• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş hayatına başlamadan soğudum..

kendi telefonuyla Yarim saate yakın konuştu. babama söyledim ayrılayım diye böyle Saçma birşey Yüzünden ayrılırsan çok kızarım sen her zorlukta böyle yapacaksan istifa edersin yarın öbür gün dedi

Başarılı olmak istiyorsan evet baban hakli ama sen bu olayda tamamen hakli olabilecekken haksız olmuşsun, emin ol biri de sana kapiyi carpsa ona iyi cevaplar vermezdin, onun icin hatalisin...

Başarılı olmak istiyorsan stajyerleri eziyorlar muhabbetine girme, isini iyi yaparsan stajyer olup, olmamanin da bir önemi kalmiyor. Isine odaklan, kimseyi de yaptigi isi baz alarak yargılama, sonuçta hala is öğreniyorsun ve birşey bilmiyorsun, yasadigin olayında senin stajyer olmanla bir alakasi yok bence...evet ozur dile ama bence kendin hatani kabul ediyorsan onlar.istediği icim değil

kesinlikle öyle evet üstelik şimdiye kadar hem saygılı hem Görgülü bir kız olarak tanınırdım yarı burslu özel okulda okuduğum halde diğer Arkadaşlarım gibi şımarıp hocalarıma arkadaş muamelesi yapmadım onları zor durumda Bırakmadın hiç saygıda kusur etmeden günü Gününe ne isteniyorsa Yaptım kızdıklarında vardır bir bildikleri dedim şimdi birşey rica ettim diye kültürsüz cahil bir insan Tarafından terbiyesiz ilan edildim hani bu bana çok koyuyor ondan özür dilemek istemiyorum ama pazartesi Öyle çıkarken üstün körü bi özür dilemeyi düşünüyorum daha da birşey diyip yapmam :/
canım bak
bazen birilerinden özür dilediğimizde
aslında o haklı olduğu için değil
yada biz hatalı olduğumuz için değil
daha iyi uyuyabilmemiz için,daha iyi çalışabilmek için
daha rahat etmek için
eğer hep küs dargın kalırsan sen zorlanacaksın
çalışamayacaksın,birşey soramayacaksın
şimdi ona ve kendine bir kahve yap
molaya çağır yaptığının yanlışoldğunu ogün moralinin bozuk olduğunu anlat
nekadar üzgün olduğunu söyle özür dile samimi ol bunda
bu güzel bir başlangıç olacak ikiniz için ve aranız düzelecek
unutma bunu kendi huzurun için yapacaksın
ve hiçbir sorun kalmayacak

ben staj yaptığım şirkette toplantı Odasında çalışıyorum arada kapı var sonra diğer odada bir sekreter oturuyor geçen gün bağıra bağıra telle konuşuyordu ben sinirden bi kere kapıyı çarptım anlasın diye ki yanlıştı bu kendimi tutamadım bi an ondan sonra kapıyı açtım dedim ki lütfen biraz sessiz olur musunuz işimi yapamıyorum dedi bunun üstüne yok burası benim bölgem ben sana o Odayı verdim haddini bil dedi dedim nasıl siz verdiniz ya sizin mi orası dedim o da sen ne terbiyesiz bi kıZsin sen bi stajyersin dedi stajyersem de ezik Değilim dedim işime odaklanmıyorum diyince de kulaklık tak dedi e öyle de anlayamıyorum dedim banane dedi sonra madem burası sizin gidiyorum dedim çıktım babamın yanına gittim bu kadın Önemli birinin sekreteriymiş ondan sonra bana görev veren bayan izinde dedi böyle böyle Şeyler olmuş çok şaşırdım sekter Hanım'dan özür dile başka bi stajyer olsa çıkarmıştık ama Babanı çok severiz bilmem ne dedi ama ben gene özür dilemedim istemedim yani
şimdi benim hatalarımı saymak gerekirse;
ben kapıyı çarptım ve kendimi tutamadım,
babamın yanında çalıştığım için hem onu hem kendimi zor durumda bıraktım,
şimdiye kadar saygılı bir kız olarak tanınırken bu imajı çizmiş oldum.
ancak şöyle birşey var ki dün ben kapıyı çarpmadım ve dünde kapıyı çarpmış diye iftirada bulunmuş benim için.
üstelik özür dilememi istediler cuma günü tamam dedim ama dileyemedim.
sizce ne yapayım bu durumda? gerçeği anlatsam dahi haksız olsan bile sus diyecekler. ben şunu anladım iş hayatında herkesten kendim gibi hatasını kabul etmeyi beklemek hata oluyor ağzımıza etseler de susmalıymışız daha okulumun bitmesine bir sene var başlamadan soğudum uykularım kaçtı kaç gündür. hiç çalışmamayı bile düşünüyorum. üstelik daha da Üstüme iftira atar stajım yanar diye korkuyorum. sana o Odayı ben verdim demesi çok kızdırdı beni sanki onun mali orası.:KK11::KK62:
ofis ortamında her türlü insan bulunur ben başımda bir deliyle yaşıyorum ama sabretmesini biliyorum sen de zamanla öğreneceksin ama önce bunu telafi etmen gerekir

