Hanımlar selamlar,
Geçen işle ilgili bi konu açmıştım. O olaydan sonra daha da saçma şeyler olunca birkaç yere başvurdum. Dün onlardan birisi aradı bugün de görüşmeye gittim. Görüşme iyi gibiydi pazartesi tekrar arayacaklarını söylediler. Ama kafam biraz karıştı, yardım eder misiniz?
Şimdi bu iş yeri 08.00-17.30 hafta içi cumartesi de 12.30a kadar çalışılıyor. Servis yemek firmaya ait. Sektöründe iyi bir firma. Daha kurumsal. 2600 lira maaşı. Açıkcası içime sindi. Şu an çalıştığım firma 08.30-18.45 arası cumarteside 13.00a kadar çalışıyoruz. 2200 maaşım. Bunun dışında adaletli bi iş paylaşımı yok, diğer konumda anlattığım sorunlar hergün yaşanıyor. Çalışanlar patronculuk oynayıp aldığımız su damacanasına, klasöre vsvs karışıyorlar. Tuvalet ve mutfak temizliğini bi arkadaşımla biz yapıyoruz. (mutfak derken ufacık bi alan sadece ketıl ve tezgahı temizleyip, yerleri süpürüyoruz.) ve şu an departmandandaki hemen herkes iş arıyor.
Kafamın karıştığı nokta şu, bugün gittiğim yer için kendimi baya yetersiz hissettim,işi yapamam diye korkuyorum. Ama şu an çalıştığım yerde de emeğim baya baya sömürülüyor, her türlü haksızlık dönüyor. Şu an çalıştığım yerde çalışan az iş çok olduğu için baya baya işi öğrenme şansım var. Diğer yerde ne kadar öğrenirim bilmyorum.
Şu an çalıştığım yer çokkk yakın 15 20 dk sürmüyor yol.
Belki aramayacaklar bile ama ben çoktan kafamı karıştırdım.
Bir de eğer pazartesi ararlarsa iş yerime ne diyeyim, bugün de çıktım şüphelenirler gibi geliyor.
İyi akşamlar.......