• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş ve kararsızlık

demarrt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2024
28
10
3
25
Merhaba arkadaşlar daha önce konu açmıştım ama burdan açmak istedim.Yardımınıza ihtiyacım var ben lise mezunuyum evli ve 1 yaşında bebeğim var.önüme iş fırsatı çıktı.Kurumda taşeron olarak.Çalışma saatleri sabah 7 öğlen 16:00 bitiyor maaşını tam bilmiyorum ama 22 bin tl dediler şimdi annem ve kaynanam gelemiyor bebek için bakıcı araştırdık 23 bin istediler o kadar kararsızım ki napacağımı bilmiyorum.Bu iş iyi mi kadro alımları var mıdır sizce bu arada cumartesi gününe iş günü sadece pazar günü tatil.hayalimde paramedik okumak var acaba bu işe girip önüme mi bakmalıyım yoksa evde ders çalışıp paramedik mi okumalıyım o zamana kadar bebeğim büyümüş olur en azından kreşe veririm içim rahat olur sizin tavsiyelerinize çok ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim 🙏

Evde ders calissaniz daha iyi gibi ama karsiniza cikan is ne kadroya alirlar mi bilmiyorum .buldugunuz is ne ki ?

Taşerona kadro şansı pek verilmiyor
Maddi olarak 1000 lira içerdesiniz ve bebeğiniz güvenli bağlanma çağında annesini daha az görecek

Bence değmez
Bende öyle düşünüyorum 🤔
Taşerona kadro şansı pek verilmiyor
Maddi olarak 1000 lira içerdesiniz ve bebeğiniz güvenli bağlanma çağında annesini daha az görecek

Bence değmez
Bakacak kimse yoksa bu işe girmek mantıklı değil. Bakıcı sizden fazla kazanacak onun yerine bebeğinizle vakit geçirin daha iyi.
Orası öyle maaşı çok az geldi bakıcı parası çıkıyor ancak bi yandan ya kadro verirlerse diye düşünüyorum çok kararsızın

Kadro gelmez arkadasim 13 yildir almadi pttde durumlar farkli
Ama ztn hic mantigi yok, dogurdugunuz cocuga baskasi bakacak diye 1000 tl vereceksiniz hangi kadro buna değer?
Yani gelse bile kim bilir kaç sene sonra gelir.Belirisizlik içinde çalışmakta beni yıpratır bilmiyorum ya iki arada bir derede kaldım

Yani gelse bile kim bilir kaç sene sonra gelir.Belirisizlik içinde çalışmakta beni yıpratır bilmiyorum ya iki arada bir derede kaldım

Yani ztn garanti fikrini Kim verdi ki?

Bizim kurumda belediye sirketi kapanip yeni sirket acilacak cogunluk asgari ucrete cekilecekmis
Gecen donem memur maaasi x 1.5 almis insanlardi gik diyemiyorlar
Siz birde kiyafet yol yemek su cay masrafi yapacaksiniz

Yani ztn garanti fikrini Kim verdi ki?

Bizim kurumda belediye sirketi kapanip yeni sirket acilacak cogunluk asgari ucrete cekilecekmis
Gecen donem memur maaasi x 1.5 almis insanlardi gik diyemiyorlar
Siz birde kiyafet yol yemek su cay masrafi yapacaksiniz
Evet yemek yol dahil 22 bin dediler

Merhaba arkadaşlar daha önce konu açmıştım ama burdan açmak istedim.Yardımınıza ihtiyacım var ben lise mezunuyum evli ve 1 yaşında bebeğim var.önüme iş fırsatı çıktı.Kurumda taşeron olarak.Çalışma saatleri sabah 7 öğlen 16:00 bitiyor maaşını tam bilmiyorum ama 22 bin tl dediler şimdi annem ve kaynanam gelemiyor bebek için bakıcı araştırdık 23 bin istediler o kadar kararsızım ki napacağımı bilmiyorum.Bu iş iyi mi kadro alımları var mıdır sizce bu arada cumartesi gününe iş günü sadece pazar günü tatil.hayalimde paramedik okumak var acaba bu işe girip önüme mi bakmalıyım yoksa evde ders çalışıp paramedik mi okumalıyım o zamana kadar bebeğim büyümüş olur en azından kreşe veririm içim rahat olur sizin tavsiyelerinize çok ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim 🙏
Bence cocugunuza ilgilenmenip bos zamanlarinizda da ders calismaniz mantikli. Cocugunuz okul yasina geldiginde de ise baslarsiniz. Elinizde iyi miktar bir para kalsa tamam ama aldiginiz bakiciya gidecek zaten

Ben ogretmenim 9dan 2ye kadar calicagim 10bine bakici buldum ama hala cocuguma mi baksam calissam mi kararsizim. Bu kadar kucukken birakip gitmek zor geliyor

Bence cocugunuza ilgilenmenip bos zamanlarinizda da ders calismaniz mantikli. Cocugunuz okul yasina geldiginde de ise baslarsiniz. Elinizde iyi miktar bir para kalsa tamam ama aldiginiz bakiciya gidecek zaten

Ben ogretmenim 9dan 2ye kadar calicagim 10bine bakici buldum ama hala cocuguma mi baksam calissam mi kararsizim. Bu kadar kucukken birakip gitmek zor geliyor
Benim kuzum biraz zor bir bebek ben çalırsam aklım hep kızımda kalacak ve değmeyeceğini biliyorum kendimi çok yıprattım çalışıp Çalışmama konusunda ama çakışmamak daha ağır basıyor

O kadar eziyet çekip üstüne cebinden bin lira bakıcı en az 2-3 bin de harçlık masrafı çıkacak çalışmanın anlamı kalmadı ki ? Ayrıca taşerona kadro artık çok zor. Dayım yaklaşık 15 yıl bekledi

bakıcı parası bu kadar çok mu ya? insanlar kafayı yemişler. bence bakacak bir cocuk bulun siz bakın 23 bin tl ye. hem çocuğunuz arkadaş olur hem siz cebinizden para çıkarıp çalışıp yavrunuza da hasret kalmamış olursunuz. Su şartlarda bebeğinize bakmanız faydanıza. aklınızı karıştıracak şart yok bence

bakıcı parası bu kadar çok mu ya? insanlar kafayı yemişler. bence bakacak bir cocuk bulun siz bakın 23 bin tl ye. hem çocuğunuz arkadaş olur hem siz cebinizden para çıkarıp çalışıp yavrunuza da hasret kalmamış olursunuz. Su şartlarda bebeğinize bakmanız faydanıza. aklınızı karıştıracak şart yok bence
c.tesi de çalışıyormuş, 6 gün taşeron olduğu için saatler de uzundur, günde 12 saat gibi, o şartlarda bakacak kişi pek bulunmuyor
daha doğrusu o şartlarda baktıran anca kendi işyeri olan iyi kazanan kadınlar, yöneticiler, doktorlar filan, onlar da veriyor o paraları.

mesela öğretmen kadın olsa 5 gün günde 6 saat
ya da hemşire olsa haftada 3 gün 12 saat filan olur, bence de konu sahibi öğretmen vs. olan bir kadının çocuğuna baksın 4-5 gün 5-6 saat üzerinden hem harçlığı çıkar hem ders çalışır. sadece sigortası eksik kalır o da çok sorun değil yaşı 24 görünüyor daha sigortalı olaak çok zamanı var.

Back