• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş hayatına başlamadan soğudum..

Keske ozur dilemek zorunda kalmasaydin. Kadin iyice kendini yetkili sanacak. kendini bu durumlara dusurmemek senin elinde. Daha dikkatli olursan ozur dilemek zorunda kalmazsin. Is hayati böyle bisey. Ortam konusundada staj yapmis oldun bosver cok da kafana takma. Sen stajini tamamlamaya bak.

biraz sert bi tavır uygulamışsın ama bana göre tamamen sen haksız değilsin. stajyer diye ezmeye çalışan çok olur böyle yerlerde biliyorum. zamanında bende bi ofiste staj yapmıştım. işi öğrenmek ve kendini ezdirmemek için birazda dişini göstermen gerekiyor yani. karşıdakide yerini ve haddini bilsin.
Yalnız diş göstermenin ayarını kaçırıyorlar bazen..

Davranışın hiç hoş olmamış.. Kendisi senden hem yaşça büyüktür hem de tecrübelidir. Sen ise oraya yeni gelmiş hiçbir tecrübesi olmayan birisisin. Keşke Uygun bir uslüpla sıkıntı dile getirseydin. Hatalısın. Üstelik hala arkasından cahil falan diyorsun. Çok ayıp.

Bence özür falan dileme, o kim ki seninle bu şekilde konuşabiliyor? Sen de durumun iş etiğine uymadığını, sekreter kadının profesyonelce davranmadığını, mesai saatleri içinde diğer personellerin konsantrasyonunu bozacak eylemlerin (iş dahi olsa) kabul edilemez olduğunu (çalıştığın iş yeri kurumsal bir yer ise) bu tür durumların kurumsallık ile ilgili olmadığını belirt orda seninle ilgilenen kişiye. Bi de o kadına söyle ağzına bir sakız eline dantel verelim mi?

İşte haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz bence ileride dahada üzerinize saldırmamaları için bi özür dilerdim ben olsam istemıyerekde olsa unutma öfkeyle kalkan zararla oturur buda sana ders olsun inşallah uğraşmaz sekreter seninle özürden sonrada yoksa zindan ettirebilir iş hayatını Allah yar ve yardımcın olsun canım amin

Keske ozur dilemek zorunda kalmasaydin. Kadin iyice kendini yetkili sanacak. kendini bu durumlara dusurmemek senin elinde. Daha dikkatli olursan ozur dilemek zorunda kalmazsin. Is hayati böyle bisey. Ortam konusundada staj yapmis oldun bosver cok da kafana takma. Sen stajini tamamlamaya bak.

Bence özür falan dileme, o kim ki seninle bu şekilde konuşabiliyor? Sen de durumun iş etiğine uymadığını, sekreter kadının profesyonelce davranmadığını, mesai saatleri içinde diğer personellerin konsantrasyonunu bozacak eylemlerin (iş dahi olsa) kabul edilemez olduğunu (çalıştığın iş yeri kurumsal bir yer ise) bu tür durumların kurumsallık ile ilgili olmadığını belirt orda seninle ilgilenen kişiye. Bi de o kadına söyle ağzına bir sakız eline dantel verelim mi?
evet gerçekten hiç özür dilemek istemiyorum ama bana iş veren bayan bilmem ne Hanımı arayıp özür dileyip dilemediğini sorucam dedi hani bir de niye dilemedin diye Başıma ekşirler diye korkuyorum

İşte haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz bence ileride dahada üzerinize saldırmamaları için bi özür dilerdim ben olsam istemıyerekde olsa unutma öfkeyle kalkan zararla oturur buda sana ders olsun inşallah uğraşmaz sekreter seninle özürden sonrada yoksa zindan ettirebilir iş hayatını Allah yar ve yardımcın olsun canım amin
çok teşekkür ederim güzel dualarınız için. Allah sizin de ve herkesin yar ve yardımcısı olsun inşallah..

evet gerçekten hiç özür dilemek istemiyorum ama bana iş veren bayan bilmem ne Hanımı arayıp özür dileyip dilemediğini sorucam dedi hani bir de niye dilemedin diye Başıma ekşirler diye korkuyorum

İşte bizim çarpık iş ortamımız erkliğe tapıyoruz cidden, bir an önce ordan kurtulursun umarım

Duygularını bi kenara bırakmak zorundasın is hayatında.
Bunu zamanla öğreneceksin.
Şimdi tüm öfkeni bu kenara at
Politik davran.
Seni nasıl yukarı çekecekse o şekilde davran , akıllı ol.
Yaptığın şeyi tartismayacagim : açık ve net : hata.
Ne olursa olsun kapıyı çarpman büyük ayıp. Terbiyesizlik.
Yapmamaliydin.
Yeni gelen biri bana bunu yapsa bilemiyorum yani çok tepki alır.
Herkes o kadını tanıyor ama seni tanımıyor.
Zamanla öğreneceksin dış gecirmeyi.
O hareketi istersen yaparsın evet ama güçlü iken.
Yeni ve zayif ken değil. ..
Bende aynen senin gibi idim.. en başta. .
Herşeye duygularım yön verirdi. .
6 yıl etti .... artık birinin yüzüne gülerken onu ısırmasıni dış gecirmesini öğrendim maalesef. . Aba altından sopa göstermeyi öğrendim. . IyıLikle oluyor hersey. .
Ne olursa olsun sen iyi olan olacaksın. .
Şimdi Özür dile ve hatta arani iyi tut.
Bi hata yapmışsın olmuş ama şimdi küçük bi kız çocuğu gibi ayağını yere vurmayı bırak ve gerekeni yap.
Akıllı olmazsan bu hayatta mantıklı politik olmazsan ; çalışmadan ev hanımı dahi olsan kaybedersin .
Maalesef duygularını seçen kaybediyor. .

