• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş Görüşmesi

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.435
1.786
133
Hanımlar selamlar,

Geçen işle ilgili bi konu açmıştım. O olaydan sonra daha da saçma şeyler olunca birkaç yere başvurdum. Dün onlardan birisi aradı bugün de görüşmeye gittim. Görüşme iyi gibiydi pazartesi tekrar arayacaklarını söylediler. Ama kafam biraz karıştı, yardım eder misiniz?

Şimdi bu iş yeri 08.00-17.30 hafta içi cumartesi de 12.30a kadar çalışılıyor. Servis yemek firmaya ait. Sektöründe iyi bir firma. Daha kurumsal. 2600 lira maaşı. Açıkcası içime sindi. Şu an çalıştığım firma 08.30-18.45 arası cumarteside 13.00a kadar çalışıyoruz. 2200 maaşım. Bunun dışında adaletli bi iş paylaşımı yok, diğer konumda anlattığım sorunlar hergün yaşanıyor. Çalışanlar patronculuk oynayıp aldığımız su damacanasına, klasöre vsvs karışıyorlar. Tuvalet ve mutfak temizliğini bi arkadaşımla biz yapıyoruz. (mutfak derken ufacık bi alan sadece ketıl ve tezgahı temizleyip, yerleri süpürüyoruz.) ve şu an departmandandaki hemen herkes iş arıyor.

Kafamın karıştığı nokta şu, bugün gittiğim yer için kendimi baya yetersiz hissettim,işi yapamam diye korkuyorum. Ama şu an çalıştığım yerde de emeğim baya baya sömürülüyor, her türlü haksızlık dönüyor. Şu an çalıştığım yerde çalışan az iş çok olduğu için baya baya işi öğrenme şansım var. Diğer yerde ne kadar öğrenirim bilmyorum.

Şu an çalıştığım yer çokkk yakın 15 20 dk sürmüyor yol.

Belki aramayacaklar bile ama ben çoktan kafamı karıştırdım.

Bir de eğer pazartesi ararlarsa iş yerime ne diyeyim, bugün de çıktım şüphelenirler gibi geliyor.

İyi akşamlar.......

Hanımlarrr 2. görüşme için aradılar ama ben şu an çalıştığım yere ne diyeceğim bilemedim. Geçen de bi bahaneyle çıktım. Acaba yine izin alsam anlarlar mı?

Son düzenleme:
Korkma cevval ol
Kimse anasından şu an yaptığı işi bilerek doğmutor
Becerikli akıllı bir insansan kaparsın işi yeter ki gözünü kulağını 4 aç
Bence hiç kaygı duyma gir gitsin

Evet haklısınız ama aylık birkaç ödemem var ve elimdeki işten olurum diye tedirginim. Ama denemeye değer gibi duruyor

Bence denemeye deger. Ne is yapiyorsunda suan ve basvurdugun is nedir? Ki yapamam zannediyorsun. Hele p tesi olsun ararkarsa dusunursun
İkisi de muhasebe. Aslında başvurduğum yer çok bir tecrübe istemiyor. Şu an çalıştığım yerde de kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum ama bilmediğim yığınla şey var onun için tereddüt ediyorum

İkisi de muhasebe. Aslında başvurduğum yer çok bir tecrübe istemiyor. Şu an çalıştığım yerde de kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum ama bilmediğim yığınla şey var onun için tereddüt ediyorum
Bence dene gitsin.. cok memnun oldugun bi isin olsa ok derimde, zaten memnun degilsin

Hanımlar selamlar,

Geçen işle ilgili bi konu açmıştım. O olaydan sonra daha da saçma şeyler olunca birkaç yere başvurdum. Dün onlardan birisi aradı bugün de görüşmeye gittim. Görüşme iyi gibiydi pazartesi tekrar arayacaklarını söylediler. Ama kafam biraz karıştı, yardım eder misiniz?

