• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş ciddiyete binince (acil yardım)

Kariyer mi sevgili mi

• Kariyerine odaklan

OY: 48 88,9%
  • Böyle düzgün sevgiliyi kariyerin için kaybetme

OY: 6 11,1%

• Ankete Katılan
    54

Dertlerderya34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2016
22
3
36
31
Merhaba kızlar yorumlarınız benim için cok önemli.yaşım 23 Bir erkek arkadaşım var o da 25 yaşında 4 senedir beraberiz.İş ciddiyete doğru gidince bende çok soru işaretleri oluşmaya başladı.sevgilim karakter olarak mükemmel bir insan başta dürüst saygılı oturup kalkmasını bilen biri.Ailesi de aynı şekilde çok düzgün insanlar.bu konuda bir problem yok fakat bana göre hem kariyer hem eğitim konusunda biraz zayıf.Ben çok hırslı ve başarılı biriyim hayatım boyunca hep burslu okudum universiteye de dereceyle girdim.Hiç boş kalmaktan hoşlanmam sürekli kendimi geliştirmek en iyi yerlerde işe girmek için kurslara gider stajlar yaparım.Erkek arkadaşım bu yonden biraz zayıf özel bir universitede dşük bir puanla girdi ve cok hırsız biri şuana kadar tek bir staj yapmamış kursa katılmamış ailesine güveniyor.Bende Erkegin daha kariyerli hırslı olmasından yanayım.Bu konularda beni hiç anlamıyor.Ben istiyorumki o da benim gibi kariyerini düşünsün ayrıca erkeklerle arkadaş olmamı istemiyor bazı kısıtlamalar koyuyor ben istiyorumki ortak arkadaş çevremiz olsun aramızda böyle sorunlar olmasın sürekli baş başa takılıyoruz ben sosyal olmaktan hoşlanıyorum güven oonusunda bir sıkıntımız yok ama ben yeni insanlarla tanışıp iş hayatında çevremi genişletmek istiyoeum sevgilim biraz bana kariyer konusunda engel oluyor gibi geliyor.Bu konuları düşündükçe soğumaya başladım ayrıca ilerde de kesinlikle kendi memleketinde yaşanak istiyor orada benim iş alanım hiç yok yani ben bu kadar hırslı iken kariyerimin önünü kesiyor ve bu beni soğutuyor.Bu büyük bir sorunmu sizce kızlar ben erkegin bu şekilde çabasız olmasından rahatsızım ve bu yüzden nerdeyse 4 senedir aşık oldugum adamdan soğuyorum.yorumlarınızı bekliyorum kızlar

Erkek arkadaşını küçümsüyorsun, sen burslu okumuşsun başarılı olmuşsun o da özel üniversitede okumuş. Ee yeni öğrenmedin bunu sonuçta değil mi? 4 senedir birliktesin yeni mi dank etti.. Çok saçma bir düşüncen var, bunları önemseyen bir tiptin madem neden en başta başladın ki? Değişik.

Anlattigina gore kariyer mi ? sevgili mi ? sorusu yersiz olmus sevgilinle bildigin uyumsuzsunuz yani resmen istemeye istemeye katlanmissin gibi sanki, bu karakter ve hayata bakis acisi olan biriyle nasil gelecek dusunebilirsin ki, bir muddet sonra kara kasi kara gozu bir anlam ifade etmez yani. Sosyal degil diyorsun, kariyerde iste gucte basarida gozu yok diyorsun, sen duyayi gezmek basarili olmak buyuk isler basarmak istiyorsun adam evlenip memleketine yerlesip cocuk yapmak istiyor. Sence uyumlumusunuz yani ?
Valla gelecegin ve hayallerin icin yollarinizin ayrilmasi gerekiyor gibime geliyor secim senin bence coktan kafanda bitirmis bile olabilrisin.Boyle seyler olur yani 4 yildir beraberiz diyorsun cok kucuk tanismissiniz ve ikinizde buyuyup baska insanlar olmussunuz artik ayni dusuncelere sahip degilsiniz ve ayrilmanin hicbir kotu tarafi yok .

Aranızda ciddi olarak uyum farkı var. Bana göre ilişkilerde sadece aşk, sevgi yeterli kalmıyo ne yazık ki. Ciddi anlamda karekterleriniz,görüşleriniz,idealleriniz uyuşmuyor.
Öncelikle kendinize odaklanın ve kendi hedeflerinizin peşinden gidin. Yoksa ileride pişman olup mutsuz bir evlilik ortamı oluşabilir. Kısacası bu kadar emek verip okumuş, eğitim almışsınız bunları heba etmeye değmez.

