İş ortamında samimiyetin dozu ve saygı problemi

Merhaba arkadaşlar
Bir süredir insan ilişkilerinde beni rahatsız eden bir konudan bahsedeceğim.Bir türlü iş yerinde işbirliği yapılan saygı gösterilen bir insan olmayı başaramıyorum insanların muhakkak benimki kadar samimi iletişimler kurmadığını laf sokma incitmeye çalışma rekabet gibi davranış kökleriyle hareket ettiğini ne kadar sıcak samimi olmaya çalıştıkça iletişimin bozulup saygınlığımın azaldığını yardımcı olmaya çalıştığım kişinin 3.gün bana tavır yada cephe alır gibi davrandığını fark ediyorum acaba ben nerede yanlışlık yapıyorum.Oysaki çok içi dışı bir biriyim dedikodu yapmam arkadan iş çevirmem kıskançlık hava atma gibi huylarım hiç yoktur bu şekilde davranan insanların arasından su sızmaz ama bana gelince hep bir arka bahçeleri var ve ben hep onun biraz dışında kalıyor gibi bana hissettiriliyor belki dertleşiriz birazda fikir alışverişi olur diye açıyorum bu konuyu.

Arkadaşlar aylar önce yazdıklarımı gözden geçirip bir güncelleme yapmak istedim,Şuan iş yerinde benimle işbirliği yapabileceğim diğer insanlarla iletişimimi arttırarak ve paylaşarak iletişerek bu durun ortadan kaldırırldı.Bana iyi gelen insanlar ile olmak çok çok iyi geldi. Çünkü bu insanlarla işbirliği ve saygı konusundaki problemler rahatlıkla ortadan kalkabiliyor.Laf sokma incitme ve yarış içindr davranışları olan olumsuz enerji verdiğini hissettiğim kendinden toksik hissedilen kişileride fark edip buna müsade etmemek veya uzaklaşış mesafe koyunca bir problem kalmıyor.Yoksa gereksiz bir mücadeleye giriliyor.Sürekli kendimde hata aramaktan vazgeçiyorum bu duygu ve düşünce iptal kusurlu yada kurban değilim.Her gün yeni şeyler öğrenen biriyim. kendime saygı duymazsam kimsenin gösterdiği saygının bir önemi yok.

sen onları kafaya takmamaya çalış canım, dediğin gibi aynı ortamdan olunca zor ama, işine odaklan, iş dışında da kendine aktiviteler bulursan, canını sıkan durumdan da kurtulmuş olursun, boş vakitlerini mümkün olduğunca hem keyifli, hem de kaliteli bir şekilde doldurabilirsen, emin ol onları kafaya takacak vakit bile bulamazsın.
sana bu kişinin videolarını da tavsiye edebilirim.

Merhaba Burdaki paylaşımlarından sonra ,birçok şeyi gözden geçirdim bana olumlu yorumlarınız olduğu için tekrar konuşma ihtiyacı hissettim
Yoğun bir süreçe girdim öncelikle işteki başarımı arttırdım
Başarı grafiği yükselirken işyerindeki arkadaşlardanbiriyle çok işbirlikli bir çalışma sürecine girdim,yaptığımız çalışmalar göz dolduruyor çok beğeniliyor
Ayrıca iş ortamındaki ilişkiler daha da gelişti ve daha kalabalık olmaya başladım :)
İş yerinden başka arkadaşlarla farklı aktiviteler yapmaya başladık :)
Bu şuan bana keyif veriyor,
İş haricinde yeni insanlarla tanışmak için aktivite planları yapmaya çalışıyorum motivasyonu yüksek tutmak herşeyden önemli ve gerekli old düşünüyorum ve beni düşürecek hiçbirşey ortam ve insana bunu müsade etmiyorum.Samimiyetsiz insanlardan kaçıyorum alabildiğine
Burdaki tavsiyeleri değerlendirdim.Olumlu gelişmeler oluncada paylaşmak istedim.

Merhaba Burdaki paylaşımlarından sonra ,birçok şeyi gözden geçirdim bana olumlu yorumlarınız olduğu için tekrar konuşma ihtiyacı hissettim
Başarı grafiği yükselirken işyerindeki arkadaşlardanbiriyle çok işbirlikli bir çalışma sürecine girdim,yaptığımız çalışmalar göz dolduruyor çok beğeniliyor
Ayrıca iş ortamındaki ilişkiler daha da gelişti ve daha kalabalık olmaya başladım :)
İş haricinde yeni insanlarla tanışmak için aktivite planları yapmaya çalışıyorum motivasyonu yüksek tutmak herşeyden önemli ve gerekli old düşünüyorum ve beni düşürecek hiçbirşey ortam ve insana bunu müsade etmiyorum.Samimiyetsiz insanlardan kaçıyorum alabildiğine
Burdaki tavsiyeleri değerlendirdim.Olumlu gelişmeler oluncada paylaşmak istedim.
senin adına çok sevindim canım, çok güzel gelişmeler bunlar, daimi olsun inşallah.