Şimdi bu iş yeri 08.00-17.30 hafta içi cumartesi de 12.30a kadar çalışılıyor. Servis yemek firmaya ait. Sektöründe iyi bir firma. Daha kurumsal. 2600 lira maaşı. Açıkcası içime sindi. Şu an çalıştığım firma 08.30-18.45 arası cumarteside 13.00a kadar çalışıyoruz. 2200 maaşım. Bunun dışında adaletli bi iş paylaşımı yok, diğer konumda anlattığım sorunlar hergün yaşanıyor. Çalışanlar patronculuk oynayıp aldığımız su damacanasına, klasöre vsvs karışıyorlar. Tuvalet ve mutfak temizliğini bi arkadaşımla biz yapıyoruz. (mutfak derken ufacık bi alan sadece ketıl ve tezgahı temizleyip, yerleri süpürüyoruz.) ve şu an departmandandaki hemen herkes iş arıyor.

Kafamın karıştığı nokta şu, bugün gittiğim yer için kendimi baya yetersiz hissettim,işi yapamam diye korkuyorum. Ama şu an çalıştığım yerde de emeğim baya baya sömürülüyor, her türlü haksızlık dönüyor. Şu an çalıştığım yerde çalışan az iş çok olduğu için baya baya işi öğrenme şansım var. Diğer yerde ne kadar öğrenirim bilmyorum.

Bir de eğer pazartesi ararlarsa iş yerime ne diyeyim, bugün de çıktım şüphelenirler gibi geliyor.

İyi akşamlar.......

Yeni iş cazip geldi bana çağırırlarsa mutlaka gidin orada çalışın.

Hanımlar selamlar,

İyi akşamlar.......
yaşadığın bu korkuyu herkes yaşar, gayet normal...

Bu işi öğrenmek yapmak istiyor muyım diye düşünün ,
Cevap evetse dört elle sarılın ,farklı yerlerde çalıştıkça öğreniyoruz ,gelişiyoruz .
Ben 3 sene öncede aynı işi yapıyorduk şimdi de aynı ama 3 sene önceki firma bana patron firmasıydı hareket alanım dardı şimdi ki firma kurumsal ben patron gibi düşünüp çalışıyorum alanım geniş

Bu işi öğrenmek yapmak istiyor muyım diye düşünün ,
Cevap evetse dört elle sarılın ,farklı yerlerde çalıştıkça öğreniyoruz ,gelişiyoruz .
Ben 3 sene öncede aynı işi yapıyorduk şimdi de aynı ama 3 sene önceki firma bana patron firmasıydı hareket alanım dardı şimdi ki firma kurumsal ben patron gibi düşünüp çalışıyorum alanım geniş

Evet sahiden patron firması olup olmaması çok önemliymiş. Aile şirketi vs olunca baya sorunlar oluyor. Teşekkür ederim

sömürüldüğünü bilerek çalışmanız
sizi A noktasından B noktasına götürmez
ilerleyemezsiniz
farklı insanlar görüş değişimi yeni ufuklar getirir
ayrıca çevre kazandırır
değişim sizi ilk 2 ay sallar sonrada özgüven kazandırır
farklı işyeri deneyin

Neden ısı yapamayasın?
Suankı ısyerınde aslında kendıne yakısmayan bısey yaptıgın ıcın ozguvenın dusmus sanırım

her ay 1 çeyrek altın kenara atacaksınız işte, neden bu kadar düşünüyorsunuz :)
diğer şartlarda değişiklik görmedim, iş anlamında da geliştirirsin kendini..

Hanımlar teşekkür ederim eğer ararlarsa kabul edeceğim. Burda çünkü durdukça daha çok yüklenmeye başladılar malesef

Şuan çalıştığınız yerdeki işle diğer işin tanımı aynı mı?
Bir de özür dileyerek soruyorum neden temizliği siz yapıyorsunuz?

Hanımlar selamlar,

İyi akşamlar.......
2600 lira veren yere gir.kendine güven.

Şuan çalıştığınız yerdeki işle diğer işin tanımı aynı mı?
Bir de özür dileyerek soruyorum neden temizliği siz yapıyorsunuz?

Of sormayın. Onca işin içinde bi de o var. Temizlik derken oyle detaylı bir şet düşünmeyin ama küçük bi mutfak var. Orda tezgahın üstünün silinmesi ketılın silinmesi, yerler ve tuvalet. Orada düzen öyleymiş kadınlar mutfağı da temizliyor.

Back