• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş bulamama sorunsalı!!!!!

ezolinde

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2018
454
307
53
Bakın şimdi bu bi isyan postudur.
1 yillik evliyim. Evlenmeden önce çalıştığım yerden ayrıldım. 1 yıldır iş arıyorum yemin ederim aklınıza hangi iş arama platformu geliyorsa hepsine üyeligim var. Çağrı merkezinden tutun hemen hemen her meslek dalında onlarca iş başvurusu yaptım. Lise mezunuyum , acikogretimde okuyorum. Lisede çalışma hayatına atıldım. Is tecrübemde var. Gel gelelim 1 yildir kimse dönüş sağlamıyor.. 2 gün önce özel bi hastanenin hasta kabul bölümüne iş başvurusu yaptım çağırdılar. Öyle hevesle gittim ki. Salak kafam evli olduğumu cv de belirtmemişim. Görüşmede 1 yıllik evli olduğumu belirttim hee olmaz o zaman dediler. Çocuğum olursa mağdur olurlarmış. Izin istersem sorun olurmuş. Doğum izni vs. Ulan napalim biz yeni evliyiz diye ekmek yemeyelim mi? Kafayı yicem artık gerçekten.

Canım arkadaşım sorunsal nedir iş bulamama sorunu olsa daha güzel değil mi? Türkçe'yi daha güzel kullanabiliriz.
Sorununuza gelirsem bence sosyal medyadan satış işi türevi şeyler sizin için keyifli hem de para kazandıran bir iş olabilir. Aynı zamanda yerinizde olsam işkura kayıt yaptırırım ve eğitimlerine başvururum.

1 yillik evliyim. Evlenmeden önce çalıştığım yerden ayrıldım. 1 yıldır iş arıyorum yemin ederim aklınıza hangi iş arama platformu geliyorsa hepsine üyeligim var. Çağrı merkezinden tutun hemen hemen her meslek dalında onlarca iş başvurusu yaptım. Lise mezunuyum , acikogretimde okuyorum. Lisede çalışma hayatına atıldım. Is tecrübemde var. Gel gelelim 1 yildir kimse dönüş sağlamıyor.. 2 gün önce özel bi hastanenin hasta kabul bölümüne iş başvurusu yaptım çağırdılar. Öyle hevesle gittim ki. Salak kafam evli olduğumu cv de belirtmemişim. Görüşmede 1 yıllik evli olduğumu belirttim hee olmaz o zaman dediler. Çocuğum olursa mağdur olurlarmış. Izin istersem sorun olurmuş. Doğum izni vs. Ulan napalim biz yeni evliyiz diye ekmek yemeyelim mi? Kafayı yicem artık gerçekten.

Çok haklısın kuzum evlilere karşı bi on yargı var hele çocuğun varsa bitmiştir ac kal yani o derece

Canım arkadaşım sorunsal nedir iş bulamama sorunu olsa daha güzel değil mi? Türkçe'yi daha güzel kullanabiliriz.
Sorununuza gelirsem bence sosyal medyadan satış işi türevi şeyler sizin için keyifli hem de para kazandıran bir iş olabilir. Aynı zamanda yerinizde olsam işkura kayıt yaptırırım ve eğitimlerine başvururum.
Türkçeyi düzgün kullanamıyor olabilirim afedersiniz. Issızım diye evde boş oturmuyorum elbette örgü örüyorum internetten satmaya çalışıyorum. Iskura kaydım var tam 12 yere başvurdum dönüş yok. Ismegin kurslarina kayıt yaptırdım. Temel ingilizce eğitimi aldım bu 1 senede boş durmadım emin olabilirsiniz. Daimi bi işi olsun istiyor insan.

Evlenince neden isten ciktiniz? Sehir degisikligi vs bir durum varsa tamam. Ama yoksa evlenince isten cikan cocuk yapinca yine cikar diye bakiliyor.
Hangi sehirdesiniz? Acıbademe yeni kuzenim girdi. 1,5 ay gibi oluyor. Evli cocuklu. Bir sorun olmadi. Is deneyimi de yoktu.

