Herkese iyi akşamlar. Günlerdir beni çok strese sokan bir konu hakkında buradan sesimi duyurmak istiyorum. Ankarada özel ve pahalı bir klinikte sekreter olarak çalışıyorum ve gün içinde genelde sosyo-ekonomik olarak üst segmentte insanlarla muhatap oluyorum. Genelde kadın hastalar ve danışanlar geliyor hem güzellik hem klinik bölümleri var çalıştığım yerde. Randevu saati 5-10 dakika geçince ödeme yaparken parayı önümüze fırlatma , telefon numarası veya adres bilgisi istediğimizde bağırmalar , kalemi sertçe atmalar ve daha neler.. Tamam pahalı bir hizmet alıyorlar ve beklemeleri hoş değil anlıyorum ama bir sekreter olarak hastanın içeriden geç çıkması bizim elimizde değil veya sağlık hizmeti almak için bir kuruma geldiğinde fatura kesildiği için bilgilerini istememiz abes bir durum değil. Gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Bunu yapan kadınlar ise iş hayatında başarılı , emek vermiş kadınlar. . Hatta bir tanesi ' İş Hayatında Kadınların Yeri Ve Önemi' hakkında bir röportaj vermiş milliyet gazetesine. Biz kadınlar olarak birbirimize saygı ve nezaket duymayacaksak , birbirimize destek olmayacaksak kim olacak ? Buraya yazmamın sebebi ise bu forumda prestijli konumlarda bulunan birçok kadın olduğunu biliyor olmam. Belki biri görür , okur ve farkındalık yaşar. Sizden daha düşük bir konumda diye kimseye para fırlatamaz ve bağıramazsınız.
Hasta ben bekledim deyince SEKRETERLER BANA HABER VERMEDİ diyen , aslında kendisi trafikten dolayı geç kalan doktor da bir kadın. Çok mu zor sabah trafiğinde kaldım kusura bakmayın demek. KADIN KADININ DESTEKÇİSİ OLMALI arkadaşlar.
Kendi çevremde de görüyorum , kliniği temizleyen kadınlara iğrenç davranan başka kadınları ve uyarıyorum . O da senin gibi emekçi bir kadın , belki çocuğunu evde bırakıp geliyor senin gibi evine para götürmeye çalışıyor , bu hayatta var olma savaşı veriyor. Neden birbirimizin emeklerine saygı duymuyoruz ? Zaten ülkede kadının bir değeri yok birde üstüne biz birbirimizi ezmeyelim. Okumuş emek vermiş kadınların böyle yapmaları beni daha çok yaralıyor. Yapmayın lütfen..
Hasta ben bekledim deyince SEKRETERLER BANA HABER VERMEDİ diyen , aslında kendisi trafikten dolayı geç kalan doktor da bir kadın. Çok mu zor sabah trafiğinde kaldım kusura bakmayın demek. KADIN KADININ DESTEKÇİSİ OLMALI arkadaşlar.
Kendi çevremde de görüyorum , kliniği temizleyen kadınlara iğrenç davranan başka kadınları ve uyarıyorum . O da senin gibi emekçi bir kadın , belki çocuğunu evde bırakıp geliyor senin gibi evine para götürmeye çalışıyor , bu hayatta var olma savaşı veriyor. Neden birbirimizin emeklerine saygı duymuyoruz ? Zaten ülkede kadının bir değeri yok birde üstüne biz birbirimizi ezmeyelim. Okumuş emek vermiş kadınların böyle yapmaları beni daha çok yaralıyor. Yapmayın lütfen..