Ben de teşekkür ederim canım, senden de Allah razı olsun. Çok şükür benim de hayatım yolunda, Rabbim bugünümüzü aratmasın. Çalışıyorum, iş ortamım sakin, yalnızım, huzurluyum, bundan daha güzeli nasıl olur göster Allahım?:KK200::KK68::KK36:

Ben de teşekkür ederim canım, senden de Allah razı olsun. Çok şükür benim de hayatım yolunda, Rabbim bugünümüzü aratmasın. Çalışıyorum, iş ortamım sakin, yalnızım, huzurluyum, bundan daha güzeli nasıl olur göster Allahım?:KK200::KK68::KK36:
Amin inşallah 🙏🏻

Merhaba arkadaşlar
Bir süredir insan ilişkilerinde beni rahatsız eden bir konudan bahsedeceğim.Bir türlü iş yerinde işbirliği yapılan saygı gösterilen bir insan olmayı başaramıyorum insanların muhakkak benimki kadar samimi iletişimler kurmadığını laf sokma incitmeye çalışma rekabet gibi davranış kökleriyle hareket ettiğini ne kadar sıcak samimi olmaya çalıştıkça iletişimin bozulup saygınlığımın azaldığını yardımcı olmaya çalıştığım kişinin 3.gün bana tavır yada cephe alır gibi davrandığını fark ediyorum acaba ben nerede yanlışlık yapıyorum.Oysaki çok içi dışı bir biriyim dedikodu yapmam arkadan iş çevirmem kıskançlık hava atma gibi huylarım hiç yoktur bu şekilde davranan insanların arasından su sızmaz ama bana gelince hep bir arka bahçeleri var ve ben hep onun biraz dışında kalıyor gibi bana hissettiriliyor belki dertleşiriz birazda fikir alışverişi olur diye açıyorum bu konuyu.

Bugün bi arkadaşım belli başlı arkadaşların var ne güzel iş çıkışı doğrudan servise gidiyorsun kimseye takılmıyorsun lak lak yapmıyorsun defi takdir edercesine. Ben bu alışkanlığı 7 senede edindim. İşle ilgili kimse bana tavır yapamaz verdiğim işi yapmamazlık edemez yaptığım iş gereği.
Bunun dışında molalarda kimseyle oturup dedikodu yapmam herkesle muhabbet etmem merhaba merhaba. Çizdiğim sınırda bana laubali davranmaları laf sokmalarıno engelliyor. Olduda biri laf mı soktu. O yokmuş gibi diğer kişiyle konuşuyorum yada ne diyon der gibi suratına bakıyorum.

Bugün bi arkadaşım belli başlı arkadaşların var ne güzel iş çıkışı doğrudan servise gidiyorsun kimseye takılmıyorsun lak lak yapmıyorsun defi takdir edercesine. Ben bu alışkanlığı 7 senede edindim. İşle ilgili kimse bana tavır yapamaz verdiğim işi yapmamazlık edemez yaptığım iş gereği.
Bunun dışında molalarda kimseyle oturup dedikodu yapmam herkesle muhabbet etmem merhaba merhaba. Çizdiğim sınırda bana laubali davranmaları laf sokmalarıno engelliyor. Olduda biri laf mı soktu. O yokmuş gibi diğer kişiyle konuşuyorum yada ne diyon der gibi suratına bakıyorum.
Aslında şöyle iş yerinde birlikte oturduğum bi kaç arkadaşım vardı gayette normal bir iletişimimiz olduğunu 1-kaç kez dışarda vakit geçirdiğimiz ardından ne olduysa birden bire dışarda görüşme planı yapıp sonra birden bire bahane üretilip sonraki etkinliğede plan yaptık ama sana söylemiyoruz tavrına maruz kaldım.farkına varıp Nedenini sorduğumdada sanki çocuk kandırır gibi dışarda bırakma olayının olmadığını söyleyio çeşitli anlamsız bahane ve sözlerle beni oyaladılar.Bana yaptıkları davranış ve sonrasında yapılan açıklama tam bir fiyaskoydu sonra sosyal medyadan gözlemlemeye hikayelere kapatarak seni takip etmiyoruz imajı yaratıldı
Ardından bulunduğum ortamda gözlerle anlaşmalar sohbetin dışında bırakır hissi sen gelince telefonla oynama veya telefonla konuşma birini arama saçmalıkları yanlarına gidince sanki senin gelmenden rahatsız oluyormuş gibi çevreye göstermeler,kısacası dışlanma mobing huzursuzluk hissi bu kişiler ardından diğer kişilerle samimi olmaya çalıştıalf hiç aylardır konuşmadıkları kişilerle samimiyet kurabilmek için şuan bi taraflarını yırtıyorlar oysaki aylarca kimseye bir merhaba bile demişlikleri yoktu oysaki.Şuan sadece uzaktan izleme takip aşırı dinleme ne konuşuyor diye davranışlarıyla saçmalıklarını gördük kesinlikle umursamıyorum onlarla oturmuyorum kendi hayat planıma her geçen gün yeni hedefler katıyorum ama cidden iğrenç bir durum.İş yerinde kahkahalarıyla yeri göğü inletir olmuşlar yalandan gülmeler eğlenmeler kahkahalar anlamsız saçma sapan davranışlarına her geçen gün yenisini eklemekle meşguller…
Bu tür sorunlarla karşılaştığım için kendimde hata aramıştım bir müddet oysaki benim elimden gelen hiçbirşey yok şuan.

