- 26 Ocak 2011
- 706
- 745
- 103
- 38
- Konu Sahibi Dertlerderya34
-
Bence seviyorsanız bırakmayın... İnsan her gün sevebileceği biriyle karşılaşmıyor.İnsan severek bırakabilir, ben şu aralar yapıyorum mesela.
İnsan ilişkilerinde herşeyin fazlası zarar, sevginin de.
Basit biri düşünmüyorum.Öğrenciyken insanın aklı havada oluyor gelecekte nasıl olcagını cok düşünmüyor yanda daha cok var diyip geçiştiriyor.birlikte cok güzel şeyler yaptık eğlendik gezdik tozduk sorunsuz bi şekilde mutlu mesuttum.Fakat büyüyünce meslek kariyer ön plana geldi bende endişelenmeye başladım.bu sene mezun pluyorum İş mülakatlarım oluyor bir çok yere başvurdum ama erkek arkadaşımın henüz bi çabası yok mesela
İyi de ille 4 yıl flört etti diye evlenmek zorunda mı? Bu yaşta tüm hayallerinden vazgeçmeye? İnsanlar tanıyıp da uyumsuz olduklarını anlayınca elbette ayrılacak. Bir kadına neden kariyerine önem veriyorsun diye sorulmamalı. Eş ya da sevgili bu tercihe zorlarsa kadın kariyerini seçebilir gayet de. Konu sahibi onu her koşulda destekleyecek, kariyerine saygı duyacak biriyle mutlu olabilecekken, neden kendi hayallerinden vazgeçsin, neden kendini erkeğe uydursun? (aksi durum da geçerli)
Hep diyorum uzun uzun flört etmenin güzelliği bu, aşk herhangi iki kişi arasında olabilir ancak evlilik herhangi iki kişi arasında olamıyor. Uyum şart. Bunları ancak yaşayarak öğreniyor insan. İş ciddiye binmeden, yanlış bir karar almadan görebiliyor insan böyle, bu büyük bir şans bence, önceden fark etmek uyumsuzluğu. Kötü bir evlilik önlenmiş oluyor. Uyumsuz olduğu bir adamla gidip onun memleketinde aynı evde yaşamaya mecbur değil kimse, sırf 4 yıl flört etti diye. Gidip evlense çocuk yapsa, sonra o evde bu mesele yüzünden hır gür eksik olmasa o çocukların psikolojisi bozulsa daha mı iyi?
Daha 23 yaşında bir insan.. yaşı fazla olsa bile isterse 10 yıl flört eder. İlle evlenmek mi lazım, bize ne, ne hakla kınarız?. Valla ben 10 yıldır flört ettiğim adamla bu yaza evleniyorum bugün böyle yapsa bana ve kararlarıma saygı duymasa öyle büyük hayal kırıklığına uğrarım ki gayet cayarım da. Kimse kimsenin tapusunu almıyor. Ne flörtle ne de evlilikle. Tersi durum da geçer. Ben nişanlımın kariyerine engel olmaya kalkarsam hayatının her alanını kontrol etmeye kalkarsam o da benden vazgeçsin zaten. Mutsuz olmaķtan iyidir. Kimse de kınayamaz nişanlım böyle bir sebepten ayrılık kararı alsa. Ben de onun mutsuz olacağı bir ilişkide kalmasını istemem.. Kaldı ki isteyen istediği zaman evlenir istediği kadar uzatır flörtü...Kusura bakmayın da 4 yılda az bir Zaman değil .madem kendinden bu kadar düşük görüyordu bu erkeği ne diye 4 yıldır devam ediyor?iş ciddiye binince mi aklı başına gelmiş.herkes her insana 4 yılını vermeye kalksa ohoo ne Zaman evlenecek bu insanlar ...bu bir bayana yapılsa idi hoşuna gidecek miydi konu sahibinin acaba ?
A bakın bu arada ben erkeğin kariyerini düşük görüyor diye evlenme deniyorum, daha yeni yeni mezun olan insanlar hayattan ne istediklerini yeni öğreniyorlar. Sadece erkek arkadaşımın kariyeri iyi değil dese ben bu yorumu asla yapmam. Ama bir kadın kariyerli erkek istiyorsa da eleştirisi bana düşmez tabi.Kusura bakmayın da 4 yılda az bir Zaman değil .madem kendinden bu kadar düşük görüyordu bu erkeği ne diye 4 yıldır devam ediyor?iş ciddiye binince mi aklı başına gelmiş.herkes her insana 4 yılını vermeye kalksa ohoo ne Zaman evlenecek bu insanlar ...bu bir bayana yapılsa idi hoşuna gidecek miydi konu sahibinin acaba ?
4 yıl nasıl geçti ki böyle ? sen bu adamı sevdiğine emin misin şekerim? bence karakterleriniz ve hayata bakış açınız çok ters.Merhaba kızlar yorumlarınız benim için cok önemli.yaşım 23 Bir erkek arkadaşım var o da 25 yaşında 4 senedir beraberiz.İş ciddiyete doğru gidince bende çok soru işaretleri oluşmaya başladı.sevgilim karakter olarak mükemmel bir insan başta dürüst saygılı oturup kalkmasını bilen biri.Ailesi de aynı şekilde çok düzgün insanlar.bu konuda bir problem yok fakat bana göre hem kariyer hem eğitim konusunda biraz zayıf.Ben çok hırslı ve başarılı biriyim hayatım boyunca hep burslu okudum universiteye de dereceyle girdim.Hiç boş kalmaktan hoşlanmam sürekli kendimi geliştirmek en iyi yerlerde işe girmek için kurslara gider stajlar yaparım.Erkek arkadaşım bu yonden biraz zayıf özel bir universitede dşük bir puanla girdi ve cok hırsız biri şuana kadar tek bir staj yapmamış kursa katılmamış ailesine güveniyor.Bende Erkegin daha kariyerli hırslı olmasından yanayım.Bu konularda beni hiç anlamıyor.Ben istiyorumki o da benim gibi kariyerini düşünsün ayrıca erkeklerle arkadaş olmamı istemiyor bazı kısıtlamalar koyuyor ben istiyorumki ortak arkadaş çevremiz olsun aramızda böyle sorunlar olmasın sürekli baş başa takılıyoruz ben sosyal olmaktan hoşlanıyorum güven oonusunda bir sıkıntımız yok ama ben yeni insanlarla tanışıp iş hayatında çevremi genişletmek istiyoeum sevgilim biraz bana kariyer konusunda engel oluyor gibi geliyor.Bu konuları düşündükçe soğumaya başladım ayrıca ilerde de kesinlikle kendi memleketinde yaşanak istiyor orada benim iş alanım hiç yok yani ben bu kadar hırslı iken kariyerimin önünü kesiyor ve bu beni soğutuyor.Bu büyük bir sorunmu sizce kızlar ben erkegin bu şekilde çabasız olmasından rahatsızım ve bu yüzden nerdeyse 4 senedir aşık oldugum adamdan soğuyorum.yorumlarınızı bekliyorum kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?