• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Is Degisikligi - Zaman Mekan Oncelikleri

Alys

Nirvana
Pro Üye
6 Aralık 2010
34.491
91.167
798
Merhaba,

Birinin cv sini incelerken, 4 ay bir yerde calismis, 3 ayda bir yerde calismis vs gorunce genelde bu kisi hic bir yerde dikis tutturamamis diye dusunulur gibi geliyor bana. Sizce de oyle midir?

7 yil ayni kurumda calistim, su an 2 aydir farkli bir is yerindeyim ama memnun olmadigim bir cok durum mevcut. Yine de cv de boyle kisa bir calisma deneyimi kotu durur mu diye tereddut ediyorum.

Sozlesmem 7 aylik, muhtemelen sirket kalici sozlesme teklif edecektir, genel olarak prosedur bu sekilde. Ama ben en gec o zaman ayrilirim diye dusunuyorum. Sizce simdiden basvursam, basvurdugum sirketler acisindan guvensiz olarak nitelendirilir miyim?

Bir de tabi su anki is yerim eve 20 dakika yurume mesafesinde, bu forumda herkese eve yakin isi tercih edin demis biri olarak bu konu da kafamda soru isareti, basvuracagim sirketler de toplu tasima ile 30-40 dakika mesafede olacaklar. Yol cok sorun degil de benim sipalar kucuk olduklari icin yakin olmanin avantajini tahmin edersiniz.

Not: Klavyemde Turkce karakterler yok, o yuzden kusura bakmayiniz.

Sorun olmaz zaten biyerde 7 sene çalışma Hayatınız olmuş.

Eğer maas iyiyse ve ortamdaki kişide kötü değilse takmayın bence. Zaten eve yakınmış diğer türlü yol çok yoruyor.

Sorun olmaz zaten biyerde 7 sene çalışma Hayatınız olmuş.

Eğer maas iyiyse ve ortamdaki kişide kötü değilse takmayın bence. Zaten eve yakınmış diğer türlü yol çok yoruyor.

Maas iyi degil,
acikcasi kabul ederken de cok zorlandim,
ama 2 yildir dogum nedeniyle issiz oldugum icin uzun is arama psikolojisine sokmak istemedim kendimi.
Kotu de olsa bir baslangic olur diye dusundum.

Ama sonradan gordum ki sirketin genel maas politikasi bu sekilde, yani 7 ay sonra da bana istedigim maasi vermeyecekler,
e memnun olmadigim baska seyler de var tabi .

Dayanilmayacak durumda ise is aramaya baslayin derim...ama su da olabilir...7 yil ayni yerde calisinca yeni girdiginiz yerde de eski duzeni ariyor olabilirsiniz. Ne gibi sorunlar var biraz anlatirsaniz daha kolay fikir verebiliriz...

Maas iyi degil,
acikcasi kabul ederken de cok zorlandim,
ama 2 yildir dogum nedeniyle issiz oldugum icin uzun is arama psikolojisine sokmak istemedim kendimi.
Kotu de olsa bir baslangic olur diye dusundum.

Ama sonradan gordum ki sirketin genel maas politikasi bu sekilde, yani 7 ay sonra da bana istedigim maasi vermeyecekler,
e memnun olmadigim baska seyler de var tabi .
O galde biryandan iş bakmaya başlayın. Zaten şimdi bile bulsanız iş 15 gün ihbar süreniz olacak. Hemen bulacağımızın da garantisi yok 2 aya bulsanız 15 günde ihbar süresi neredeyse burada da 1 seneye yakın çalışmış olacaksınız.

Dayanilmayacak durumda ise is aramaya baslayin derim...ama su da olabilir...7 yil ayni yerde calisinca yeni girdiginiz yerde de eski duzeni ariyor olabilirsiniz. Ne gibi sorunlar var biraz anlatirsaniz daha kolay fikir verebiliriz...

evet dediginiz dogru,
ben biraz rahata alistim :)
eskiden cok buyuk bir sirkette muhendis olarak calisiyordum, kendi isim disinda hic bir is yapmiyordum.

su an kucuk bir sirket ve patronumuz cok cimri.
Bazi kararlar bana cok komik geliyor, tahammul de etmek istemiyorum.
Ornek vereyim, ofis tasindi, yeni ofisin baoya badanasini patron ve ik muduru yaptilar,
eski ofisin temizligini ik muduru yapti.
benden bu tarz isler istenmedi ama bu durum benim sirket hakkinda iyi hisler beslemememe mani oluyor.

