• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Irvin D. Yalom-Nietzsche Aladnda

Ali's Mother

seni seviyorum meleğim
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
2.761
1
116
Ankara
16015.jpg

Konu: Ümitsizlik.

Bir gün, erkeklerin başını döndüren kadın, Salome, Nietzsche'den habersiz Breuer'e gelir. 'Avrupa'nın kültürel geleceği tehlikede, Nietzsche ümitsiz. Ona yardım edin, ' der. Breuer Salome'yi tekrar görebilmek umuduyla 'peki' der. Ve varoluşun kader, inanç, hakikat, huzur, mutluluk, acı, özgürlük, irade... ve neden, nasıl gibi en önemli duraklarından geçen bir yolculuk başlar... Kendisiyle ve hayatla yüz yüze gelmekten çekinmeyenlere...

bu kitabın tamamını okuyamadım çünkü beni olumsuz yönde etkilemeye başlamıştı ama yinede akıcı ve güzel bir kitaptı ama bana uygun değildi

3 sene once okudugum bır kıtap. kolay kolay etkısınden cıkılamıycak derecede guclu anlatımı var.ama ortalama begenıye tavsıye edılebılecek turden degıl...

bu kitabi liseye giderken okumustum yada ondan önce cok oldu okuyali ama güzel bir kitap tavsiye ederim

6-7 yıl önce okuduğum ve çok beğendiğim bir kitap. Aceleye getirmeden sindirerek, durup düşünerek okunması gereken bir kitap.

Nietzsche'yi duymuş, biraz da olsa araştırmış olanlar bilir.. Sert mizaçlıdır, ateisttir ve kadınlardan nefret eder..

Ve bu kitap, Nietzsche'nin bu karakteristik özelliklerini, özellikle de içindeki yoğun nefretin nedenini, bana göre oldukça açık, anlaşılır ve hak verilecek bir şekilde dile getirir..

Bazı kitaplar, benim için ayrı bir ye taşırlar.. Ve bu ayrı yerdeki kitapları bir kez okumakla yetinemem ben.. İşte bu yetinmezlikle, kitabı iki kez okudum bugüne kadar... ve biliyorum ki; yeniden okuyacağım.. Merak ettiğim; bu tekrar okumalardan sonra kitapta altını çizmediğim satır kalacak mı acaba? yerimseniben

Ve ustanın iki önemli cümlesini de yazayım elim değmişken..

"Ümit kötülüklerin en kötüsüdür, çünkü işkenceyi uzatır"
"Seni öldürmeyen şey, seni güçlendirir."

bu kitabı okuyalı yaklaşık 4 yıl oldu,bi arkadaşımdan almıştım.şimdi bulsam gene okurum.
herkese kesinlikle tavsiye edebileceğim,okurken sıkılmayacağınız muhteşem bir kitap..

Kesinlikle tavsiye ederim.ıçinde bir sürü ders niteliğinde cümle var.Bu kitaptan sonra birkaç tane Nietzsche kitabı okuma isteği duymaya başladım.

sevgilimin aldıgı ilk hediye.o kitap kurdudur bense ömrümde 5 tane kitabı anca okumuşumdurrr..odaa dönem ödevleri için oldugundan zorla okumuşumdur..imrenirim kitap okuyanlara ama bir sayfa okursa fenalık geliyor bana:)

bu kitabın tamamını okuyamadım çünkü beni olumsuz yönde etkilemeye başlamıştı ama yinede akıcı ve güzel bir kitaptı ama bana uygun değildi

Biraz bunalım bi kitap evet ama sonlarını okusaydın o kadar güzel aydınlanıyor ki her şey.. Tavsiye ederim ben bitirmelisin kesinlikle gerçekten kayıp olur :)

Nietzsche'yi duymuş, biraz da olsa araştırmış olanlar bilir.. Sert mizaçlıdır, ateisttir ve kadınlardan nefret eder..

Ve bu kitap, Nietzsche'nin bu karakteristik özelliklerini, özellikle de içindeki yoğun nefretin nedenini, bana göre oldukça açık, anlaşılır ve hak verilecek bir şekilde dile getirir..

Bazı kitaplar, benim için ayrı bir ye taşırlar.. Ve bu ayrı yerdeki kitapları bir kez okumakla yetinemem ben.. İşte bu yetinmezlikle, kitabı iki kez okudum bugüne kadar... ve biliyorum ki; yeniden okuyacağım.. Merak ettiğim; bu tekrar okumalardan sonra kitapta altını çizmediğim satır kalacak mı acaba? yerimseniben

Ve ustanın iki önemli cümlesini de yazayım elim değmişken..

"Ümit kötülüklerin en kötüsüdür, çünkü işkenceyi uzatır"
"Seni öldürmeyen şey, seni güçlendirir."

Hayatımın en büyük pişmanlıklarından biri bu kitabı bi arkadaşıma vermiş olmam :( Geri gelmedi orda bi paragraf vardı çok hoşuma gitmişti. Siz tam adım atacakken karşı taraftan gelen adım sizin geri çekilmenize sebep oluyor falan filan böyle bi paragraf çok hoşuma gitmişti orası tam hatırlayamıyorum sen hatırlıyorsan yazarmısın lütfen :)

Back