iş yerinde tembellik.. yardım edin kızlarrr

Bende de aynı sıkıntı var canım. Ve biz de meslektaşız. Acaba mesleki bir sorunmu? çok aktif bir işimiz yok ondan mı acaba? ben de her işi son dk yapıyorum sene başından beri çok isteksizim. normalde işimi öğlene kadar bitirip öğleden sonra ıvır zıvır işleri hallederdim kendime işler bulur deli gibi çalışırdım ama yılbaşından beri bi günlük işi bi haftaya yayıyorum :KK43:

butun ozel ıslerımı halledıyorum ısyerınde :)

cute alemsin yaaa.. bende öyle internet üzerinden banka işlerimi falan hep hallediyorum telefon görüşmelerimi..

alışveriş listemi aylık bütçemi kısacası herşeyi.. valla bilemedimki bizim sonumuz ne olacak

cute alemsin yaaa.. bende öyle internet üzerinden banka işlerimi falan hep hallediyorum telefon görüşmelerimi..

alışveriş listemi aylık bütçemi kısacası herşeyi.. valla bilemedimki bizim sonumuz ne olacak
ıyıde maas alıyoruz bırde uzerıne

Bende aynı şekildeyim. yılların yorgunluğu var üzerimde 2 senedir tükenmişlik sendromu ile beraber işe gelip gidiyorum. çare bulamadım.

Bende de aynı sorun var! Normal zamanlarda hallolabilecek işlerimi bile bile erteleyip, patlayacak noktaya getiriyorum. Hatta bu yuzden bi kaç büyük sorun bile yaşadım ama akıllanmadım. Ben de konu açsam mı diyordum hatta :)

Ben buna çözüm olarak günlük yapılacak işler listesi oluşturmaya çalışıyorum. Yalnız listede mümkünse fazla yüklü iş olmamalı, gerçekçi bir liste olmalı. Bir de haber siteleri, telefon, kk gibi dikkat dağıtan şeylere çok yönelmemem de gerekiyor. Hani tamamen yasaklamak mantıklı değil sonuçta odaklanmanin da bir sınırı var ama örneğin 1 saat boyunca yalnizca şu işi yapacağım demek gibi. Ha bir de ben belli bir işe başlayacakken hafif müzik açıyorum, o iç ses dediğimiz şeyi biraz engelliyor işe odaklanmayı kolaylaştırıyor.

Bu sorunla ilgili okuduğum bir yazıda, işe odaklanın ama yaklaşık bir saatlik çalişma sonunda kısa bir süre zihni dinlendirmek iş dışında birşeyler yapmak normaldir diyordu. Bu dinlenmeler de 5 dk dan az 15 dk dan çok olmamalı yazıyordu.

Ben de sorunu çözmüş değilim ama son bir haftada uygulamaya çalıştığım yöntemler bunlar. Başka fikirleri olan varsa onları da alalım belki işe yarar birşeyler çıkar ortaya.

Bir yıl öncesine kadar gece 4 e kadar çalışırdım haftasonu dahil. Sağlığım işin içinden çıkmaz hale geldi. Bu yüzden hayatımda kimse olmadı, ailemle sorunlarım başladı v.s. Dayanamadığımı söylediğimde hala sinirlenerek yazıyorum yöneticim olacak pislik yapmadığını bırakmadı. O kadar nefret ettim ki her şeyden bırakın iş değiştirmeyi yaşadığım ülkeyi değiştirdim, dönmekte istemiyorum o cehenneme. Ve ben çalışırken sağımda solumda nette takılıp, kahve keyfi yapanlara hep uyuz oldum. Demem o ki ilk başta başlakalerının ne tür işlerde çalıştığını düşünün, sonrasında aldığım paranın emeğini vermeliyim deyip motive olun bence. Bu site sadece yorulduğunuzda keyfi yeriniz olsun.

X