O galde biryandan iş bakmaya başlayın. Zaten şimdi bile bulsanız iş 15 gün ihbar süreniz olacak. Hemen bulacağımızın da garantisi yok 2 aya bulsanız 15 günde ihbar süresi neredeyse burada da 1 seneye yakın çalışmış olacaksınız.

yok suan 2 aydir calisiyorum.
bir sirket var, daha oncesinde gorustugum ve bu sirketle anlasinca gorusmeleri sonlandirdigimiz.
onlara yazarsam hizli bir surec yasayabiliriz,
yani sadece 3 ay calismis olabilirim o durumda.

evet dediginiz dogru,
eskiden cok buyuk bir sirkette muhendis olarak calisiyordum, kendi isim disinda hic bir is yapmiyordum.

Ornek vereyim, ofis tasindi, yeni ofisin baoya badanasini patron ve ik muduru yaptilar,
benden bu tarz isler istenmedi ama bu durum bana sirket hakkinda iyi hisler beslemememe mani oluyor.

Bence o zaman burda kalin derim...evinize yakin oldugu icin bunu soyluyorum...yoksa kurumsal sirketten sonra patron sirketi zordur....ama cikarsaniz kisa sureli calisma cv acisindan kotu oluyor...cikma nedeninizi de detayli olarak inceliyor ik cilar...sizden boyle seyler istenmemis bu durumda 1 yil kadar durulabilir bence

yok suan 2 aydir calisiyorum.
bir sirket var, daha oncesinde gorustugum ve bu sirketle anlasinca gorusmeleri sonlandirdigimiz.
onlara yazarsam hizli bir surec yasayabiliriz,
yani sadece 3 ay calismis olabilirim o durumda.
Gerekirse yazmazsınız CV ye. Bence düşünebilirsiniz. 3 aylık deneyimi yazmak zorunda değilsiniz.
Eğer memnun değilseniz görüşün diğer yerle.
Bu arada ne iş yapıyorsunuz

evet dediginiz dogru,

benden bu tarz isler istenmedi ama bu durum benim sirket hakkinda iyi hisler beslemememe mani oluyor.
Insn bana bütün patron Şirketleri böyle.
Bizim patron bir haftasonu gelin de ofisin mutfak dolabını temizleyin bayan eli değsin dedi düşünün :)))

Şimdi ben azıcık abla moduna geçeyim

Otur oturduğun yerde

O 7 yıl çalıştığın kurum her yerde bulunmaz

Bir de daha önce eşinin önceki ülkedeki işi Hakkında da konuşmuştuk hani her iş kendisine kalıyor bilgisayar bozulunca yapacak Adam yok vs diye

Kurum olmayan çoğu şirket böyle

Bence bir süre orada devam et 7 ayın dolsun hem biraz da oranın çalışma hayatına adapte ol

Evet senin cv de kısa süreli çalışmaya bahanen var yeni gelmiştim beni tatmin edemeyeceğini çalışınca anladım beni aşağı çekti ayrıldım dersin vs de bence iş bulmadan asla ayrılma

Bir de iki yıl evde oturup iki ay çalışınca iş hayatına adapte olamamış gibi olursun

Kendini az güncelle bu süreçte sonra ayrılırsın

Güncellemeler devam ediyor ekranı kapatmayınız yazısı var şimdi önünde

Bu arada evet o yakın mesafe önemli en azından küçük bir tık daha büyüyünceye dile biraz hakim oluncaya kadar

Gerekirse yazmazsınız CV ye. Bence düşünebilirsiniz. 3 aylık deneyimi yazmak zorunda değilsiniz.
Eğer memnun değilseniz görüşün diğer yerle.
Bu arada ne iş yapıyorsunuz

ya o da cok kotu bir sey, cunku zaten 2 yil issizdim.
muhendisim ve bizim meslekte 2 yillik ara cok uzun, bu deneyimi yazmazsam o zaman da boyle bir sikinti cikiyor iste.

tek korkum, ya bu kadin daha ise gireli 2 ay olmus, simdi is degistiriyor, bizi de iki ay sonra birakir gider diye dusunmeleri.

Memnun ve mutlu değilseniz çalışmayın tabi
CV nize yazmak zorunda değilsiniz yazmayın bence

ya o da cok kotu bir sey, cunku zaten 2 yil issizdim.
muhendisim ve bizim meslekte 2 yillik ara cok uzun, bu deneyimi yazmazsam o zaman da boyle bir sikinti cikiyor iste.

tek korkum, ya bu kadin daha ise gireli 2 ay olmus, simdi is degistiriyor, bizi de iki ay sonra birakir gider diye dusunmeleri.
Kurumsal Hafıza acısından Dediğiniz gibi sorun yaratabilir.

