• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İs görüşmesi

gizmoo567

Hayallerimde yanık kokusu var.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2015
1.079
1.092
63
Herkese iyi günler.

Kızlar bugün ısrar ve inatla istediğim bir firmaya is görüşmesine gidicem. Burayı çok ama çok istiyorum. Heyecandan bayılmak üzereyim. Size sormak istediğim şey ise şu. Bu insanlar beni ise kabul ederse(inşallah ederler hayırlısı ise inşallah ederlerrrr) is görüşmesi sonunda mi bunu söyler? Yoksa biz size döneriz mi diyecekler? Biz size döneriz derlerse 'is aramaya devam etmeli miyim' diye sorsam mı? Ve nasıl davranmaliyim? Ben bu iş yerini uzun zamandır araştırıyorum. Çalışanlar arasında çok güzel bir bağ var samimi bir ortam. Of çok heyecanliyimm. Ne sorarlar nasıl cevap vermeliyim. Güler yüzlü olmalıyım değil mi? Yoksa ciddi mi takilayim. Ay benim için bir de dua eder misiniz? Hepinizi öptüm.:KK54::KK54:

anında kimse işe alındın demez eğer iki kişi çalışan çok küçük bir yer değilse

biz stajyerlere bile demezdik

çok güler yüz ya da çok somurtmak iyi değildir neysen o ol

artık çoğu yer iki ya da üç görüşme yapıyor o nednele eğer bir sonraki görüşme hakkında bir şey söylerlerse onun içeriğini kapsamını vs sorabilirsin mesela

başka bir işe bakmalımıyım diye bir soru sorma uygun olmaz canım
Zaten 2 seçenek var ne zaman başlayabilirsiniz yada biz sizi ararız demeleri
Siz genede iş bakarsınız tabiki :KK66:
Yani kabul edilmezsem biz sizi arariz derler. Ayy çok sağol canım benim.

Eğer hayırlısı ise olsun orası. Ya inanin o kadar çok istiyorum ki. İlk iş deneyimimi orada yaşamayı, amuda kalk dese denerim :halay::halay:

Yani kabul edilmezsem biz sizi arariz derler. Ayy çok sağol canım benim.

hAYIR KABUL EDİLMEZSİN DİYE böyle demezler canım
Belki fikir alacağı başka kişilerle toplantı yapacaktır.
Mesela ben görüştüğüm kişleri değerlendirmeye alırım
1-2 gün içinde talepleri göz önünde bulundurup sonrasında hangisi daha uygunsa onu aratırım olay bu :)

Eğer hayırlısı ise olsun orası. Ya inanin o kadar çok istiyorum ki. İlk iş deneyimimi orada yaşamayı, amuda kalk dese denerim :halay::halay:

Hakkınızda hayırlı olanı dileyin
Çok istediğiniz iş olmazsada sakın üzülmeyin
Demekki sizin için hayır görünen şer miş vardır Rabbimin bir bildiği
Daha iyi seçenekler ve ortamlar hazırlıyordur size :))
Başarılar dilerim.....

"Biz sizi arayacağız" demeleri her zaman için olumsuz cevap anlamına gelmiyor.
Bunu duyduktan sonra da aranıp işe alınabilirsin.
O yüzden böyle bişey duyduğunda sakın "başka işlere başvurmaya devam edeyim mi?" gibi bi soru sorma.

Hakkınızda hayırlı olanı dileyin
Çok istediğiniz iş olmazsada sakın üzülmeyin
Demekki sizin için hayır görünen şer miş vardır Rabbimin bir bildiği
Daha iyi seçenekler ve ortamlar hazırlıyordur size :))
Başarılar dilerim.....
Çok teşekkür ederim. Bir soru daha sorsam. Mesela beni ise aldılar diyelim. İstedikleri sağlık raporunu nereden alabilirim ve neler isteniyor?

Ben atanmadan önce gittim görüşmek için arıycaz dediler ben aynı gün iki hastaneyle daha görüştüm ve birisinde başlamaya karar verdim iki üç güne ilk görüştügüm hast.dönüş yaptı ben başladım dedim onlar arıycak diye oturup beklemedim yani

sektör ve pozisyonu belirtirseniz yardımcı olabiliriz

Kurumsal şirketler ilk görüşmede işe alındığınız bilgisini vermez.

İK'nın elemesinden geçerseniz departman şefiyle/müdürüyle ikinci hatta üçüncü görüşmeniz olur. Bazı şirketler genel müdüre kadar görüştürür. Bir-iki ayı bulabiliyor bu süreç.

Herkese iyi günler.

Kızlar bugün ısrar ve inatla istediğim bir firmaya is görüşmesine gidicem. Burayı çok ama çok istiyorum. Heyecandan bayılmak üzereyim. Size sormak istediğim şey ise şu. Bu insanlar beni ise kabul ederse(inşallah ederler hayırlısı ise inşallah ederlerrrr) is görüşmesi sonunda mi bunu söyler? Yoksa biz size döneriz mi diyecekler? Biz size döneriz derlerse 'is aramaya devam etmeli miyim' diye sorsam mı? Ve nasıl davranmaliyim? Ben bu iş yerini uzun zamandır araştırıyorum. Çalışanlar arasında çok güzel bir bağ var samimi bir ortam. Of çok heyecanliyimm. Ne sorarlar nasıl cevap vermeliyim. Güler yüzlü olmalıyım değil mi? Yoksa ciddi mi takilayim. Ay benim için bir de dua eder misiniz? Hepinizi öptüm.:KK54::KK54:
Erkek kardeşim kendi alanında işe başladı farklı bir şehirde büyük bir firma ve sevdiği bir alan farklı bir şehir ve çok gel git olmasın diye önce telefon ve internet üzerinden görüştüler daha sonra şirkete gitti kardeşim orada da bir görüşme yaptılar firma ve kardeşim sonra aynı günün sonunda kardeşimin işe alındığını söylediler normalde aynı şehirde yaşamış olsaydık belki 2-3 görüşme ve daha fazlası olabilirdi ama dediğim gibi biz farklı şehirdeyiz.

Tek aday siz olmayabilirsiniz,dolayısıyla hemen gel başla demezler muhtemelen. Kendiniz olun,bakımınıza özen gösterin,ilk görüşme için yeterli.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Çok teşekkür ederim. Bir soru daha sorsam. Mesela beni ise aldılar diyelim. İstedikleri sağlık raporunu nereden alabilirim ve neler isteniyor?

ALINTI'dır....
işe giriş sağlık raporları ve periyodik sağlık muayeneleri işyeri hekimleri ya da ortak sağlık ve güvenlik birimlerinin hekimleri tarafından verilmek zorunda.

Bilişim. İnsan Kaynakları
insan kaynakları için güzel bir şirkete yerleşmek isteyen kişi bu sorunun dersini vermeliydi. yanlış anlamayın sizi tanımıyorum ama bir tecrübesiz için iş görüşmesi tecrübesi edinmiş olmanızda güzel bir deneyim bence

hayır sakın öyle bişey sorma.ararlarsa en çok 1 ay sürer zaten.sen o sırada iş aramaya devam et.hangisi olursa ona gidersin.

İlk mezuniyetimde, görüşmeye gittim ve görüşme sonuna doğru yarın işe başlayabilir misin dendi? Ben de kabul edip başlamıştım. Şirketti, 20 küsür çalışan vardı.

Rahat olun, kasılmayın. Ne çok Güler yüzlü olun, ne de ciddi....

Back
X