Bugün çalıştığım ofiste bir kadın (benden biraz büyük) bana çok abartılı giyinip saç makyaj yapıyorsun iş hayatı abartı sevmez dedi çok umruma getirmedim çünkü kimsenin kılığı kıyafeti kimseyi ilgilendirmez istersem özensiz gelirim istersemde abartırım. 21 yaşındayım bu arada. Ben çok abartılı oluğumu düşünmüyorum şahsen tam tersi olması gerektiği gibiyim evet makyaj severim mini etekler kısa bluzlar giymeyi seviyorum ve giyerimde fakat bu kimseye yorum yapma hakkı kesinlikle vermez ki patron hiç bir şey demedi gayet iyi aramız ofistekiler sorunlu. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda iş hayatında giyim nasıl olmalı herkes mutlu olduğu şekilde mi gitmeli yoksa şöyle giyincen gibi saçma sapan kurallar mı olmalı ve iş yerinizdeki iş arkadaşların görüşleri önemli mi?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
İş hayatında giyim iş hayatı abartı sevmez dedi ?
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.177
- 398
Kurumsallıkla ne alakası var patron hiç bir şey demiyor ben işime vaktinde gidiyorum görevimi elimden geldiğince iyi yapıyorum dedikodu yapmıyorum ofisten kimseyle çok yakın değilim asıl önemli olan bunlar bir profesyonel bunlara bakar. Eteklerim elbiselerim genelde mini fakat çok spor veya kot tarzı değil daha düz modeller.Anlattiginiz sekilde giyinmeniz kurumsalliga yakismiyor. Mini etek giyilmez demek degil bu. Mini etegi nasil kombinlediginiz boyu vs. Ayrica sizde nasil durdugu da onemli.
- 18 Ağustos 2018
- 848
- 496
- 23
- 2 Temmuz 2016
- 2.166
- 3.957
- 83
- 2 Temmuz 2016
- 2.166
- 3.957
- 83
Bir karış etek ,abartılı bir saç ve makyaj tabiki olmaz .Diğer saydıklarınız da zaten olmaması gereken şeyler .Kurumsallıkla ne alakası var patron hiç bir şey demiyor ben işime vaktinde gidiyorum görevimi elimden geldiğince iyi yapıyorum dedikodu yapmıyorum ofisten kimseyle çok yakın değilim asıl önemli olan bunlar bir profesyonel bunlara bakar. Eteklerim elbiselerim genelde mini fakat çok spor veya kot tarzı değil daha düz modeller.
- 28 Kasım 2013
- 656
- 471
- 133
Açıkcası çalıştığın yerin niteliği önemli bence bu konuda. Ben de normalde makyajsızken bile dikkat çeken bi kadınım, çok makyaj yapmam renkli gözlü olduğum için rimel bile sürsem değiştiriyo. Yazın çalıştığım restaurantta alkol içmeye gelen patronun arkadaşları oluyodu arada mesela, ben mutfaktan başımı çıkaramıyodum ama pencereden içeriyi süzenler oluyodu rahatsız oluyodum. 2 ay makyaj yapmadım hiç dikkat etmedim kendime.
Bana anlattığınız şeyden biraz kıskançlık sezdim ofis arkadaşlarınızda. Tabi ki sizin giyininize kuşamınıza karışma haddinde değil kimse ama mini etek dar bluz vs fazla kaçabilir. Sosyal hayatınızdaki gibi olmuyo bazı şeyler iş hayatında. Daha yaşın da genç, kime ne diye düşünüyosun doğal olarak. Patronuna da bakma, eğer müşteri çekme potansiyelin varsa giyimine kuşamına karışmaz zaten çok güvenme yani. Kafede çalışırken çok sıcak olduğu için şort giymiştim dizimin az üstünde ve birkaç çalışma arkadaşımla beraber, müşteri çeksinler diye görevi olmadığı yerlere gönderdi kızları. Bazıları böyle karaktersiz olabiliyo. Sen kendine dikkat et sadece.
Bana anlattığınız şeyden biraz kıskançlık sezdim ofis arkadaşlarınızda. Tabi ki sizin giyininize kuşamınıza karışma haddinde değil kimse ama mini etek dar bluz vs fazla kaçabilir. Sosyal hayatınızdaki gibi olmuyo bazı şeyler iş hayatında. Daha yaşın da genç, kime ne diye düşünüyosun doğal olarak. Patronuna da bakma, eğer müşteri çekme potansiyelin varsa giyimine kuşamına karışmaz zaten çok güvenme yani. Kafede çalışırken çok sıcak olduğu için şort giymiştim dizimin az üstünde ve birkaç çalışma arkadaşımla beraber, müşteri çeksinler diye görevi olmadığı yerlere gönderdi kızları. Bazıları böyle karaktersiz olabiliyo. Sen kendine dikkat et sadece.
Patronum hiç bir şey demiyor ben işimi elimden geldiğince iyi yapıyorum bu önemli bir profesyonelde bunlara bakar fakat bu ofistekiler baya kendini bilmezler.Kamu spotu gibi bi soru olmus. Her ofis, mini etegi dekolteyi aşırı makyaji kaldirmaz.
