İş ciddiyete binince (acil yardım)

Kariyer mi sevgili mi

• Kariyerine odaklan

OY: 48 88,9%
  • Böyle düzgün sevgiliyi kariyerin için kaybetme

OY: 6 11,1%

• Ankete Katılan
    54
4 sene kısa bir zaman değil.Daha önceden görmediklerin yeni yeni gözüne batmaya başladıysa sende her şeyden önce duygu değişimleri var, eskisi kadar aşık değilsin, haa yok önceden de farkındaysan ne demeye 4 senedir devam ettiriyorsun? Ortak idealleriniz yoksa, senin kendini geliştirmene katılacağın kurslar vs edineceğin bilgilere karışırsa çok zor işin. Sen gibiler (kendimden biliyorum) önce kariyerini oturtmalı, sonra aşka yelken açmalı.

İsyanbulluyum orada doğup büyüdüm ve hayatım boyunca evlenince istanbulda yaşamak istemiyorum dedim.

Okul bitince ülke çapında ünlü bir firmada işe girdim. Yönetici adayı olarak. 2009 krizi çıktı beni kapının önüne koydular. 2 ay sonra yine çok büyük bir şirkete girdim çalışmaya başladım ama artık soğumuştum özelden. Tabiri caizse it gibi çalışıyordum. Özellikle belli günlerde.

2011de aşık oldum ve eşim istanbulda yaşamıyordu. 2012de de evlendik. Şimdi hayalimiz kızımız okula başlamadan egeye yerleşmek.

Bu arada ben de okul bittiğinde hırslı şu bu vs idim. Şimdi devlet memuruyum ve çok mutluyum. Okul bittikten sonra özelde aradığını bulamazsan çok pişman olursun. Benim şansım eşim ben bazı şeyleri deneyimledikten sonra karşıma çıktı. O yüzden iyi düşün. Hatta okul bitince hemen evlenme. Sen istanbulda kal biraz. Bakın ikiniz de. Belki ayrı kalamayacak, belki de kopacaksınız. O yüzden okul bitince biraz ayrı kalıp düşünün.

Herkes senin gibi çok hırslı olmak zorunda değil keşke olunsa. Herkesin yapısı farklı kimi bulunduğu konumdan memnun olur kimisi seviye atlamayi sever. Hani sen burslu o düşük puanla yerleşmiş kısmını yazmam saçma canım benim. Herkes aynı özelliklere sahip olmak zorunda değil sen biraz yukardan bakmaya başlamişin. Ama şunu düşünMen güzel ilerde sıçramak istiyorsan bu konuda onla farklisiniz. Yasayacaginiz yerde bu mümkün değilse evlendiğinde çok sorun yaşarsın. Karar ver en çok hangisini istediğine. Kariyer se bu ayıp değilya bunu seç ona göre çiz hayatını,eğer sevgilini seciceksende dir dir etmiceksin ilerde. Kararını çok iyi vermelisin

Anlattıklarından yola çıkarak şu kanıya vardım; bence aranızda sağlam bir bağ yada büyük bi aşk yok öyle olsa mutlaka orta bir yol bulunur ve böyle bir tercihe gerek kalmazdı.ne sen ona nede o sana benzemek zorunda değil
Soğuduğuna göre sen tercihini yapmışsın zaten

O zamn ayrilacaksin canim teraziye koydugunda sen.agir basiyosan o adam seni tasiyamaz... sevgilin biraz pasif biri galiba o.yuzden senin kariyerin hirdin isteklerin altinda ezilir... kendine de cocuga da yazik etme bitir

Kusura bakmayın da 4 yılda az bir Zaman değil .madem kendinden bu kadar düşük görüyordu bu erkeği ne diye 4 yıldır devam ediyor?iş ciddiye binince mi aklı başına gelmiş.herkes her insana 4 yılını vermeye kalksa ohoo ne Zaman evlenecek bu insanlar ...bu bir bayana yapılsa idi hoşuna gidecek miydi konu sahibinin acaba ?

bence kesinlikle ciddi bir mesele. öncelikle eşinin de kariyer ve hırs konusunda senin gibi olmasını beklememen gerekiyo bence. çünkü bu tarz konular bireysel konulardır herkes kendi perspektifi ve hırsı doğrultusunda iş hayatına şekil vermeli başkasından etkilenerek olmaz bu işler. senin teşviklerin onun üzerinde baskı oluşturmaktan başka bi işe yaramaz. onun dışında benim aklıma şöyle bi soru geldi eğer sen ondan daha hırslıysan yüksek ihtimal ilerde ondan daha çok para kazanıyor olacaksın bu durumda onun erkeklik egosunu sarsabilir. bu konuda saçma sapan triplere girebilir. bence buna dikkat etmelisin. egosu olan bi erkekse bence ciddi bi yola girmeden tekrar düşün. onun dışında bence şu andüşünmen gereken şey sen ve ideallerin. seni hayata bağlayan şey hırsların ve tutkuların, bu adamı seviyor olabilirsin ama yarın öbür gün tutkuların konusunda taviz verirsen ömür boyu taviz vermek zorunda kalırsın ve sevmediğin bi hayatı zorunluluk olarak sürdürürsün. bu noktada çok iyi düşünüp acele etmeden karar vermen gerekiyo bence.