canım bak
bazen birilerinden özür dilediğimizde
aslında o haklı olduğu için değil
yada biz hatalı olduğumuz için değil
daha iyi uyuyabilmemiz için,daha iyi çalışabilmek için
daha rahat etmek için
eğer hep küs dargın kalırsan sen zorlanacaksın
çalışamayacaksın,birşey soramayacaksın
şimdi ona ve kendine bir kahve yap
molaya çağır yaptığının yanlışoldğunu ogün moralinin bozuk olduğunu anlat
nekadar üzgün olduğunu söyle özür dile samimi ol bunda
bu güzel bir başlangıç olacak ikiniz için ve aranız düzelecek
unutma bunu kendi huzurun için yapacaksın
ve hiçbir sorun kalmayacak
evet haklısınız çok teşekkür ederim. ancak dediğim gibi bana iftira da atmış ondan bunları yapmak çok zor geliyor sadece özür dilesem yeter diye düşünüyorum.. benim korkum daha da iftira atıp beni stajından attırması babam ben Varım yapamaz öyle birşey dedi ama babam da bir memur sonuçta

evet haklısınız çok teşekkür ederim. ancak dediğim gibi bana iftira da atmış ondan bunları yapmak çok zor geliyor sadece özür dilesem yeter diye düşünüyorum.. benim korkum daha da iftira atıp beni stajından attırması
tamam işte bak tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır demişler
özüre kimse sırtını çevirmez
sen bunları yapmazsan barındırmaz seni orda
git özür dile gülümse kahvesini hazırla
herşey güzel olacak
hatta minik bir hediye alabilirsin
aramızı düzeltmek istiyorum bunu kabül et diyebirsin
o gün sitressli olduğunu anlatabilirsin ona
bunu yapmazsan orası sana dar gelecek
rahatlaman için özür dilemen şart

Haksız değilsin bence.

Sen stajyersin , sana laf etmek sekretere düşmez. Sekreter ne üstün ne de işverenin sana laf etmeye hakkı olan biri değil. Herkes yerini ve haddini bilsin.

Yani sana git özür dile seni kovardık vs diyen adam da profesyonelce davranmamış. Önemli birinin sekreteri olması o hatunu önemli biri yapmaz. Sekreter üzüldü diye stajyer kovmak nedir anlayamadım. Sana o odayı da sekreter değil şefin verdi ayrıca...neyse. O adamın yapması gereken sana laf etmek değil sekretere yerini bildirmek olmalıydı. Bu işyeri baştan aşağı laçka. Sekreterle stajyerin muhattap olması zaten baştan saçmalık.
yalnız şöyle bir durum var bana iş verenlere benim bu yaptığım davranışı sekreterin söylemesiyle gitmedi o önemli birilerine büyük ihtimalle Bağlı olduğu Başkana söyledi başkan da bana iş verenleri uyarmıştır büyük ihtimalle, bana iş veren bayan da beni sert bir dille uyardı, izinden dönünce benim tamamen haksız olmadığımı dahi söylesem anlayacağını zannetmiyorum çünkü bana haksız olsan bile sus dedi. şimdi Başımı yerden yere vuruyorum keşke başka yerde staj yapsaydım diye.. hani aman babası var ondan şımarık davranıyor diye düşünmüştür insanların %90 ini