Türkçeyi düzgün kullanamıyor olabilirim afedersiniz. Issızım diye evde boş oturmuyorum elbette örgü örüyorum internetten satmaya çalışıyorum. Iskura kaydım var tam 12 yere başvurdum dönüş yok. Ismegin kurslarina kayıt yaptırdım. Temel ingilizce eğitimi aldım bu 1 senede boş durmadım emin olabilirsiniz. Daimi bi işi olsun istiyor insan.
Boş duruyorsunuz anlamında değil mesela işkur eğitim veriyor sonrasında eğitim verdiği adayları işe yerleştiriyor diye biliyorum, araştırın bence ilginizi çekebilir.

İskurun işyerinde egitim adında bir istihdam programı var.Burayi bir araştırın derim.Ama tavsiyem bir egitime yazilacaksaniz muhasebe olsun bence , cevremde çoğu kişi muhasebeden bir işe yerleştirildi.

Evlenince neden isten ciktiniz? Sehir degisikligi vs bir durum varsa tamam. Ama yoksa evlenince isten cikan cocuk yapinca yine cikar diye bakiliyor.
Hangi sehirdesiniz? Acıbademe yeni kuzenim girdi. 1,5 ay gibi oluyor. Evli cocuklu. Bir sorun olmadi. Is deneyimi de yoktu.
Yok evlenince değil evlenmeden 2 ay önce ayrıldım. Sevkiyatimiz oluyordu ağır kasalar kaldırıyorduk. Belimden rahatsızlandım. Aynı zamanda enfeksiyon kaptım. Bu sebepten ayrıldım

Yok evlenince değil evlenmeden 2 ay önce ayrıldım. Sevkiyatimiz oluyordu ağır kasalar kaldırıyorduk. Belimden rahatsızlandım. Aynı zamanda enfeksiyon kaptım. Bu sebepten ayrıldım. Kuzeninizin bi tanıdığı mi vardı acaba? Birisi aracı olduysa ne kadar güzel..

E ezolinde
hayir kimse araci olmadi
Netten basvuru yapti cagrildi
Hatta cok acik varmis, calismak isteyen kisiler var mi etraginizda diye sorulmus

Bulundugun sehir neresi bilmiyorum
Yalniz acibadem hastanesi varsa mutlaka bir dene sansini derim.

Sorunsalcılar da geldiğine göre konu işlevini tamamlamıştır. Mune konuyu kapatsın bence.:KK53:

Uzun doğum izinleri kadınların hayrına kararlar değil işte. İşverenler, evlenir tazminat alır ayrılır hamile kalır bir yıl havadan maaş vermek gerekir diye kadın çalışan tercih etmiyor. Konu Sahibi umarım en kısa zamanda gönlünüze göre bir iş bulursunuz

Merhaba arkadasim
Ben bekar olmama ragmen is bulmakta zorlandim. Evlilere biraz onyargi var malesef...cunku biraz calisir hamile kalir gibi bir dusunce var...ama cv de evli oldugunu belirtmen sart...bak gorustugun yer de bekar birini ariomus bos yere is gorusmesine gittin zamanin gitti falan...
Sana tavsiyem su: kariyer.net tarzi sitelerdeki cv ni her gun guncelle. Her gun acar acmaz bir yerindeki noktayi sil tekrar koy falan...bu sayede cv daha one cikiyomus. ben bu taktigi bi arkadastan ogrendim. Bu sayede bir is buldum...hatta basvurmadigim yerlerden bile arandim. Is arayisi aktif olanlara oncelik taniniyor. Umidini de kaybetme onceki calistigim yere evli bi bayan aldilar hatta yeni evliydi.
Umarim en kisa surede guzel bir is bulursun

Ben de bu iş sıkintisını cok yaşadim. Hayirlısı diyelim :( oyle zor bir donem ki işveren elemanlari parmaklarında oynatıyorlar.

Back