Daha 23 yaşında bir insan.. yaşı fazla olsa bile isterse 10 yıl flört eder. İlle evlenmek mi lazım, bize ne, ne hakla kınarız?. Valla ben 10 yıldır flört ettiğim adamla bu yaza evleniyorum bugün böyle yapsa bana ve kararlarıma saygı duymasa öyle büyük hayal kırıklığına uğrarım ki gayet cayarım da. Kimse kimsenin tapusunu almıyor. Ne flörtle ne de evlilikle. Tersi durum da geçer. Ben nişanlımın kariyerine engel olmaya kalkarsam hayatının her alanını kontrol etmeye kalkarsam o da benden vazgeçsin zaten. Mutsuz olmaķtan iyidir. Kimse de kınayamaz nişanlım böyle bir sebepten ayrılık kararı alsa. Ben de onun mutsuz olacağı bir ilişkide kalmasını istemem.. Kaldı ki isteyen istediği zaman evlenir istediği kadar uzatır flörtü...

Son düzenleme:
Bence sizde iki tarafli sorun var. Bi tarafta sen kendini ona cok fazla goruyorsun, akademik olarak bi yere gelmis olmak yuksek not almis olmak gercekten cok onemli mi? ileride cocuklarinida bunaltirsin boyle. Benim esim universite terk ve ben 2. lisansimi bitirmek uzereyim bu beni ondan ustun yapmiyor, yani ben oyle dusunmuyorum. Bazi yerlere geldiysem esim sayesinde geldim diyebilirim. Onun hatasida sana kisitlamalar koymasi. Bilemedim sizin iliskinizi anlayamadim

Uyumsuzluk başka birşey hırs burs başka birşey babasının parası var özel okudu diye vasat biri değildir benimde olsaydı bende okurdum çocuğum olursa maddiyat im el verirse onuda okutulur bunun için terk edecek gelin adayına bay bay

A bakın bu arada ben erkeğin kariyerini düşük görüyor diye evlenme deniyorum, daha yeni yeni mezun olan insanlar hayattan ne istediklerini yeni öğreniyorlar. Sadece erkek arkadaşımın kariyeri iyi değil dese ben bu yorumu asla yapmam. Ama bir kadın kariyerli erkek istiyorsa da eleştirisi bana düşmez tabi.

Ama burada konu sahibi, kariyerime engel olacak iş ortamlarına girmeme izin vermeyecek gibi, iş ortamının iyi olmadığı memleketine yerleşmemizi istiyor diyor - ki bir erkek bunu tavırlarından belli eder. Erkek arkadaşlarıma karışıyor diyor - bunlar muhtemelen sınıf arkadaşları kızın. Yarın iş arkadaşları olacak. Çocuğun kariyer eksikliği değil sorun. Ben sosyal rollere inanmıyorum. Kültürel denklik olduktan sonra isterse kadın 3 okul bitirsin, erkek tek üniversite.. Fark etmez. Ama erkek kadının kariyerine engel oluyorsa hayattan beklentileri çok farklı demek. İkisi de birbirini mutsuz edecek demek. 19 yaşında başlayan bir ililşkide bunu erken bile fark etmiş konu sahibi, evlilik arifesinde de fark edebilirdi. Bu tarz sıkıntılar iş hayatına girdikten sonra ortaya çıkar, bir kadın aktif olarak çalışıp kariyer yapmak istiyorsa bunu destekleyecek bir adamla evlenmeli. Bunun böyle olmadığı 10 yıl sonra da fark edilse, evli de olsa boşanabilir insanlar. Bir evi iki kişiye zehretmeye de gerek yok. O çocuk için de o hayat zehir olur. O da evde oturmayı seven bir kızla evlenmmeli. Yoksa o evde zerre huzur olur mu hiç?

23 yas ayrilip yeni birini bulmak icin gec degil hem kariyer sahibi hem de ailesi duzgun birini bu hirsla da bulursun bence

4 yıl nasıl geçti ki böyle ? sen bu adamı sevdiğine emin misin şekerim? bence karakterleriniz ve hayata bakış açınız çok ters.

Olabilir puanı düşük olabilir özel üniversite okumuş olabilir staj falan yapmamış olabilir bu iş yaşamında başarılı olmayacağı anlamına gelmiyor ki siz kendinizi biraz yukarıda görüyorsunuz sanırım ayrıca 4 senedir niye sorun olmadı bunlar sizin açınızdan. Muhakkak çalışacak eli ekmek tutacak yani ama bence ayrılın daha şimdide küçük görmeye başlamışınız kariyeri benim gibi değil diye bir de maazallah sizden az maaş alır falan başına kakarsınız adamın sizde kendinize sizin gibi dört dörtlük birini bulun o zaman ama adam olur mu size uyar mı bilemem.

Geçmişe götürdün beni .
Üni bitirdiğimde eş konusu benimde kafama dank etmişti.

Ozaman onun hayat için bi çanasının olmaması gününirlik yaşama eğiliminden kendisinden ayrıldım.

O hırssız adam bi hafta içinde çok güzel bi iş buldu. Sonra sonra nişanlandık işyeri açtım ortak olduk eş olduk.

Saldı kendini benim sırtıma sonrada 3 ay orda 2 ay orda abuk sabuk işler yaptı.

2,5 yıldan fazla evli kaldık birde sinirlenince o fevri tavırlar koydum totosuna tekmeyi.

Dılarda adam çok boşver sana uygun biri elbet bulunur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…