İş Ortamında Yanlış Kişilerle Arkadaşlık

Gulce1990

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2021
157
39
48
Arkadaşlar merhaba, bir kurumda memur olarak çalışıyorum. Müdür yardımcısı konumunda olan bir bayan ile samimi olduk 1.5 sene ye yakın zamandır. Bir birimizle bir çok dert ve sıkıntımızı paylaştık . Fakat yakınlaştıkça ve başka ilişkilerindeki sıkıntıları problemleri anlattıkça bu bayanın çok tehlikeli bir insan olduğuna karar verdim . Eşinden boşanma aşamasındaydı son 6-7 aydır ben de sürekli onu dinliyordum . Fakat bu sohbetler o kadar uzuyor ki ben kendi işimi yapmak İçin kaçmaya çalışır duruma geldm . Hatta boş ver sonra yaparsın ne olacak filan diyor . Fakat o işler öyle olmuyor en ufak sıkıntı da boş ver yapma dediği işlerin eğer yapmazsam başıma kakılacağım biliyorum .
Bu kadından çekinme sebebim kötü olduğu kişilerle çok fazla yüz göz olması laf dalaşına gitmesi hatta bir arkadaşının ofisine gidip odayı çiçek vazolarını filan dağıtması oldu . Kendi de bu sebebten itilip kakılmış ve şiddete uğramış . Fakat buna rağmen daha kötü şeyler yapmayı tekrar ofise gidip kavga etmeyi filan düşünüyor. Ayrıca boşanma gerçekleşmeden farklı kişilerle görüştü .
İş ortamındaki başka erkeklerle gereksiz samimiyetler içine girdi ve kendi de zarar görüp pişman oldu . Fakat hep başkalarını suçluyor . Kendisinin karşı cins ile kurduğu aşırı samimiyeti hiç düşünmüyor.
Kimseyi yargılamak haddime düşmez ona da arkadaş olarak doğru bulmadığımı söylüyorum . Bana alınmaz gücenmez de ama bu kadar zıt kişilikte 2 insanın anlaşamadı imkansız.
Ben elimi verdm kolumu kurtaramıyorum sürekli beni çağırıp yanında oturmamı onu dinlememi bekliyor . Bende işlerimi bahane ederek odama gidiyorum . Ve işlerimle ilgileniyorum . Fakat kendisi bence başka arkadaşınve hiç çevresi olmadığından bana sarmış durumda . Tek başına kalmak istemiyor ve yanında sürekli benim olmama ihtiyaç duyuyor .
Ben de bu çirkefliğin bir gün bana da sıçrayacağıno düşünüyorum ve araya mesafe koymak istiyorum .
2 ay önce bir tartışmamız oldu ilk kez. Ve kendisi beni çok kırdı hiç haketmedim iç yüzünü bildiği çok şeyi bana eksiklik olarak aktardı. Birimde bu tartışma sonrası ona güvenim de kalmadı . Fakat kendisinin özür dilemesi sonucu yine de arayı düzelttik . Uzun süre arkadaşlık ettiğim bir insan diye ben de nazı geçti.

Bu durumlardan sonra yine de güvenemiyorum bu insana mesafeyi nasıl koyabilirim sizlerden fikir bekliyorum

Hayır demeyi öğrenmelisin.
Yavaş yavaş konuşmalarınızı kısalt sonra hayatından çıkar.
Hatta hayatınla ilgili sır vermediysen bir günde bitir arkadaşlığını.
Bu insanlar enerji vampiri gibi olur sana anlatırlar anlatırlar sizin başınız ağrırken o bir bakmışsın hayatına devam ediyor.

Yok çok şükür benim öyle ufak tefek sıkıntılarımı anlattım . Onun dışında beni zor duruma düşürebileceği bir sırrım ya da bir olayım ypk zaten . Olaylar aldatmalar sevgililer onda

hmm çok sıkıntılı bi tip
iş ortamında yakın arkadaşlığa karşıyım zaten
bi de böyle belalı arkadaşlara tamamen karşıyım
zamanla mesafe koymaktan başka çare yok fazlada ters yapamazsın sana da sıçratır pisliğini

Yavaş yavaş kendinizi çekin. Bir anda keserseniz arkadaşlığınız size kinlenebilir

Başkalarıyla tartışan sizle de tartışır. Başkalarının dedikodusunu yapan sizin de dedikodunuzu yapar. Bu böyledir.

Keşke en başından böyle bir arkadaşlık kurmasaymışsınız. Biraz başınız ağrıyacak gibi duruyor.

Odasina gitmeyi kesin birsey anlatacaksa kendisi gelsin. Gelirsede isinize konsantre olun cok fazla kalmamasini saglayin. Yavas yavas mesafenizi koyun.