iş hayatı bu ınsana nerde nasıl davranması gerektıgını ögretır...sız henuz bılmıyorsunuz...kapı çarpmakda nedır ALLAH askına...kardesınmı samımı arkadasınmı bunu alttan alsın...ayrıca ılk defa olmuş galıba hemen gıdıp uyarmıssın...sen kımsın??? stajyersın.....henuz ıs hayatında bıle degılsın.....hanı sen kımsın derken kuçumsemıyorum sadece hanı ıs hayatına baslayamamıssın daha olayları daha alttan alman lazım bı sure....belkı kadının sınırlı bır anı belkı çok onenlı bır göruşme yapıyor ...olabılıt yanı ıs hayatında nelerle karsılasacaksın daha bu ne sınır.....
ayrıca ben olsam ozur dılemez işten cıkardım...karakter meselesı...tukurdugumu yalamak ıstemem.....ama sız bılırsınız tabıkı.....ınsandan ınsana degısır

iş hayatı bu ınsana nerde nasıl davranması gerektıgını ögretır...sız henuz bılmıyorsunuz...kapı çarpmakda nedır ALLAH askına...kardesınmı samımı arkadasınmı bunu alttan alsın...ayrıca ılk defa olmuş galıba hemen gıdıp uyarmıssın...sen kımsın??? stajyersın.....henuz ıs hayatında bıle degılsın.....hanı sen kımsın derken kuçumsemıyorum sadece hanı ıs hayatına baslayamamıssın daha olayları daha alttan alman lazım bı sure....belkı kadının sınırlı bır anı belkı çok onenlı bır göruşme yapıyor ...olabılıt yanı ıs hayatında nelerle karsılasacaksın daha bu ne sınır.....
ayrıca ben olsam ozur dılemez işten cıkardım...karakter meselesı...tukurdugumu yalamak ıstemem.....ama sız bılırsınız tabıkı.....ınsandan ınsana degısır
o Sırada önemli bir görüşme değil etten püften bir konuşma yapıyordu arkadaşıyla, ben de özür dilemek istemedim çıkmak istedim Ancak babam izin vermiyor çıkmama.. evet kapı çarpmak benim hatamdı ancak o da sana o Odayı ben verdim vs diyerek beni kavgaya itti

yalnız şöyle bir durum var bana iş verenlere benim bu yaptığım davranışı sekreterin söylemesiyle gitmedi o önemli birilerine büyük ihtimalle Bağlı olduğu Başkana söyledi başkan da bana iş verenleri uyarmıştır büyük ihtimalle, bana iş veren bayan da beni sert bir dille uyardı, izinden dönünce benim tamamen haksız olmadığımı dahi söylesem anlayacağını zannetmiyorum çünkü bana haksız olsan bile sus dedi. şimdi Başımı yerden yere vuruyorum keşke başka yerde staj yapsaydım diye.. hani aman babası var ondan şımarık davranıyor diye düşünmüştür insanların %90 ini

Doğrudur, ne yazık ki işyerlerinin çoğu böyle. İnsanların ünvanının görevinin vs önemi yok kim kimi seviyor kayırıyor işler buna bakıyor. Çoğu işyerinin iş yapmakla, profesyonellikle bir ilgisi yok.

Ben de Türkiye'ye kesin dönüş yapmak istiyorum ama bu yüzden korkuyorum. Torpil, adam kayırma, işini adam gibi yapmayan insanlar derken çıldırır mıyım diye düşünüyorum :)

Doğrudur, ne yazık ki işyerlerinin çoğu böyle. İnsanların ünvanının görevinin vs önemi yok kim kimi seviyor kayırıyor işler buna bakıyor. Çoğu işyerinin iş yapmakla, profesyonellikle bir ilgisi yok.