Ama şöyle düşünün bence onların düşündüğü gibi olsaydı meden biryerde 7 sene çalışmış olasınız kş ?
O düşünce ger Girdiği yerde 2-3 ay çalışanlar için

Şimdi ben azıcık abla moduna geçeyim

Otur oturduğun yerde

O 7 yıl çalıştığın kurum her yerde bulunmaz

Bir de daha önce eşinin önceki ülkedeki işi Hakkında da konuşmuştuk hani her iş kendisine kalıyor bilgisayar bozulunca yapacak Adam yok vs diye

Kurum olmayan çoğu şirket böyle

Bence bir süre orada devam et 7 ayın dolsun hem biraz da oranın çalışma hayatına adapte ol

Evet senin cv de kısa süreli çalışmaya bahanen var yeni gelmiştim beni tatmin edemeyeceğini çalışınca anladım beni aşağı çekti ayrıldım dersin vs de bence iş bulmadan asla ayrılma

Bir de iki yıl evde oturup iki ay çalışınca iş hayatına adapte olamamış gibi olursun

Kendini az güncelle bu süreçte sonra ayrılırsın

Güncellemeler devam ediyor ekranı kapatmayınız yazısı var şimdi önünde

Bu arada evet o yakın mesafe önemli en azından küçük bir tık daha büyüyünceye dile biraz hakim oluncaya kadar

ya damdan beni biliyorsun,
ben uzman olarak calisiyordum,
su an junior muamelesi goruyorum, junior maasi aliyorum, inan cok koyuyor :(((
tek cocuklar dolayisiyla iyi olur diye dusundum, ama sindiremiyorum da iste bir turlu.

Bu arada şehrin en kurumsal firmasında çalışırken odamdaki koltukları sildim zira şirketin görevlisi ve temizlikçi diye tutulan kadın koltukları deterjana bulayıp çıkmışlardı odadan

Yapmam gereken iş vardı onları tekrar çağırtıp temizlemelerini beklemek işkence idi

Ha amirim çok kızmıştı ama işim vardı bitmesi gereken

Memnun ve mutlu değilseniz çalışmayın tabi
CV nize yazmak zorunda değilsiniz yazmayın bence

Linkedin proflime eklemek zorundayim her turlu.
onun disinda issiz olmak daha kotu intiba oluyor. ornegin calisirken is degiikligi teklifleri aliyorum, ama issizken is ariyor modunda olmama ragmen ayni firmalar ilgilenmiyordu, enteresan ama oyle.

Bu arada şehrin en kurumsal firmasında çalışırken odamdaki koltukları sildim zira şirketin görevlisi ve temizlikçi diye tutulan kadın koltukları deterjana bulayıp çıkmışlardı odadan

Yapmam gereken iş vardı onları tekrar çağırtıp temizlemelerini beklemek işkence idi

Ha amirim çok kızmıştı ama işim vardı bitmesi gereken

senin tercih etmenle patronun sana bunu yap demesinde fark var ama,
bu senin is tanimina saygi duymadigini gosterir.
veya gunluk temizlige verecegi paranin hesabini yaptigini gosterir ki, boyle kucuk hesaplar yapan bir sirket bir yere gidemez.

ya damdan beni biliyorsun,
ben uzman olarak calisiyordum,
su an junior muamelesi goruyorum, junior maasi aliyorum, inan cok koyuyor :KK43:((
tek cocuklar dolayisiyla iyi olur diye dusundum, ama sindiremiyorum da iste bir turlu.

Ama bu iş böyle

Esasen yüz yüze olsak ben sana neler anlatırım

Evet o zor ama şimdi junior sun

Sabret zira her yerde yeni başlamak zordur ki sektör hızlı

Kendine Zaman tanı bir süre sonra gelirsin istediğin konuma

Ben çocuğum var diye iş bulamadım yıllarca bak sen taaa oralarda iş buldun ki dil vs de sıkıntı

senin tercih etmenle patronun sana bunu yap demesinde fark var ama,
bu senin is tanimina saygi duymadigini gosterir.
veya gunluk temizlige verecegi paranin hesabini yaptigini gosterir ki, boyle kucuk hesaplar yapan bir sirket bir yere gidemez.

Kurumsal olmayan her yer yapıyor o hesabı

İki iş yaptırıyor çalışana vs

Eşinin işi Nasıl mesela yani her şirket tabii aynı değil de genel yaklaşım benzer mi

Back