• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş yükü nasıl azaltılır?

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.604
598
Arkadaşlar, bir eğitim kurumunda yönetici asistanı/sekreter olarak çalışmaya başlayacağım.

Kendim eğitimciyim ama bir iki dersten dolayı bitiremedim fakülteyi o yüzden direk özel okullara vs başvurmadım.

Daha önce bu kurumda görev yaptım hem kendi branşımda stajyer olarak hem de sekreter olarak...

Çok yoğun çalışan bir kurum ve yönetici bana ciddi anlamda güvendiği ve kendim de sektörde olduğum için bir çok para, yönetmelikler ve eğitimdeki bazı aksaklıklar ilgili de hariçten görevlendiriyor. Kurumun pansiyonu da olduğu için 7*24 calışıyor.
(benden önce çalışan diğer asistanlara bu tarz görevler verilmiyor idi genel anlamda iş takibi ve iletişim konusunda görev yapıyorlar)

Ben de yapı gereği işi erkenden yapıp bitireyim işim kalmasın aklımda duracağına masada tik işareti koyayım diyenlerdenim.
Ancak kurumda iş biter bitmez hatta elindeki iş bitmeye yakın yeniden yeniden işler gelip yığılıyor.

Asıl derdim hayır demeden yöneticimizle karşı karşıya gelmeden (zira kendisi iş kolik bir kadın) ancak kendi üzerime de çok yük almadan nasıl iş yapabilirim?
İş yapmayım değil derdim, sadece fazla sorumluluk alıp kendimi yormak istemiyorum.
Mesai biter bitmez çıkabileyim üzerine ek iş gelip yük olsun istemiyorum.

Bana bir taktik konusunda yardımcı olur musunuz?

Tek mi çalışacaksın o birimde ? Iş Yoğunluğu fazlaysa günlük olarak kendine yapılacak işler listesi çıkar hepsini tek işe odaklanarak zamanında bitirmeye çalış ama eğer tek sen çalışıyorsan o birimde ve iş Yoğunluğu fazlaysa ister istemez iş birikiyor

Tek mi çalışacaksın o birimde ? Iş Yoğunluğu fazlaysa günlük olarak kendine yapılacak işler listesi çıkar hepsini tek işe odaklanarak zamanında bitirmeye çalış ama eğer tek sen çalışıyorsan o birimde ve iş Yoğunluğu fazlaysa ister istemez iş birikiyor

Aynen tek başıma olacağım.

Tek basına olmak ilk zaman zor gelse bile insanlarla çalışmaktan çok daha iyi emin ol çünkü zamanla zaten birkaç ay geçince işe hakim oluyorsun ve karışan kimse de yoksa dengeyi çok kısa sürede bulursun emin ol

İşe hakimim aslında bakarsak önceden de aynı yerde aynı işi yaptığım için...

Sadece eskiden yaptığım hatayı yani, o kadar fazla yükü almayı nasıl alabilirim bilmiyorum.

Maaş ve zaman noktasında rahatsız olduğum için ayrılmıştım.

Şimdi daha tatmin edici bir maaş teklif edildi benim de işe çok ihtiyacım olduğu için yeniden başlıyorum.

İşe hakimim aslında bakarsak önceden de aynı yerde aynı işi yaptığım için...

Sadece eskiden yaptığım hatayı yani, o kadar fazla yükü almayı nasıl alabilirim bilmiyorum.

Maaş ve zaman noktasında rahatsız olduğum için ayrılmıştım.

Şimdi daha tatmin edici bir maaş teklif edildi benim de işe çok ihtiyacım olduğu için yeniden başlıyorum.
Işi biliyor ve ortamı da tanıyırsanız zaten sorun yok :)
Onlarda daha iyi bir Maaş teklif ettiklerine göre demek ki sizden memnunlar sizin sanırım alışmak için biraz zamana ihtiyacınız var zaten bir işe yeni de başlasanız adapte olmak em az 3 ay

Işi biliyor ve ortamı da tanıyırsanız zaten sorun yok :)
Onlarda daha iyi bir Maaş teklif ettiklerine göre demek ki sizden memnunlar sizin sanırım alışmak için biraz zamana ihtiyacınız var zaten bir işe yeni de başlasanız adapte olmak em az 3 ay

Aynen onlar memnunlardı ben dayanamamıştım. :)

Zaten kalıcı olarak düşünmüyorum diplomayı alana ve adam akıllı bir iş sahibi olana kadar dişimi sıkmam gerekiyor sadece...

Aynen onlar memnunlardı ben dayanamamıştım. :)

Zaten kalıcı olarak düşünmüyorum diplomayı alana ve adam akıllı bir iş sahibi olana kadar dişimi sıkmam gerekiyor sadece...
Evet hem senin için Tecrübe de olmuş olur belki diploma Alınca orada derse gir diye teklif verirler memnun kalırlarsa :)

Özel sektörde sen ne kadar çok iş yaparsan onlar da hep daha fazlasını isterler o yüzden tüm işleri bitirmek yerine günlük ne kadar iş yapabileceğinin planını yapıp mesai bitimine kadar onları halletmek en mantıklısı.

Back
X