• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş teklifi mi bebek mi?

asyam15

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
11
Puanlar
8
Arkadaşlar merhaba,

Ben özel bir kurumda çalışıyorum ama çok mutusuzum.Yaklaşık 1 yıl oldu burda başlayalı.Bende bir dönem iş aradım heryere haber verdim iş aradığımı hatta eski kurumuma bile geri dönmek istedi.Sonra hiçbiryerden cevap gelmeyince iş aramayı bıraktım.
Buarada 6 yıllık evliyim ve hep iş mevzusundan dolayı bebek olayını ertelemiştik.Artık zamanının geldiğini düşünerek geçen ay gündemimize aldık:) tabi ilk ay sonuçlar pozitif çıkmadı hatta o ara kabakulak geçirdim(allahtan hamile kalmamışım düşük tehlikesi varmış).Rapor aldım ve bir hafta evde dinlendim.Buarada 14 kasım sabahı eski kurumumdaki müdürüm aradı..Seni tekrar işe çağırabiliriz dedi.Çok sevindim ama içimden bir seste ya bebek olayını yinedemi erteleyeceksin diye resmen bağırdı:( şimdi çok arada kaldım sonuçta bir işim var ve çalışıyorum mutsuzda olsam bebek hayalimizi ertelemeyelim diye biyandan da bu fırsat herzaman gelmez ertele bebeği diye düşünüyorum..iki arada bir derede kaldım.siz olsaydınız benim yerimde ne yapardınız?

Yaşınız kaç? Aldığınız yeni iş teklifi hamile iken çalışamıyacağınız türden bir iş mi ki?

üst komşumuzun gelini eczanede çalışıyor evlendi, hamile kaldı, doğum yaptı, çocuk 2yaşına doğru düzgün izin yaptığını hatırlamıyorum çok normal geçirdi bu süreci yani

Bence erteleme yeni evli değilsin ve küçükte değilsin sonuçta Allah korusun olmadı bi tedavi medavi için 1 2 yıl desen yaş 33 34 olur.

Çocugun hemen olacağının garentisi yok ki. İşe gir o sirada olursa., hamileykende calisirsin. Bence daha fazla erteleme

Her hamile kalan ve cocuk doguran isi birakmiyor ki.
siz de ikisini birden yapabilirsiniz, ikisinden de vazgecmeyin...

bende bu şekilde düşünüyorum bakalım ya ben bebek hayalimden vazgeçmeyeceğim sonuçta istesekte hemen olmyor işte geçen ay olduğu gibi..inşallah ikiside olur
teşekkür ederim kızlar moral oldunuz

Hem iş hem bebek neden olmasın,artık hamileye epey ayrıcalık var bebek demek masraf demek şöyle ki hamile kaldığınız an kıyafetinizi ,iç çamaşırınızı dahi komple yenilemeniz gerek ve 35 yaşından sonra kadınları işe almıyorlar hep genç kadın istiyor patronlar çok iyi karar verin eğer işinizi bırakırsanız bu zamanda parasızda birşey olmuyor şöyle ki herşey özelleşti özel okul,özel üniversite normal okul yabancı dili dahi öğretemiyor çoğu veli ondandır koleje yolluyor çocuğunu, eğitim içlnde para gerek 4/5 sınıfta özel öğretmen tutman gerek fen ve matematik sınıfta öğretmen pek birşey öğretmiyor özel ders alan çocuklar sonra ünide en iyi puanları çekiyor , en iyi mesleklerde bu öırenciler yer kapıyor diıerler zaten asgari ücrete talim ediyor temel yok çünkü