Ben de Türkiye'ye kesin dönüş yapmak istiyorum ama bu yüzden korkuyorum. Torpil, adam kayırma, işini adam gibi yapmayan insanlar derken çıldırır mıyım diye düşünüyorum :)
aynen öyle hep anlatırlardı da yaşamak başka oluyormuş gerçekten lanet ettim yani.. bence dönmeyin derim ben yaşanılası bir yerden çıktı burası her yönüyle

canım orası iş yeri, kütüphane değil. bu nedenle kimse iş yerinde fısıltıyla konuşmaz bu nedenle gürültülü ortamlarda çalışmaya kendini alıştırmalısın. maalesef iş dünyası okula benzemiyor. ben 3 sene staj yaptım. stajyerler genelde ayak işlerini yaptığından önemsenmezler. ben işi öğrenene kadar milletin çayı suyu yemeği uğraşıyodum işi öğrenip birilerinin işine yaradıktan sonra sözüm geçmeye başladı. bunun 2 senesinde para almadan çalıştım, sen tecrübesiz ve yeni olduğun için böyle olmuş ama kesinlikle kapıyı çarpma ve gürültüden şikayetçi olma. çünkü iş yerleri öyle nezih ortamlar olmuyor özel sektörde

Bence hatalisin ozur dilemen gerekiyor.
Gecenlerde benzer bir durum yasadim.
Is yerindeki diger arkadaslarimla kahvalti yaptik stajyerim o sabah ben gelene kdr kahvalti yapmis diger arkadaslarlada ortamda sartlarda musait olmadigi icin Tabak hazirladim stajyer hanim bozulmus 3 gun sonra tatli yapmis o arkadaslarima vermeyecekmis bana lutfetti tabak verdi sen burada personele laf soyleyemezsin biz seni kardesimiz bildik yerini yadirgadin dedim tabagini iade ettim agzini yuzunu garip garip ege buze gitti daha imza almaya gelemedi 2 hafta oldu. Staj yapanlara yapacaklara tavsiyem orada isiniz onem
sssli degil insan iliskilerini gozlemleyin o telefon kac dakika surebilir is hayatindada yaninda konusacaklar herkesi yonetemezsin yeri gelecek sanada sus diyecekler ufak bir tatli al ve ozur dile baban olmasa cok farkli davranirlardi sana

Sizde hatalısınız,belkide babanız sağlam ayakkabı değil dediği için önyargılı yaklaşıp fazla tepki verdiniz bilemiyorum ama kapı çarpmak yerine rica etseydiniz, daha sessiz konuşurdu ,size böyle bir tepkide vermezdi.

canım orası iş yeri, kütüphane değil. bu nedenle kimse iş yerinde fısıltıyla konuşmaz bu nedenle gürültülü ortamlarda çalışmaya kendini alıştırmalısın. maalesef iş dünyası okula benzemiyor. ben 3 sene staj yaptım. stajyerler genelde ayak işlerini yaptığından önemsenmezler. ben işi öğrenene kadar milletin çayı suyu yemeği uğraşıyodum işi öğrenip birilerinin işine yaradıktan sonra sözüm geçmeye başladı. bunun 2 senesinde para almadan çalıştım, sen tecrübesiz ve yeni olduğun için böyle olmuş ama kesinlikle kapıyı çarpma ve gürültüden şikayetçi olma. çünkü iş yerleri öyle nezih ortamlar olmuyor özel sektörde
teşekkürler ancak özel sektörde değil devlet dairesinde staj yapıyorum..

Kapı çarpmanız ve uyarma şekliniz çok yanlış.. tabi ki bu tecrübesizlikten ve sabırsızlıktan kaynaklanıyor, zamanla öğrenirsiniz.. pazartesi günü kadına "kusura bakmayın yeni olduğum için en ufak bir ses bile dikkatimi dağıtıyor, sanırım bu yüzden biraz gergin bir çıkış yaptım.." deyin konu kapansın..