Aslında şöyle iş yerinde birlikte oturduğum bi kaç arkadaşım vardı gayette normal bir iletişimimiz olduğunu 1-kaç kez dışarda vakit geçirdiğimiz ardından ne olduysa birden bire dışarda görüşme planı yapıp sonra birden bire bahane üretilip sonraki etkinliğede plan yaptık ama sana söylemiyoruz tavrına maruz kaldım.farkına varıp Nedenini sorduğumdada sanki çocuk kandırır gibi dışarda bırakma olayının olmadığını söyleyio çeşitli anlamsız bahane ve sözlerle beni oyaladılar.Bana yaptıkları davranış ve sonrasında yapılan açıklama tam bir fiyaskoydu sonra sosyal medyadan gözlemlemeye hikayelere kapatarak seni takip etmiyoruz imajı yaratıldı
Ardından bulunduğum ortamda gözlerle anlaşmalar sohbetin dışında bırakır hissi sen gelince telefonla oynama veya telefonla konuşma birini arama saçmalıkları yanlarına gidince sanki senin gelmenden rahatsız oluyormuş gibi çevreye göstermeler,kısacası dışlanma mobing huzursuzluk hissi bu kişiler ardından diğer kişilerle samimi olmaya çalıştıalf hiç aylardır konuşmadıkları kişilerle samimiyet kurabilmek için şuan bi taraflarını yırtıyorlar oysaki aylarca kimseye bir merhaba bile demişlikleri yoktu oysaki.Şuan sadece uzaktan izleme takip aşırı dinleme ne konuşuyor diye davranışlarıyla saçmalıklarını gördük kesinlikle umursamıyorum onlarla oturmuyorum kendi hayat planıma her geçen gün yeni hedefler katıyorum ama cidden iğrenç bir durum.İş yerinde kahkahalarıyla yeri göğü inletir olmuşlar yalandan gülmeler eğlenmeler kahkahalar anlamsız saçma sapan davranışlarına her geçen gün yenisini eklemekle meşguller…
Bu tür sorunlarla karşılaştığım için kendimde hata aramıştım bir müddet oysaki benim elimden gelen hiçbirşey yok şuan.

Bak sana bugün yaşadığım bir şey anlatayım. Öğle arası yemeğe çıktım sözde yakın arkadaşım başkalarıyla yemeğe çıkmış (daha önce de beni neden çağırmıyorlar diye konu açmıştım) yüzüme gülüyor denk gelince konuştuğumuz kişiler beni çağırırmamışlar ben ne yaptım gittim başka masaya oturdum. Eski ben olsam alınır üzülürdüm. Bugün de biraz bozuldum. Ama o masaya otursam belki konuşmalarını keseceklerdi.
Giderken afiyet olsun dedim çıktım. O kızın yakında düğünü var ben ne yapacağım gitmeyeceğim. Benimle bir yemek yemeyen davetime icabet etmeyen yada çağırmayan kişi ile merhaba merhaba dışında samimiyet kurmam . Önceden ne kadar samimi olsam da. Zor oldu ama başardım.
Hele ki mesajınızdaki gibi beni neden cagırmadınız hiç demem. Kendilerini mecbur hissetmelerini yada zorla mı çağırdılar düşüncesini yasamak istemem çünkü.
Dangalak dediği kişi ile aynı masaya oturan kişi ile arkadaş olsam ne.
Ama surat da yapmıyorum keskin bi sınır çiziyorum sadece
Mesajınzıdaki gibi önceden selam vermeyen kişilerle konuşmaya çalışmaları normal ortam yapmaya çalışıyorlar ellemeyin. Elbet araları bozulup yanınıza gelecekler. Ya canım hiç ilgilenmiyorum bu konularla deyip geçin

