelistigi donemleri..dis cikaracakmis size duskunmus..sadece anne babaya ,onlarin heran yaninda oldugunu hissetmeye ihtiyaci var bence..eger maddi olarak sikintida degilseniz ki zaten 2016ya kadarda izin varmis sonuna kadar kullanin..kariyeriniz 2yil bekleyebilir belki ama bebeginizin o yaslari geri gelmezki..her anini doya doya yasayip belli bi zamana kadar buyutebilirsiniz..nacizane fikirlerim..
O kadar çok insan ilk bir yıl izinli olmayı istiyor ki, hatta daha fazla... bırakın 1 yaşını geçsin bebeğiniz en azından, eninde sonunda işe başlıycam bari erkenden olsun fikri çok yanlış, aksine o bebek anneyle ne kadar vakit geçirirse o kardır, o bebek bir daha o yaşlara gelmeyecek.Kizlar merhaba.. benzer konular cok biliyorum ama her konu kendi icinde istisnai ozellikler barindirabiliyor. Belki o yüzden farklı fikirler veren olur diye tereddutle aciyorum konuyu..
Klasik işe dönüş muhabbeti.. bebis 7 aylik oldu.. ön Bilgi vereyim.henuz duzenli bir sekilde ek gidaya gecisimiz olamadi. Reddediyor. Dogdugundan beri sadece anne sütü ve onu da memeden direkt aldigi icin biberon emmeyi bilmiyor. Bazen birkac saatligine anneme biraktigimda annem biraktigim sütü kaşıkla veriyor. Ondan da azicik iciyor ve ben geldigimde resmen bana saldiriyor. Emerken resmen nirvanaya eriyor sanirsiniz o kadar mutlu oluyor:) inanilmaz memeye duskunlesti son zamanlarda. Geliyor tisortumu cekistiriyor aç memeyi diye. Uykusu da gece nispeten duzenli gunduz ise hic belli olmayan cinstendi. Gece full uyur tamam ama aglarsa meme ister.. genellikle emmeden dalmaz. Ayakta sallanmak istemez. Bu siralar sanirim disler hazirlaniyor o yuzden gece uykusu da iyice sapitti. Onceleri 21-07 arasi uyuyup sadece 2-3 kez uyanan bebek gitti, yerine zirt pirt uyanan ve 12lere kadar bizimle oturan bebek geldi. Ah bu disler.. neyse.. simdi herkes bana ne zaman işe donuyorsun diye soruyor.. sizce böyle bir bebek bırakılır mi birakilirsa kime birakilir. Uc secenek var birincisi calistigim yerin kreşi ki pek sicak bakmiyorum bu fikre, ikincisi sehir disindan sirf bebek bakmak icin gelmeyi dusunen kv ki kendisi bebegi sadece dogdugunda gördü huyunu suyunu bilmiyor uyku duzenidir vs hicbir seye dair bilgisi yok ama buna ragmen 4 cocuk buyuttugu icin sorunsuz bakabilecegini soyluyor, ama yine de bunu da pek istemedigimi tahmin edersiniz, ucuncusu cok yakin oturdugum annem ki o da cocuk emdigi surece birakilmaz diyor ve sanirim bebegin bana bu kadar duskun olusundan ötürü bakamam diye korkuyor. O da 3 cocuk buyuttu ama yine de korkuyor iste cunku gercekten cok duskunuz memeye ve anneye..Bense artik calismali miyim bilmiyorum. Bir yanim bebegi buyutebildigin kadar buyut derken öbür yanim eninde sonunda ayrilacaksin bari bir an önce kariyerine dön diyor. Vakit gectikce ise donus de zorlasiyor.Evde oturmak da bunaltmiyor degil bazen. Oyle haril hurul ev isi de yaptigim yok hani, hatta cogu zaman ev aliyor basini gidiyor. Yine de felaket bunaliyorum. Inanilmaz kararsizim. Fikirlerinizi bekliyorum.
Bu arada haftada iki yahut üç kez eve gelmeme durumum oldugunu da belirtmek isterim. Gelmedigim geceler bebege kim bakar, nerde kalir o da ayri bir muamma zaten ama, simdilik o kalsin:)
Tekrar bebek dusunuyorum
Yuzde yuz 2 yil ucretsiz izin alacagim bu kez
Hem bedenen hem psikolojik cok yiprandim
Hele kuzularimi ihmal ediyorum fikri hasta etti beni
Aslla calismam birdaha
İş bulunur da evladının bu yaşları bulunmaz tekrar. Ne güzel emiyormuş da ben olsam en az 3-4 yaşa kadar çalışmazdım. kızım 14 aylıkken işime döndüm ben ve anneannesine ne kadar düşkün olursa olsun bazı sıkıntılar oldu,gece uyanıp ağlama krizlerine girmek,hırçınlaşmak,yapışık ikiz olmak vb..Çoğu annede de durum bu, bence böyle küçük bebekler terkedildim korkusu yaşıyorlar. Kızım şuan 18 aylık,2 ay daha para biriktirip ayrılacam. Çok iyi bir işim var aslında,belki yine böyle yer bulamam,eşimin tek maaşıyla zorlanabiliriz de belki ama kızımın mutlu olmasını istiyorum
Hayırılısı olsun hepimiz için. Ben bu işyerimi seneler sonra mumla arayacam biliyorum ama yakacam gemilerihep yapmak istedim... şu an oğlum 7 yaşında, hala da aklımda aynı fikirler..
umarım hakkınızda hayırlısı olur :)
eğer maddi olarak zorunluluğunuz yoksa şu anda çalışmayı düşünmezdim yerinizde olsam...
madem ki 2016 senesine kadar izniniz var.. en azından tamamı olmasa da bir kısmını daha kullanın...
pedagog bir arkadaşım vardı.. ve o 3 yaşına kadar çocukların (eğer maddi zorunluluk yoksa) anneleri tarafından bakılmalarını öneriyordu... ben 11 aylıkken bıraktım oğlumu.. o süreye kadar idare edebildim..
ama sizin çocuğunuz hem ek gıda olayı tam oturmamış, hem de memeye çok düşkün..
en azından ek gıda tam otursun ve meme artık yardımcı ya da keyif şekline dönüşsün..bence o zaman düşünün yeniden işe dönmeyi..
inanın hiçbir işyeri , evlattan feragat etmeyi hak etmiyor.. iş ne kadar mükemmel olursa olsun
(tabii ki bu yazdıklarım dediğim gibi maddi zorunluluk yoksa geçerli , varsa yapacak bir şey yok, insanlar 3-4 aylık bebeklerini işe bırakıp geliyorlar, onların canı yok mu diye düşünülür..)
Merhabalar canım;
Bebeğin sana gerçekten çok bağımlıymış.Biberonla süt içmemesi seni çok zorlar diye düşünüyorum.Yasal iznini kullanabilirsen güzel olur lakin öğrenmeye dayalı bir işin varsa ve işe dönmeyi düşünüyorsan baya zorlar seni bu durum.
Ben 2,5 aylıkken çalışmaya başladım.Ama senin kadar yoğun değildi işim.15 dk.da yürüyerek evdeydim ve yaşına kadar yarı zamanlı çalıştım.Evde annem baktı bebişe,babam ameliyat olunca ablam ve ev sahibim baktı.Lakin benim kızım biberonla süt içmeye alışıktı ve doktorumuz 3,5-4 aylıkken ek gıdaya yavaşça geçmemizi önerdi.
Ek gıdaya geçtik ama anne sütünü halen emer 19 aylık oldu kızım bu arada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?