Valla dış görünüşümde o paspallara göre çok daha iyide neyse tabi sizin görüşünüz saygı duyuyorum fakat katılmıyorum.Bir ofis odasında bilgisayar başında iseniz belki önemli olmaz ama sosyal olarak halka hitap eden bir kurumda biraz daha derli toplu giyinmekte fayda var. İstediğiniz kadar işinizi düzgün yapın, dış görünüşün bıraktığı etki daha büyük bence
- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.177
- 398
Hayır. Bir Profesyonel bunlara bak.ar İş hayatında önemli olan Prezantabl ve ciddi görünmektir. Ve gereğinden kısa bir mini etekle, aşırı dekolteyle ciddi görünmez ancak vitrin mankeni olursunuz.Kurumsallıkla ne alakası var patron hiç bir şey demiyor ben işime vaktinde gidiyorum görevimi elimden geldiğince iyi yapıyorum dedikodu yapmıyorum ofisten kimseyle çok yakın değilim asıl önemli olan bunlar bir profesyonel bunlara bakar. Eteklerim elbiselerim genelde mini fakat çok spor veya kot tarzı değil daha düz modeller.
Eğer modellik vs gibi bir iş yapmıyorsanız insanların dikkatini çekmesi gereken unsur zekanız, karar alma yetiniz, süreç yönetiminizdir.
Ve dekolte, mini, aşırı makyaj bunu perdeler. Size kimse kalın çerçeveli gözlüklerin altına 90ların gri bilek üstü tayyörlerine girin demiyor.
Ben de yeri geldiğinde mini etek giyiyorum ama o etek asla arkadaşlarımla çıkarken tercih ettiğim kadar kısa olmuyor. Üzerindeki bluz ona göre oluyor. vs vs
- 7 Mayıs 2017
- 126
- 267
- 53
- 32
Siz abartiyormusunuz bilmem ama arkadasiniz hakli.
Isyeri ozensiz gelebileceginiz veya asiri dekolteyle calisabileceginiz biryer degildir.
Biz burdan kiyafetlerinizi ve ofisi gormeden asiri veya degildir diyemeyiz. Siz bi gozden gecirin, asiri gelmezse giyim kusaminizi degismezsiniz.
Isyeri ozensiz gelebileceginiz veya asiri dekolteyle calisabileceginiz biryer degildir.
Biz burdan kiyafetlerinizi ve ofisi gormeden asiri veya degildir diyemeyiz. Siz bi gozden gecirin, asiri gelmezse giyim kusaminizi degismezsiniz.
Kadın büyüğünüz ve orda sizden daha tecrübeli biri olarak söylemiş olabilir..Iş hayatındaki giyim dekolte mini şeklinde olmamalı..Bence siz konuyu sizi destekleyelim diye açmışsınız çünkü gelen yorumların hepsi o şekilde giyinilmemesi gerektiği şeklinde fakat sizin dediginiz sey ise size katılmıyorum..
- 4 Ekim 2012
- 16.356
- 31.960
- 798
Yorumları önemsemeyeceksiniZ madem kendinizi haklı görüyorsunuz ,neden konu açtınız yani giyin istediğiniziPatronum hiç bir şey demiyor ben işimi elimden geldiğince iyi yapıyorum bu önemli bir profesyonelde bunlara bakar fakat bu ofistekiler baya kendini bilmezler.
Valla dış görünüşümde o paspallara göre çok daha iyide neyse tabi sizin görüşünüz saygı duyuyorum fakat katılmıyorum.
- 25 Ekim 2015
- 19.369
- 99.150
- 598
- 40
En iyisi uzatmayalım. Görüşünüze saygı duyuyorum fakat kesinlikle katılmıyorum iyi akşamlar dilerim.Hayır. Bir Profesyonel bunlara bak.ar İş hayatında önemli olan Prezantabl ve ciddi görünmektir. Ve gereğinden kısa bir mini etekle, aşırı dekolteyle ciddi görünmez ancak vitrin mankeni olursunuz.
Eğer modellik vs gibi bir iş yapmıyorsanız insanların dikkatini çekmesi gereken unsur zekanız, karar alma yetiniz, süreç yönetiminizdir.
Ve dekolte, mini, aşırı makyaj bunu perdeler. Size kimse kalın çerçeveli gözlüklerin altına 90ların gri bilek üstü tayyörlerine girin demiyor.
Ben de yeri geldiğinde mini etek giyiyorum ama o etek asla arkadaşlarımla çıkarken tercih ettiğim kadar kısa olmuyor. Üzerindeki bluz ona göre oluyor. vs vs
- 21 Şubat 2012
- 575
- 985
- 323
Valla bir profesyonel tam da bunlara bakar. Yıllardır iş hayatındayım ofis içinde diğerlerinden sivrilen abartılı giyinen bi tip varsa genelde ya patronun ya da patronun arkadaşlarının göz çapkınlığına meze olmuştur. Tabi patronun bişey demez adamın gözü gönlü açılıyor her şey usulünce ve yeteri kadar olduğunda şık durur. Hani demişsin ya ofistekilerle mesafeliyim diye, bence onlar seni o kılık kıyafetinle ciddiye almadıkları için gerektiği kadar muhattap oluyorlardır da sen kendini snob takılıyorsun sanıyorsun. Yerine göre bende mini etek kısa bluz giyerim ama ofiste değil. İş hayatımda her zaman ölçülü bi şıklığım vardır. Bunu bu güne kadar da çok insandan duydum. Yüksek ihtimalle de bi ablan olarak söylüyorum senin bahsettiğin tarzda vitrin mankeni olmaya çalışan tipleri de kaale alıp muhattap bile olmuyorum. Çok dekolteye meraklıysa ona uygun bi iş bulsun benim bulunduğum ofiste benimle muhattap olamaz zaten işe de aldırmam.