mesaj tekrarı

Bak sana bugün yaşadığım bir şey anlatayım. Öğle arası yemeğe çıktım sözde yakın arkadaşım başkalarıyla yemeğe çıkmış (daha önce de beni neden çağırmıyorlar diye konu açmıştım) yüzüme gülüyor denk gelince konuştuğumuz kişiler beni çağırırmamışlar ben ne yaptım gittim başka masaya oturdum. Eski ben olsam alınır üzülürdüm. Bugün de biraz bozuldum. Ama o masaya otursam belki konuşmalarını keseceklerdi.
Giderken afiyet olsun dedim çıktım. O kızın yakında düğünü var ben ne yapacağım gitmeyeceğim. Benimle bir yemek yemeyen davetime icabet etmeyen yada çağırmayan kişi ile merhaba merhaba dışında samimiyet kurmam . Önceden ne kadar samimi olsam da. Zor oldu ama başardım.
Hele ki mesajınızdaki gibi beni neden cagırmadınız hiç demem. Kendilerini mecbur hissetmelerini yada zorla mı çağırdılar düşüncesini yasamak istemem çünkü.
Dangalak dediği kişi ile aynı masaya oturan kişi ile arkadaş olsam ne.
Ama surat da yapmıyorum keskin bi sınır çiziyorum sadece
Mesajınzıdaki gibi önceden selam vermeyen kişilerle konuşmaya çalışmaları normal ortam yapmaya çalışıyorlar ellemeyin. Elbet araları bozulup yanınıza gelecekler. Ya canım hiç ilgilenmiyorum bu konularla deyip geçin
Beni davet etmemesi bunu duyurup nispet yapar gibi konuşmasına bir tepkiydi neden böyle yaptığını sormam ve umursamayarak gülerek kendisine tiye alarak söyledim sen böyle yaparak seni dışarda bırakıyoruz mesajımı vermeye çalışıyorsun şeklinde bir yüZe vurmaydı çünkü basbayağa böyle anlamsız şeyler yapmayı ergen ergen hareketleri kendilerine alışkanlık etmiş biri
Yanındaki arkadaşta hal hatır sorardı normaldi iletişim artık bunu organize edenin derdi neyse…
Bilemiyorum sorunca evirdi çevirdi çünkü…
Sonra yanındakide politik sen varsan yanına gelmez konuşmaz ama görürse hal hatır soruyor davranışları sergilemeye devam etti
Bir müddet bu şekilde politik davranışına güzel yanıtlar verdim ve hatta bana kaba davrandığını çevresinde istemediğini göstermeye çalışan arkadaşa buzdan duvar örüp seni görmüyorum sen yoksun senle konuşmuyorum ilgilenmiyorum şeklinde bir tepki koydum
Yanındaki ile iletişimimi sürdürdüm
Ve azalarak iletişimi uzaklaşarak
Yeni insanlarla ye iç gül eğlen kahve çay yemek muhabbetleri daha yakın olduğum arkadaşımla tiyatroya gitmeler sonra ortamda işle ilgili paylaşımlar
Yeni insanlarla ortamda muhabbetler ve kendisinin hiç hoşlanmadığı kişilerle daha da samimi olmaları bunları gördük acayio içine kapandı bozuldu kimse muhatap olmuyor kendileriyle bu zamana kadar bir tek kişiye merhaba dememişler beni yalnız bırakmaya çalışırken kendi kazdığı kuyuya düştü kendi yalnız kaldı sıkıldı kimseden yüz bulamadı herkes benim onlarla oturmama sebebimide az çok gözlemlediler
Yakın olan 3-4kişi konuya vakıf oldu çünkü kimse ile iletişim ne işbirliği ne selam sabah hiçbirşey yoktu insanları adam yerine koymadan siz kimsiniz ki tvrıyla işe girip çıkarlardı ben ise tam tersi herkesle bir merhabam veya muhabbetim vardı
O yüzdrn ne yalnız kaldım nede dışlandım
Yaptıklarından dolayı sınır çizdim ve mesafemi koydm çat diye onlara ders olsun
İşle ilgili şeylere odaklandım başarı grafiğimi arttırdım
Dışarda sosyal ortamlara takıldım yeni insanlarla tanıştm ve çevremi genişletmeye çabaladım
Sonra işimde başarım arttı beni dibe çekmeye çalıştıkça kıskandıkça yükseliş geliyor bende çarkı tersine çevirdim daha iyisi dahada iyisi şeklinde başarımı arttırdım gayette başarılı bir süreç geçti.
Kendini bulunmaz hint kumaşı sanan insanlar benim insanlarla ne kadar güzel iletişim kurduğumu gördüler arada laf toplamak için nemalanmak in yanıma gelenlerde oluyor bu süreçte hepsini gördüm onlarada kim bana olumlu enerji veriyorsa kim samimi olumlu davranıyorsa onlarla vakit geçirmeyi seviyorum diyorum ben bu konularda pişmiş biri değilim zaman zaman ne yapacağımı bilmediğim zamanlarda oldu ama mantığımla üstesinden gelmeye çalıştım hep

