Merhaba. Hangi alanda tecrübeniz var ilk önce onu sorayım.
Eğer muhasebe, finans, mali işler vb. alanlarda deneyim edindiyseniz bazı özel firmalar çok iyi şartlarda bu alanlarda personel istihdam edebiliyor. (Devletten emekli olanlar/ olacaklar, sadece özel sektörde çalışabilirler veya kendi işlerini yapabilirler, kamuda tekrar çalışamazlar diye biliyorum, yanlış mıyım?)
Yok ben kendi işimi kuracağım/ ek iş yapıp sonra onu temel mesleğim haline getireceğim diyorsanız, o zaman da yeteneklerinizi ve nelerde iyi olduğunuzu değerlendirmeniz , ölçüp tartmanız gerekecek.
Örnek vermek gerekirse, mesleki eğitim kurslarına katılabilir (ahşap boyama, dikiş-nakış, örgü örme, sabun-mum yapımı vs), ehliyetiniz ve arabanız varsa direksiyon eğitimi verebilir, yabancı dil biliyorsanız o konuya yönelebilir veya ilgi/uzmanlık alanınızla ilgili bir blog açabilirsiniz...
Kendinizi, yeteneklerinizi, uzmanlık alanınızı vs daha detaylı anlatırsanız size daha kolay fikir verebilirim
veya kafanızda ne gibi düşünceler var, ve yeteneklerinizle ne ölçüde paralellik gösteriyor? Öyle sorayım.