İş hayatında mutlu olabilmek adına kitap önerisi, terapi vs. öneri bekleniyooorr

ombreistiyorum

Kalbimizi yoranlar değil, onaranlar kıymetlidir!
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2017
288
1.334
113
Merhaba,
Önceki konumda iş görüşmesine gideceğimden bahsetmiştim. Maddi ve manevi açıdan işe ihtiyacım olduğunu ve hayata atılmak için de biraz geç kaldığımdan bahsetmiştim. İşe kabul edildim birkaç haftaya toparlanıp uzak bir şehire yerleşeceğim, bendeki aile duygusallığı tekrar oluşsa da onlardan uzak adım atmam lazım...

Çocukluğum çok güzel aile ortamında geçmese de yine de evcimen bir yapım vardır. Fakat bazı yaşadıklarım sebebiyle mutlu olamıyorum ve bu mutsuzluğu şuan ki işe yansıtıp devamlı şikayet edersem, başarısız olursam, beni bilgili buldular ama hayal kırıklığı yaşatır mıyım vs.... gibi kaygılarım başladı.

Şirkete yetememe kaygısı yaşamaktayım. Genelde çalışanlar deneyimli, ben ise yeni başlıyorum.

Sizden ricam yeni işe başlayacak birisi için kitap, terapi vs. öneriniz var mı? Aranızda böyle bir süreçten geçen oldu mu? Öneri/tavsiye/uyarı neler verebilirsiniz.:dua:

Yapamam imajını karşı tarafa sakın vermeyin ve şunu bilin. Orada çalışanlarda anasının karnında öğrenmedi bu işi. Bir çoğumuz bir çok işte tecrübeli olmamıza ve yıllarca aynı mesleği yapmamıza rağmen, yeni insanlar yeni süreçler bir şekilde sizin gibi hissediyoruz. Adaptasyon süreci biraz sancılı olabilir ama dediğim gibi onlarında sizin gibi sıfırdan başladığını bilin ve istekli olun. Ben yapamam, nasıl yapacağım demeyin

Yapamam imajını karşı tarafa sakın vermeyin ve şunu bilin. Orada çalışanlarda anasının karnında öğrenmedi bu işi. Bir çoğumuz bir çok işte tecrübeli olmamıza ve yıllarca aynı mesleği yapmamıza rağmen, yeni insanlar yeni süreçler bir şekilde sizin gibi hissediyoruz. Adaptasyon süreci biraz sancılı olabilir ama dediğim gibi onlarında sizin gibi sıfırdan başladığını bilin ve istekli olun. Ben yapamam, nasıl yapacağım demeyin
Kesinlikle haklısınız insan istedikten sonra her şey sırayla olur, bu durumda ben insanlara kendimi açmamaliyim. Herkesi samimi sanıp dürüst davrandığımda okulda da kendimi cok anlatırdım insanlar bunu kullanırdı. Çok teşekkür ederim.

İşinize gereken özeni gösterin, ertelemeyin, çözüm odaklı olun. Kendinize güvenin. Herkes aynı yollardan geçerek bulundukları seviyeye ulaştılar. Sorsanız o deneyimi kazanana kadar nelerle mücadele etmişlerdir yani hemen pes etmeyin.

Teşekkür ederim. Pes etmemem şart. Cok haklisiniz.
Çok klasik olacak ama kendinize güvenin. Güçlü bir duruş sergileyin.
Yapabileceğinize önce kendiniz inanın.
Evet duruş önemli, o duruş kendimi anlatmadikca var aslında :) teşekkür ederim.

mümin sekman kitapları geldi aklıma ilk olarak..
Yazari tanıyorum bir kitabını okumustum. Hatırlattığınız için çok teşekkürler.