benden sana tavsiye işyerinde iş dışında insanlarla samimi olmamaya çalış, mümkünse arkadaşların dostların iş ortamından olmasın, çünkü bu hayatta tecrübeyle sabittir ki, bugün dost sandığın insanlar yarın düşmanın, hatta ayağını kaydıranlar olabilir. sana gülüp yüzüne dost gözükenler, gider patrona seni ispiyonlarlar, hiç güvenme iş ortamında kimseye, asla da hiçbir derdini sıkıntını paylaşma.
Bunu okumak için bi altı ay geç kalmışım çok pişmanım. Sandım ki hep alttan alırsam herkese güler yüzlü davranırsam, bildiklerimi paylaşırsam, onların telinden çalarsam, hayatımdaki olayları paylaşırsam sevilirim, iş yerinde mutlu olurum sandım. Şimdi düşünüyorum da surat asma, bir şeyi isteme hakkımı bile kaybetmişim

Bu değişimi okuduğuma o kadar sevindim ki olumlu yönde değişebilmek için niyet ediyorum ☺️

Bunu okumak için bi altı ay geç kalmışım çok pişmanım. Sandım ki hep alttan alırsam herkese güler yüzlü davranırsam, bildiklerimi paylaşırsam, onların telinden çalarsam, hayatımdaki olayları paylaşırsam sevilirim, iş yerinde mutlu olurum sandım. Şimdi düşünüyorum da surat asma, bir şeyi isteme hakkımı bile kaybetmişim
hayatta hiçbir zaman hiçbirşey için geç kalmış değilsindir, o olayları yaşaman gerekiyordur, yaşamışsındır, önemli olan o olaydan alman gereken dersi alman ve yoluna daha sağlam, daha kararlı adımlarla ve tecrübeyle devam edebilmendir. O yüzden sakın olaki üzülme, gelecek sana neler getirir bilinmez, herşeyin çok daha iyisine güzeline layık olduğunu ve hakettiğini düşünürsen, tüm güzellikler de seni bulur.

4 Hazirandan beri aktaramamışım.
Tek başına vakit geçirmeyi özlemişim güzel vakit tekkende geçirilebiliyor bunuda gözönünde bulundurmak lazım çünkü bazen insanlarl samimi ilişkiler kurmak özelliklede iş yerinde çok zor gözüküyoe var olan insanlarla iletişimde derinleşmek bile epey zor zanaaat,bazende idare etmen gerekiyor tahammül etmekte zorlandığım iletişimlerde olmadığı değil neyse ki baktım sabır edince bir iki değil 7kişi birlikte birşeyler yapılabiliyor Kızlarla watsap grubu kurduk kahve keyifleri yaptık,birlikte yemek ayarladık ortaya gayette işbirlikli bir ortam çıktı
sen doğru dur kem belasını buluyor kısacası senin doğru davranışlarını gören insanlar hem saygı gösteriyor hemde samimiyet gösteriyor herşey karşılıklı olmakla beraber tevazu ve iletişim nezaket ve saygı her daim kazanıyor :)

Merhaba arkadaşlar
Valla tabire caiz sıçan yaraniyor bağıran kavgacı huysuz dilinin kemiği olmayan insanlar daha kıymetli oluyor sen istediğin kadar saygılı hoşgörülu yardımsever güler yüzlü iyi huylu çalışkan olursan ol olmuyor bn bunu anladım 9 yıllık iş hayatım boyunca😁

X