İş meselesi sarsılan güven duygum ve huzursuzluk hali

Lyudmila

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2019
44
67
38
Kızlar dün bir yerle iş görüşmesine gittim, gitmeden önce de üstün körü bakabildim detaylı incelemeye fırsatımın olmadığı bir ana denk geldi, dün gittim baya da büyük bir şirketti ve avukatlarla beraber çalışan bir yer. Bu da bana ayrı bir güven verdi neden verdiyse... her şey çok güzel geçti ve bana olumlu baktıklarını söylediler. Bugün bir şeyler beni dürtükledi ve google yorumlarına baktım, gitmeden önce üstün körü bakmıştım, bugün detaylı incelediğimde biri ''çalışanlarının ücretini ödemeyen bir yer '' şeklinde yorum yaptığını ve yorumlarda bu danışmanlık şirketinin zamanında müşterisi olan bazı kişilerin başını yaktığını o insanlar adına vekalet alıp bir sürü icra davaları açtıklarını kendilerini zor kurtardıklarını söylediler ve şok oldum resmen. O kadar kurumsal gözüken internet sitesi olan ve reklam filmi vs olan bir kurum nasıl böyle bir yer olabilirdi ve bu şirketle çalışan avukatlar nasıl kendine avukat diyebiliyor. Zamanında bu şirkete dava bile açılmış, dolandırıcıya çıkmış adı, gündeme düşen bir haber olmadığı için duyulmamış ve bir diğer bomba ise ekşi sözlükte arattığımda erişim engeli olduğunu gördüm ve biri ''haftada bir entry sildirmeleriyle ünlüdürler.'' yazmış bu bile güven verici olmadıklarına bir kanıt insan kaynakları bugün mesaj attı işe giriş başlatmak için kararımın olumsuz olduğunu söyledim hemen.

Şimdi bu konuyu açma sebebim içimi dökebileceğim birinin olmaması içimde korku sinir ve güvensizlik hissi var kime nereye güveneceğime şaşırdım o kadar rahatlamaya ihtiyacım var ki. Güven verici duran bir şeyin bile altında türlü oyunlar var ve benim şöyle bir problemim var bazı anlar başıma çok kötü bir şey gelecekmiş gibi bir his oluyor ve korkuya sebep oluyor bu olayda onu tetikledi.

dönem dönem firmaların zor zamanları olabilir, bazen kendileriyle uğraşan rakipleri de olabilir. yani gerçekten karalama kampanyası adı altında neler neler yapıldığını anlatsam roman olur şurada. keşke hemen reddetmek yerine bi başlasaydın, baktın zarar görüyorsun, kafana yatmadı çıkış yapar ayrılırdın. bu düşünme biçimi ile işe girmen çok zor olabilir. ona bakarsan benim de eski iş yerim ben ayrıldıktan kısa bir süre sonra maaş ödeme konusunda ciddi zorlanmış ve kaç kişi bu yüzden ayrılmış ama benim dönemimde hiç böyle bir sorunları yoktu. o ayrılan çalışanlar da sağda solda x firması maaş ödemiyor şeklinde konuşuyordu mesela.

kendini gerçekleştiren kehanet diye bişey var bi araştır bence sen onu.

dönem dönem firmaların zor zamanları olabilir, bazen kendileriyle uğraşan rakipleri de olabilir. yani gerçekten karalama kampanyası adı altında neler neler yapıldığını anlatsam roman olur şurada. keşke hemen reddetmek yerine bi başlasaydın, baktın zarar görüyorsun, kafana yatmadı çıkış yapar ayrılırdın. bu düşünme biçimi ile işe girmen çok zor olabilir. ona bakarsan benim de eski iş yerim ben ayrıldıktan kısa bir süre sonra maaş ödeme konusunda ciddi zorlanmış ve kaç kişi bu yüzden ayrılmış ama benim dönemimde hiç böyle bir sorunları yoktu. o ayrılan çalışanlar da sağda solda x firması maaş ödemiyor şeklinde konuşuyordu mesela.

başak burcu olmanın bedelini mi ödüyorum bilmiyorum her şeyden nem kapıyorum ama bu olay baya canımı sıktı ya

işe girip kafanıza yatmazsa çıkabilirdiniz ,fazla sorun yapmışsınız bence

hiç kimse ,hiçbir iş yerine mükemmel diyemiyor neticede ,belki yalan şeyler de yazılmış olabilir

kendi rızkınızı baltalamasaydınız en azından

bu arada özel bir soru olacak ama işiniz ne diğer konuma da yazmıştınız merak etmiştim soramamıştım size cevap vermek zorunda değilsiniz özele giriyor ama özel mesaj atılıyor mu burada onu da bilmiyorum hsdhfsjf

bu arada özel bir soru olacak ama işiniz ne diğer konuma da yazmıştınız merak etmiştim soramamıştım size cevap vermek zorunda değilsiniz özele giriyor ama özel mesaj atılıyor mu burada onu da bilmiyorum hsdhfsjf
reklam sektöründeyim ben, çok detay veremiyorum maalesef ama genel anlamda bu şekilde :)

işe girip kafanıza yatmazsa çıkabilirdiniz ,fazla sorun yapmışsınız bence

hiç kimse ,hiçbir iş yerine mükemmel diyemiyor neticede ,belki yalan şeyler de yazılmış olabilir

kendi rızkınızı baltalamasaydınız en azından
doğrudur ama gerçekten içime sinmedi o yorumlardan sonra sorun yapmayı bırakın baya kötü oldum hem de

Back
X