İş ve makyaj

Haklisin canim saol tavsiyeleriniz icin icim rahatladi bende hep kendimde ariyorum

fondöten ve buna benzer şeyler asla kullanma, cildim hassas tercih etmiyorum dersin.

ben de makyaj yapmıyorum, yaşasın doğal güzellik

bende makyajı abartmayan bayanlardanım. 29 yaşındayım ama çocuksu yüzüm var. iş yerinde görenler stajerim sanıyor...

ama senin durumun biraz farklı sanırım, o sektördeki bayanların çoğu full makyaj oluyor.. patronuna söyle bu tip istediğini, yok işten çıkartırım vs. derse artık o karar senin...

bende minyonum 7 yaş küçük gösterdiğimi söylüyolar deli oluyorum çok sinir bi durum makyaj yapıyorum ben çokta severim makyajı bayılırım hatta ama demekki bişey değiştirmiyo makyaj bende yaşıtlarım gibi alımlı görünmek isterdim çocuksu değilde hatta ben başlık açayım bu konuda sizde yardımcı olun hatunlar

yaşın küçükken sorun oluyor da, ama ilerde çok güzel oluyor. yaşın kaç senin

yaşın küçükken sorun oluyor da, ama ilerde çok güzel oluyor. yaşın kaç senin

30 ama hep çocuk muamelesi görüyorum gittiğim yerde ay canım falan diyolar ama kendilerinden çok küçük sandıkları için çocuk sever gibi davranıyolar yaşımı duyunca biraz yüz ifadeleri değişiyo

Yüzünüzü kontörleyerek hatlarınızı daha belirgin hale getirebilirsiniz. Gözünüzün üzerine kalem çeker, alt göz kapağınızın kirpik diplerine de koyu kahverengi ışıltısız mat bir far ile geçersiniz gözleriniz daha belirgin olur. Kaşlarınızı şeklini çok hafif kaş farı kullanarak belirginleştirmeyi düşünebilirsiniz.
Ben de çocuk gibi görünen gruptanım ama makyaj doğru kullanıldığında harikalar yaratıyor. Çocuk gibi görünüyorsun demek bakımsızsın anlamına gelmez. Makyaj bakım değildir unutmayın. Yüzünüzü boya küpüne batırmış çıkarmış görüntüsü de profesyonel bir görüntü olmayacaktır. Size en uygun makyajı ancak deneyerek bulabilirsiniz.

Benim de müdürüm hep bunu söylerdi bana. Aşırı makyajdan hoşlanmam, göz altı kapatıcısı, rimel ve terracota allık, belki aklıma gelirse hafif bir parlatıcı. Çocuksu bir yüze sahip olduğum için, far, renkli allıklar, mat rujlar sürdüğümde kendimi annesinin makyaj çantasına düşmüş bıcırık kızlar gibi hissediyorum. Sen de müdürüne çekinmeden söyle, makyajdan hoşlanmadığını, senin tarzının bu olduğunu. Zaten zamanla kendiliğinden alışıyorsun her gün yeni bir makyaj malzemesine. Ben mesela hayatta kullanamayacağım tek makyaj malzemesi rimel derdim. evde kendi kendime özenip denediğimde çok garip hissederdim kendimi. Sonra bir iki böyle alıştım, şu an markete bile onsuz gidemiyorum :)

Ya da müdürüne şunu söyleyebilirsin latife olarak : "ben güzelliğime çok güvendiğimden makyaja ihtiyaç duymuyorum" :)

aslında patronun ifade edememiş bahsettiği makyaj değil kadınsı görünmek
havalı dikkat çekici görünmeni istiyor insanları ikna etmen kolay olsun diye
seni güzel oldugun için işe almışlardır zaten
saçlarında gölge takma kirpik postiş saçlar kırmızı ruj mini etekle git birgün bayılır gör bak

bütün erkeklere sorsan sade sever ama yukarıda anlattığım gibi bir kadın geçerken trene bakar gibi bakarlar
tarz meselesi tabi ben de hiç hoşlanmıyorum abartıdan kadınlığımın mesleğimin önüne geçmesinden

Yani calistigim ortamdan farkediyor senle ayni durumdayim banada 15yasinda gbisin diyorlar suratim kucuk biraz ama boyle yani ne kdr olgun gozukebilirim makyajla dedign gbi konusup cozmeye calisicam ins iyi olur

Kibar hakaret nasil oluyor ya ?

Çocuk yaşta değilsin ama kadınsı yüz hatlarının oturacağı bir yaşta da değilsin. Yüzünün biraz çocuksu olması son derece normal. Patronun seni bol makyajlı bir kadın olarak sunmak istiyorsa bence sırf onu memnun etmek için istemediğin şeyleri yapmamalısın. Kaldı ki özellikle parfümerilerde çalışan aşırı makyajlı satış elemanlarını ben komik buluyorum. Makyajın amacı sahneye çıkacak Bülent Ersoy'a benzemek değil ki?

Bir de şu var; kendi isteğinle yaptığın makyaj da seni toy gösteriyor olabilir. Örneğin çocuksu gözlerin kirpiklerini kıvırıp maskara sürmek bu görüntüyü pekiştirebilir. Belki makyaj miktarını değiştirmeden biraz farklı tarzda makyaj yapmayı deneyebilirsin.

Kibar hakaret nasil oluyor ya ?

Valla mesaj sahibine ne dediler bilmiyorum ama genelde şu tip laflar ederler; "Şimdi sizin cildiniz bölgesel olarak kuru olduğu için kırışmaya çok yatkındır. En geç 25 yaşında kırışık karşıtı bilmem ne serumunu kullanmanız lazım. Bakın, gördünüz mü? Ne kadar da kurumuş?", "Aaa hayır, hayır. O ürünlerle kesinlikle sonuç alamazsınız. Boşuna kullanıyorsunuz, büyük hata. Bakın zaten nasıl da parlatmış cildinizi. Size bilmem ne losyonu verelim, çok memnun kalırsınız.", "Doktorlar ilaç yazabilmek için kozmetik kullanmamanızı söylüyorlar. O ilaç size asla fayda vermez.", "O şampuanın deterjan içerdiğinin farkında mısınız acaba?" gibi...

Ben daha dikkat etmeye calisirim
Ama
Bir daha konusu olursa soylemeyi dusunuyorum sizlerin sayesinde cnku dgismek istemiyorum blyle kendimi dogal hissedince mutlu oluyorum makyajla zaten cirkinlesiyorum bana gitmiyor mudurede uygun dille soylicem

Aslinda hakli olabilirsin baska bir tarz makyajda yapabilirim sadece uste surmek yerine altinada kalem cekebilirim denicem bnu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…