Cevaplarınızı devamlı okuyorum destek hissediyorum ya sağ olun :KK200: Yeni yeni yorumlara açığımmm:KK17:

herşey çook güzel olucak yeni şehir yeni iş yeni hayatın olsun hayırlısı ile cok mutlu ol sana çook iyi gelsin inşllah :)) ilk gün ve ilk 2 hafta dısında gecen süre bittiğinde bi bakıcaksınki 1 ay olmus hatta 1 yıl olmus çok inan kendine akısına bırak kafanda ne kadar şöyle olcak böyle konusurum desendee derin bi nefes al git ilk gün zten kimse senden cok beklenti içine girmicek ilk bir ay tanısma işe alısma iş içindeki ahlak ve arkadslarınla gecime önem verilir sonra tamamdır zaten hiç korkma kendine inan kendine güveen derin nefes al hersey güzel olucak de ve akısınaa bıraak hayırlı olsun tekrardan :KK36:

herşey çook güzel olucak yeni şehir yeni iş yeni hayatın olsun hayırlısı ile cok mutlu ol sana çook iyi gelsin inşllah :)) ilk gün ve ilk 2 hafta dısında gecen süre bittiğinde bi bakıcaksınki 1 ay olmus hatta 1 yıl olmus çok inan kendine akısına bırak kafanda ne kadar şöyle olcak böyle konusurum desendee derin bi nefes al git ilk gün zten kimse senden cok beklenti içine girmicek ilk bir ay tanısma işe alısma iş içindeki ahlak ve arkadslarınla gecime önem verilir sonra tamamdır zaten hiç korkma kendine inan kendine güveen derin nefes al hersey güzel olucak de ve akısınaa bıraak hayırlı olsun tekrardan :KK36:
Çooook teşekkür ederim. İnşallah hayırlı olur. Zaman çok hızlı dediğiniz gibi.:KK200:

Hata yapacaksınız bu çok doğal önce bunu kabullenin, kendinize acımasız davranmayın bu sizi panik yapar panik olunca da hata gelir. Bir nevi kısır döngü yani. Endişe duymanız çok doğal yeni bir hayata başlıyorsunuz ama pozitif düşünün, ufak tefek aksaklıklara -ki olacaktır- anlam yüklemeyin, kendinize güvenin. Bol şans.

Kitap olarak ben de Mümin Sekman’ı öneririm.

Hata yapacaksınız bu çok doğal önce bunu kabullenin, kendinize acımasız davranmayın bu sizi panik yapar panik olunca da hata gelir. Bir nevi kısır döngü yani. Endişe duymanız çok doğal yeni bir hayata başlıyorsunuz ama pozitif düşünün, ufak tefek aksaklıklara -ki olacaktır- anlam yüklemeyin, kendinize güvenin. Bol şans.

Kitap olarak ben de Mümin Sekman’ı öneririm.
Doğru tespit yapmışsınız kendime cok acımasız davranıyorum. Gereksiz yere kuruntularla geçiriyorum gençliğimi... İş hayatı uğurlu gelir umarim. Şuan sadece deneme sürecinde olduğum için yine çıkarılma korkusu ile öğrenmeye çalışıyorum bir şeyleri bu da üzüyor beni ama sanıyorum biraz daha hevesli öğrenmem lazım. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.:KK200:

Kitap ismi bu arada:) tam olarak sizin sorunuz değil ama işinde ve özel hayatında mutluluğu bulan bir adamın romanı. Aslında kişisel gelişim kitabı ama roman şeklinde yazılmış. Bence de iyi olmuş.
Gerçek hayattan kesit olan kişisel gelişim konularına ilgim oluyor sıkılmadan okuyabiliyorum onu temin etmeye çalışacağım çoook teşekkür ederim. :KK200:

Gerçek hayattan kesit olan kişisel gelişim konularına ilgim oluyor sıkılmadan okuyabiliyorum onu temin etmeye çalışacağım çoook teşekkür ederim. :KK200:
Evet ben çok beğenerek okumuştum. Bu kitaptaki kahramanımızin sorunu biraz özgüvensiz olmasıydı onun için her şeye evet diyordu aslında işinden memnun değildi çünkü işyeri borsaya atıldıktan sonra şekil değiştirmişti sadece istatistik önemli olmuştu vs. Sonunu soylemeyim çok şaşırtıcı:)

Evet ben çok beğenerek okumuştum. Bu kitaptaki kahramanımızin sorunu biraz özgüvensiz olmasıydı onun için her şeye evet diyordu aslında işinden memnun değildi çünkü işyeri borsaya atıldıktan sonra şekil değiştirmişti sadece istatistik önemli olmuştu vs. Sonunu soylemeyim çok şaşırtıcı:)
Merak ettim açıkçası en iyisi ben hemen bakayım:)

Back
X