İş bulamıyorum tavsiyelerinize açığım

merveicx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2019
1.555
115
123
26
Haziranda mezun oldum mimarlık bölümden. Hala iş bulamadım. Arkadaşlarımın hepsi çalışıyor tanıdık vasıtasıyla benim öyle bir şansım yok. İş ilanlarına başvurdum cv yolladım mail. Hiç kimse geri dönüş yapmıyor. Arkadaşımda cv alıp gidip elden bırakalım bir kaç yere yarın dedi. Sizce mantıklı mı yani pat diye gidilir mi bilemedim ama artık çalışmak istiyorum.

Pat diye gidilir de bu teee benim zamanımdaydı şu an bence gerek yok çok büyük yerlerde danışmadan öteye geçemiyorsunuz zaten her türlü o cv havuzda duruyor online başvurudan farkı yok bence

Elden cv bırakma olayına ne diyosunuz peki mantıklı mı bilemedim
Tanıdık yoksa elden de bırakılır ,gidilir konuşulur kaybınız olmaz ki deneyin bence büyük ofislerden çok küçük ofislerde daha çok şansınız olur ilk aşamada maaş ve çalışma şartları zorlayıcı olabilir ama bir süre dayanıp daha büyük firmaya geçiş yapmanın yolları aranabilir

Bence bazen online başvurudan daha yararlı olabiliyo pat diye çıkıp gitmek. Denenmesinde fayda var. Bişey kaybetmezsiniz.

İnternetten başvuru yaptığınız yerleri ayrıca arayabilirsiniz daha işe yarar olduğunu düşünüyorum

Hangi okuldan mezunsunuz ? Hangi şehirde iş arıyorsunuz ? Kaç senede bitirdiniz ? Mimarlıkta cv değil portfolyo daha önemlidir. Her mimarım diyerek başvuranı işe aldıklarında sonrasında tasarım yapamayan teknikerden hallice, yeni mezun olduğunu için ruhsat projesi bile çizemeyen meslektaşlarımıza denk geliyoruz. Güzel bir portfolyo hazırlayabilirseniz daha çok inceleme ve görüşme alırsınız. Hızlı öğrenen biri olduğunuzu kanıtlamanız gerekebilir gerekirse udemy üzerinden bir çok çizim ve şantiye eğitimi var onları edinebilirsiniz cv ye eklersiniz. En azından kendinizi geliştirmeye açık olduğunuzu belli edersiniz.

Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız benim mimar arkadaşlarım iş bulamadıkları için farklı bir mimarlık sektörüne yönelmişlerdi ve bayağı eleman aranıyor orada mobilya satılan bir yerde çizim yapılıyor maaşları da iyiydi ve tecrübesiz de alıyorlardı o sektöre bakabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…