Zaten doğum izniniz oluyor. Hemen hamile kalacaksınız diye birşey de yok. Belki 3 ay belki 5 ay belkide 1 yıl gebe kalamayacaksınız bir sorununuz olmasa bile. Hemen hamile kalsanız dahi 8 aya kadar çalışabilirsiniz belkide. Hem çalışamasanız ne olacakki yapacak birşey yok bırakırsınız o halde. Bence işi kabul edebilirsiniz ama bebeğide ertelemeyin. Hemen gebe kalırsanız ne ala ama hemen olmaz ise çalışmış olursunuz. Ayrıca yaşınızda bence gayet uygun bebek için. Evladınız 20 yaşında iken 51 yaşında olacaksınız :)

benim ablamda doğuma 1 hafta 15 gün varken işten çıktı. ki benim ablam markette kasaya bakıyordu. bence daha ağır bir iş..
ev oturan bayanlar bence hamileli i daha zor geçiriyor.. her tarafları şişiyor..

eski işinizden neden ayrılmıştınız?
yani tekrar dönünce aynı sorunlarla karşılaşmayın?

hem iş hem bebek...

ilk bebek istediğimde, ilaç içmek zorunda kalırsam hemen olursa diye panik oluyordum. meğerse öle değilmiş...

ben tedaviyi erteleyenlerdenim...

Arkadaşlar merhaba,

Ben özel bir kurumda çalışıyorum ama çok mutusuzum.Yaklaşık 1 yıl oldu burda başlayalı.Bende bir dönem iş aradım heryere haber verdim iş aradığımı hatta eski kurumuma bile geri dönmek istedi.Sonra hiçbiryerden cevap gelmeyince iş aramayı bıraktım.
Buarada 6 yıllık evliyim ve hep iş mevzusundan dolayı bebek olayını ertelemiştik.Artık zamanının geldiğini düşünerek geçen ay gündemimize aldık:) tabi ilk ay sonuçlar pozitif çıkmadı hatta o ara kabakulak geçirdim(allahtan hamile kalmamışım düşük tehlikesi varmış).Rapor aldım ve bir hafta evde dinlendim.Buarada 14 kasım sabahı eski kurumumdaki müdürüm aradı..Seni tekrar işe çağırabiliriz dedi.Çok sevindim ama içimden bir seste ya bebek olayını yinedemi erteleyeceksin diye resmen bağırdı:KK43: şimdi çok arada kaldım sonuçta bir işim var ve çalışıyorum mutsuzda olsam bebek hayalimizi ertelemeyelim diye biyandan da bu fırsat herzaman gelmez ertele bebeği diye düşünüyorum..iki arada bir derede kaldım.siz olsaydınız benim yerimde ne yapardınız?
Hamilelik hastalık değildir ki. Çalışmana engel durum var mı?

eski işinizden neden ayrılmıştınız?
yani tekrar dönünce aynı sorunlarla karşılaşmayın?

işimden maaş düşüktü ve evime uzaktı oyüzden ayrıldım.ama burda anladımki huzur dahada önemliymiş uzak olması ve maaş farkı okadarda önemli değilmiş ya çok pişman olmuştum.

yaşım 31.
Bankacıyım aslında..
İşini değiştirmek istiyorsan bence teklifi es geçme, ama bu arada çocuk meselesini de erteleme. Bir çok insan 8. aya kadar çalışıyor, hiç sorun olmuyor. Bu arada kaderde ne var hiç bilinmez ki. Belki bir çocuk sahibi olmanız 2 yılı alacak...Şimdiden şöyle olur, böyle zor gelir diye kurgulamak gereksiz. Gerekince durumuna göre hareket edersiniz zaten.

Ikisini birden yapabilirsin ..
Hemen hamile kalinmiyorki , ise girersin belki bir kac ay sonra hamile kalirsin ee doguma 6 hafta kala izin alirsin .
Bu suredede calismis olursun .
Dogum izinide var sonucta ..
Yani ikisinide ertelemeye gerek yok ..
Ikisininde calismalarina basla bence :)

Sanırım ben olsam önce eski işyerime geçer öyle hamilelik düşünürdüm. Hamile olduğum bilinirse alınmam diye düşünürdüm,sonuçta patronun açısından bakmak lazım.İzinlerden,doğumdan sonra yine işe dönersiniz,bence hamilelik çalışınca daha güzel geçiyor

Back