Bende de aynı sorun var! Normal zamanlarda hallolabilecek işlerimi bile bile erteleyip, patlayacak noktaya getiriyorum. Hatta bu yuzden bi kaç büyük sorun bile yaşadım ama akıllanmadım. Ben de konu açsam mı diyordum hatta :)
Ben buna çözüm olarak günlük yapılacak işler listesi oluşturmaya çalışıyorum. Yalnız listede mümkünse fazla yüklü iş olmamalı, gerçekçi bir liste olmalı. Bir de haber siteleri, telefon, kk gibi dikkat dağıtan şeylere çok yönelmemem de gerekiyor. Hani tamamen yasaklamak mantıklı değil sonuçta odaklanmanin da bir sınırı var ama örneğin 1 saat boyunca yalnizca şu işi yapacağım demek gibi. Ha bir de ben belli bir işe başlayacakken hafif müzik açıyorum, o iç ses dediğimiz şeyi biraz engelliyor işe odaklanmayı kolaylaştırıyor.
Bu sorunla ilgili okuduğum bir yazıda, işe odaklanın ama yaklaşık bir saatlik çalişma sonunda kısa bir süre zihni dinlendirmek iş dışında birşeyler yapmak normaldir diyordu. Bu dinlenmeler de 5 dk dan az 15 dk dan çok olmamalı yazıyordu.
Ben de sorunu çözmüş değilim ama son bir haftada uygulamaya çalıştığım yöntemler bunlar. Başka fikirleri olan varsa onları da alalım belki işe yarar birşeyler çıkar ortaya.