bence sen onu kıskanıyorsun sen burslu okumuşssun o özel üniversite ailesinin durumu iyi falan muhtemelende özel üniversitede okuması birazcık etkili olmuştur ilişkinizin başlamasında eğer aynı sınıfta olsaydınız sen bu hırsla ona bakmazdın zaten :) bence yaşadığınız hayatlar standartlar üç aşağı beş yukarı aynı o işin eğlencesinde sadece çok önemsemiyor sanada davranışlarıyla önemseme diyor sende ben çabalamışım yapıcam diyosun hakkında hayırlısı

universiteye basladiginda tanistiysan anlamamis olabilirler sonucta ogrenciyken pek konusulmaz yada henuz insan kendi bile bilemez boyle seyleri
bu bilgilendirmeni 2 sene için yapsan anlarım ama 4 sene olmuş. fikir uyuşmazlığını görmesi için 4 sene fazla. ki arkadaş mantığını ön planda tutan birine benziyor.
öğrenciyken pek konuşulmayabilir ama illaki gözlem yapmıştır. düşünce yapısı belli olmuştur.

erkek arkadaşım şımarık zengin tiplerden degil yani ona kanıp aşık olmadım ben karakterine aşık oldum. fakat babasının kariyerine güveniyor babası kendi memleketlerinde baya üst düzey birisi.Benim bir dediğimi iki etmez sevdigi gözlerinden belli olur .19 yaşında başladıgımız için çıkmayanben ilerde ne olur ne olmazı pek kafamda tasarlayamadım zamanla herşey yola oturur gibi düşündüm iş ciddiye binince de kariyemin önüne bir duvar oldugunu farkettim.ayrılsam karakter ondan düzgünü ve beni bu kadr çok seveni bulamam buna yüzde yüz eminin bunu düşününce çok kararsız kalıyorum

bu bilgilendirmeni 2 sene için yapsan anlarım ama 4 sene olmuş. fikir uyuşmazlığını görmesi için 4 sene fazla. ki arkadaş mantığını ön planda tutan birine benziyor.
öğrenciyken pek konuşulmayabilir ama illaki gözlem yapmıştır. düşünce yapısı belli olmuştur.
ya ogrenciyken goz ardi edilmistir muhtemelen simdi okul bitip is ciddiye binince herkes gelecek planlarini ortaya dokunce kabak gibi ortaya cikmistir aradaki farkliliklar. Yani ogrenciyken karakter meselesi tabi ama muhtemelen seneyede ogrenci olduklari ve eylulde geri okula donecekleri icin ayrilmadilar yani.. Ha dusuncenden haklisin azicik ciddi dusunleler bazi seyleri coktan ayrilirlardi ama goz ardi etmek daha kolaylarina gelmis simdide acil karar vermesi lazim.

Yanlış anlama ama,etrafımda senin gibi olan arkadaşlarımın hepsi evlenip kısa süre sonra kocalarını boşadılar.çünkü yetersiz geldi eşleri kendilerine.davul bile dengi dengine derler ya , eğitim ve çalışma konusunda hırslı olan bayan , sabit tekdüze olanla yetinen erkeklerle çok fazla götüremiyor.şimdi sevgilisiniz çok farkedilmeyebilir,ama aynı evin içinde siz sürekli yükselmeye çalıştıkca karşınızda tv de maç izleyen (misal) bir koca görmek sinirleriniZi çok bozacak...

şimdi adamı zorla hırslı yapamayız

olması da gerekmez zaten

hani desen ki okumamış yine bir nebze uyum vs denir belki de üni mezunu adam

staj yapmamış kursa gitmemiş vs diye neden altta görülür ki onun alanında gerekmez ya da o bu eksiği başka şey ile kapar vs vs

ama asıl sıkıntı memlekete gitmek istiyor ve benim alanımda iş yok kısmı

neresi bu memleket ne bu alan

zira iş yok çok kesin bir yargı

ama arkadaş kısıtlaması vs hoş değil öğrenci değilsiniz artık ona göre yeniden konuşun bu konuları

olmazsa da yeni hayat çizin ikiniz de

sevgılının basıt bırı oldugunu dusunuyosun pekı 4 sene boyunca aklın nerdeydı :KK66:
Basit biri düşünmüyorum.Öğrenciyken insanın aklı havada oluyor gelecekte nasıl olcagını cok düşünmüyor yanda daha cok var diyip geçiştiriyor.birlikte cok güzel şeyler yaptık eğlendik gezdik tozduk sorunsuz bi şekilde mutlu mesuttum.Fakat büyüyünce meslek kariyer ön plana geldi bende endişelenmeye başladım.bu sene mezun pluyorum İş mülakatlarım oluyor bir çok yere başvurdum ama erkek arkadaşımın henüz bi çabası yok mesela

Basit biri düşünmüyorum.Öğrenciyken insanın aklı havada oluyor gelecekte nasıl olcagını cok düşünmüyor yanda daha cok var diyip geçiştiriyor.birlikte cok güzel şeyler yaptık eğlendik gezdik tozduk sorunsuz bi şekilde mutlu mesuttum.Fakat büyüyünce meslek kariyer ön plana geldi bende endişelenmeye başladım.bu sene mezun pluyorum İş mülakatlarım oluyor bir çok yere başvurdum ama erkek arkadaşımın henüz bi çabası yok mesela

adam gidecekmiş zaten okul bitince gidecek babası iş ayarlayacak

çabaya ihtiyacı yok ki

Back