İş yerinde asgari ücretli olarak 1 yılını doldurmuş olanlara ne kadar zam yapılabilir ?

Yüzde kaç yapılıyor acaba genek bişey yok sanırım biz başta anlaşmıştık 6 ayda bir demişti 1 yıl olmayınca sesi çıkmadı
kanuni olarak size zam yapma mecburiyeti yok
30 sene asgari ücret verebilir, yasada engel yok. dolayısıyla genel bir oran söz konusu değil.

orandan ziyade sizin işinizi yapan kişilere veirlen ortalama maaş ve yan haklar ne ise onu talep edebilirsiniz bence

işe ilk başladığımda maaşım asgari ücretten 150 tl fazlaydı. yılbaşında asgari ücret 2020 TL oldu, patron ekstra zam yapmadı. asgari ücretin üzerinde başladığım yerde 1 senem dolmasına yakınken, deneyim de kazanmış olmama rağmen asgari ücrete gelen zammı direkt kullandı mesela, onun üzerine kendisi 100 TL bile fazla vermedi. sonra firma değiştirdim, 1 sene asgari ücret aldım. asgariye zam zamanı geldiğinde patron da asgari ücret+ 400 TL olacak şekilde zam yapmıştı. 4. senemdeyim burada, her sene asgari ücretin üzerine 600-700 TL kendisi ekleyip öyle zam yapıyor. şimdi asgarinin 1000 TL üzerinde alıyorum ve temmuzda asgariye zam yaparlarsa patronun gücü asgarinin üzerine eklemeye yetmez diye korkuyorum mesela ben. hem senin işindeki durumun, hem firmanın bütçesi hem de asgari ücretin ne kadar olduğu gibi bir sürü etken var aslında.

Sın işimde 6 aya çok iyi bir iyileştirme akacağım vaadiyle çalıştım. 6 ayda hiç ses çıkmadı. 1 yılda çok az bir artış oldu bahane de çok zor durumdayız seneye çok iyi iyileştirme yapacağız oldu. 2.senede ne olacak dediğimde bakalım, bakarız, zor durumdayız lafları olunca şak diye istifamı verdim geçtim :) vaatlere aldanmayın.

Bence bu kadar beklemeniz bile hata. Daha atak olmalısınız, her sey iki katı zamlandı, hiper enflasyon ortamı. Ben 9 ay önce girdim brüt aylığım 1000 dolar ediyordu tabi kur yükselince yarı yarıya devalüe oldu Temmuz için zam isteyeceğim yine brüt 1000 dolar edecek şekilde yoksa da beni çıkartın diyeceğim.
Risk almadan aman ne derler diye çekinirsek sömürülürüz bizim toplum da niyeyse cesaretli değil insanlar belki zorunluluktan ama bu maaşlar da kölelik gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…