Evet gerçekten çok pişmanım fakat özellikle son zamanlarda boşandıktan sonra anlayabildim . Ve iş işten geçtiii

Hayatım boyunca bunu savundum, savunacağım. İş arkadaşından dost olmaz.
İş arkadaşlığı iş yerinden çıktıktan sonra biter.
Siz kadının boşanma hikayesine kadar dinlemişsiniz, bir sürü taviz vermişsiniz.
Davranışlarını beğenmiyorsanız, iki yüzlü diyorsunuz, bende hatrı var diyorsunuz. Ne nazı ne hatırı yahu?
Kadın tam mikser.
Milletin odasında vazolarını kıracak kadar psikopat.
Bu güne kadar siz izin verdiğiniz için kişisel alanınıza girmiş zaten, şu an isteseniz de bıçak gibi kesip atamazsınız.
Ama mesafeli davranarak ve bu samimiyetten rahatsızlık duyduğunuzu ve ölçülü olması gerektiğini açık bir dille anlatarak kendi geç kaldığınız sınırları çizin artık.

Hatırı var çünkü o kadar sohbet ettiğim için çay kahve içtiğim son 1 sene de belli bir zaman geçirdiğim bir insan … üstelik tartışmamızdan sonra özür diledi ve arayı bulmaya çalıştı . Tabi bunlar onun hakkında gördüğüm ve şahit olduğum şeyleri değiştirmiyor. Sadece şimdilik bana karşı iyi kötü olursa karekterini nasıl olacağını anladım .

Bu kadar referans var önümüzde, size karşı iyi olması yeterli mi?
Bana dokunmayan yılan bin yıl mı yaşasın?
Özür dilemek bazen yeterli olmaz. Düşünsenize, adam eşini dövüyor ve sonra özür diliyor. O kadın bu kırgınlığı bir özürle unutur mu?
Ya sınır çizeceksiniz, ya da sizinle kötü olmaması için taviz vermeye devam edeceksiniz bu durumda.

Tabiki yeterli değil bana karşı iyi olması . Benim sorunum da bu ben iyi olduğumdan o iyi . Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın deseydim bu konuyu buraya yazmazdım mutlu Mesut hayatıma devam ederdim . Zaten sınır çizme olayı sıkıntı . Çünkü karşımdaki insanın hayatından arkadaşları bir bir çıkTı . Ailesiyle ilişkisi bitmiş . Eşiyle boşandı . Sevgilisi terk etti . Kurumda benden başka arkadaşı yok ve sürekli benim başımın etini yemeye çalışıyor . Dışarda görüştüğü bir kaç kendinden yaşça küçük insan dışımda çevresi de yok . Yani benim sınır koymam zor. İş ortamında müdür yardımcısı olduğuniçin . Başka bir yerden arkadaşım olsa ben bu gördüklerime rağmen kendimi yavaş yavaş çekeyim düşüncesine girmeden direk sınır çekerdim . Burda ki sıkıntı iş ortamımda olması ve ben bu işten zarar görmeden çıkmak istiyorum

Araya mesafe koyar konuşmadım. Acikcada belirtirim rahatsızlığımi.

Bende de vardı böyle kurtulmak istediğim toksit bir arkadaş(!) Maddi manevi faydalanan,manipüle edip sürekli ilgi bekleyen...aniden kendi kendine tavır alıp arkasında kosmami beklerken benden bunları alamayınca düşman kesilip çalışma arkadaşlarıma beni kötüleyen aramızı bozmaya çalışan hatta kısmen başaran...şimdide çevremdeki herkese beni çok özlediğini söyleyip haber yolluyor ondan kurtulduğuma bu kadar sevinen ben cevaben -beni yoran hickimseyi hayatımda istemiyorum diyorum...çok bekler daha uzak olsun...Allah'ın işi işte... ben ondan kurtulmaya çalışırken o beni kurtardı kendinden...uzak olsun

Bi anda ilişkini kesersen seni de düşmanı olarak görebilir yavaştan yavaştan müsait olmamaya başla hayır de

işyerinde asla ve asla dostluk olmaz, o derece özelinizi asla işyerinde kimseye anlatmayın.
gün gelir yiyip içtiğiniz insan hepsini döküyor ortaya.
gerek yok bi de ,dostunuzu iş dışı seçin,bendn size tavsiye.
ben hep öyle yaptım başım hiç ağrımadı
işyerinde aile hayatımı kimse bilmez ,ayrıntısını asla anlatmam,gerek de yok.
yavaş yavaş kesin irtibatı
işim var,hastayım,yorgunum vs tarzında azaltın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…