Katılıyorum herkes görevini yapsın. Amir değil, şef değil sekreter. Önemli biri bu hatunu seviyormuş ona güvenmiş işte.

Devlet dairelerinde çalışanların %90ı gereksiz , ya çalışmıyor ya da ötenin berinin tanıdığı olduğu için işe alınmış işle ilgili eğitimleri yok. Devlet dairelerinde ne üretiliyor ne yapılıyor çok merak ediyorum zaten, mühendis arkadaşlarım mesela bütün gün bir iş yapmadıklarını söylüyorlar. Durum böyle olunca ne iş yaptığının bir önemi yok, "insan ilişkileri"nin çoook önemi var. Memurların sağlık çalışanları hariç %90nı işten kovsam ülke ekonomisi 1 mg gerilemez.

Türk ekonomisi neyle dönüyor cidden anlamıyorum. Profesyonelce çalışma, iş bitirme, ürün odaklı çalışma yok ; öteye beriye yaranma peşinde koşan insanlar var.....neyse.
bazı kurumlarda iş olmadığı, çalışanların bir işi yapmak için çatıştığı bile oluyor. bizzat şahit olduklarımda var. ama öte yandan bişeyler yapmaya çalışan aldığım maaşı hakedeyim diyen memurlarda var. ne yazıkki % 10u geçmez. Hele bir de daire memuruysa yaptıkları tek iş akşama kadar kahve içip gazete okumak. Öğretmenler, sağlıkçılar, adliye çalışanları ve işini ciddiye alanlar dışında çok ürettiklerini söylemeyiz gerçekten. neyse biri çıkıp sen ne biliyon ezik demeden konuyu kapayım :KK14:

bazı kurumlarda iş olmadığı, çalışanların bir işi yapmak için çatıştığı bile oluyor. bizzat şahit olduklarımda var. ama öte yandan bişeyler yapmaya çalışan aldığım maaşı hakedeyim diyen memurlarda var. ne yazıkki % 10u geçmez. Hele bir de daire memuruysa yaptıkları tek iş akşama kadar kahve içip gazete okumak. Öğretmenler, sağlıkçılar, adliye çalışanları ve işini ciddiye alanlar dışında çok ürettiklerini söylemeyiz gerçekten. neyse biri çıkıp sen ne biliyon ezik demeden konuyu kapayım :KK14:
aynen öyle. bu bahsettiğim kişi de zaten sekreterlik dışında her şeyi yapıyor sabahtan aksama kadar onla bunla lakayt Konuşmalar, yanında konuk ağırlamalar.. yerinde bile durmuyor ÇOĞU zaman. ki bunun Üstüne her şeyime karşı azar işittim. bana iş veren bayan arada sabahları uyuyormuşsun uyuma ki öyle beş dk falan kestirirdim arada, ayrıca bi daha mini etek giydiğini görmeyeyim burası iş yeri bilmem ne dedi ki mini eteği sadece bir kere çok sıcak olduğu için giymiştim. Dediğiniz gibi yaranma duygusu insanları cidden ilginç bir hale getiriyor

aynen öyle. bu bahsettiğim kişi de zaten sekreterlik dışında her şeyi yapıyor sabahtan aksama kadar onla bunla lakayt Konuşmalar, yanında konuk ağırlamalar.. yerinde bile durmuyor ÇOĞU zaman. ki bunun Üstüne her şeyime karşı azar işittim. bana iş veren bayan arada sabahları uyuyormuşsun uyuma ki öyle beş dk falan kestirirdim arada, ayrıca bi daha mini etek giydiğini görmeyeyim burası iş yeri bilmem ne dedi ki mini eteği sadece bir kere çok sıcak olduğu için giymiştim. Dediğiniz gibi yaranma duygusu insanları cidden ilginç bir hale getiriyor
sıkma canını gelir geçer hepsi. özür dilemekten başka çaren olmadığını düşünüyorsan dile ve geç. bunu kendin için yap ve muahttap olmamaya çalış. insanlar kendi gibi olmayanları kabullenmekte zorluk çekerler. hasbam kurumun sahini edasıyla takılsın umursama onun burnunu kaldıranlar var belliki

Davranışın hiç hoş olmamış.. Kendisi senden hem yaşça büyüktür hem de tecrübelidir. Sen ise oraya yeni gelmiş hiçbir tecrübesi olmayan birisisin. Keşke Uygun bir uslüpla sıkıntı dile getirseydin. Hatalısın. Üstelik hala arkasından cahil falan diyorsun. Çok ayıp.
üzgünüm ama çok sinirlendim yani burdan bari laf deme hakkım olsun çünkü o da haksızdı. ve bu dediğim lafları da sonuna kadar hak ediyor..

Back
X