önemli birinin sekreteri olmuşta ne olmuş sekreter işte? normal sekreter olunca ne olunuyo? o odayı sana ben verdim ne ya? baya sahiplenmiş hatun iş yerini :D ben olsam dilemem üstüne de stajım yanarsa dava ederim derim. yüzsüz bir de haklı çıkmak için iftira atıyor

önemli birinin sekreteri olmuşta ne olmuş sekreter işte? normal sekreter olunca ne olunuyo? o odayı sana ben verdim ne ya? baya sahiplenmiş hatun iş yerini :KK70: ben olsam dilemem üstüne de stajım yanarsa dava ederim derim. yüzsüz bir de haklı çıkmak için iftira atıyor
aynen aynen hem de ne sahiplenmek işte iki para görünce bilmem nesini dağıtmış bir tip tam.. ah keşke iftira Attığını kanıtlayabilsem ama huzurum açısından üstün körü bi özür dilemem gerektiğini düşünüyorum.

Daha geçen haftalarda biz de bir stajyer vakası yaşadık. Sekreter değilim bu arada üniversitede araştırma görevlisiyim, danışman hocam staja gelen birisini benim yanıma vermişti. Önemli ve dikkat gerektiren bir rapor yazıyordum, odama geldi bir soru sormak için. İşim bitsin ben seni bulurum canım o zaman sorarsın, şu an cevaplayacak durumda değilim dedim. Saçlarını savurarak ve BENİM odamın kapısını çat diye çarparak çıktı, çıkarken de 'Aman beeee, ne işmiş' dedi. Arkasından nasıl çıktığımı bilmiyorum, yakaladım koridorda ne yapıyorsun sen, nerede olduğunu sanıyorsun, bu nasıl saygısızlık dedim. Normalde çok sakin bir insanım sinirlenmem nadirdir, o anda beni gören arkadaşım bile korkmuş. Sonuç olarak hocaya gittim 'Hocam ben saygısız olan bir insanla çalışmak istemiyorum' dedim, zaten olanları duyunca hocamız da çok sinirlendi ve çıkışı verildi. Stajı yanmış, yanmamış hiç umrumda değil. Herkes saygılı olmak zorunda. Gittiğiniz yere uyum sağlayıp, yerinizi bileceksiniz, gerekirse alttan alacaksınız. Gidin özür dileyin, konu kapansın. En ufak olumsuzlukta ayrılmayı düşünüyorsanız ileride başınıza gelenlerde sıkıntıdan hastanelik olursunuz.

önemli birinin sekreteri olmuşta ne olmuş sekreter işte? normal sekreter olunca ne olunuyo? o odayı sana ben verdim ne ya? baya sahiplenmiş hatun iş yerini :KK70: ben olsam dilemem üstüne de stajım yanarsa dava ederim derim. yüzsüz bir de haklı çıkmak için iftira atıyor

Katılıyorum herkes görevini yapsın. Amir değil, şef değil sekreter. Önemli biri bu hatunu seviyormuş ona güvenmiş işte.

Devlet dairelerinde çalışanların %90ı gereksiz , ya çalışmıyor ya da ötenin berinin tanıdığı olduğu için işe alınmış işle ilgili eğitimleri yok. Devlet dairelerinde ne üretiliyor ne yapılıyor çok merak ediyorum zaten, mühendis arkadaşlarım mesela bütün gün bir iş yapmadıklarını söylüyorlar. Durum böyle olunca ne iş yaptığının bir önemi yok, "insan ilişkileri"nin çoook önemi var. Memurların sağlık çalışanları hariç %90nı işten kovsam ülke ekonomisi 1 mg gerilemez.

Türk ekonomisi neyle dönüyor cidden anlamıyorum. Profesyonelce çalışma, iş bitirme, ürün odaklı çalışma yok ; öteye beriye yaranma peşinde koşan insanlar var.....neyse.

Son düzenleme:
Back
X