How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

İrritabl = bağırsak sendromu

Hirelf

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2018
7
3
6
43
Bağırsak sendromu yaşayan varmı 4 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum haftada 1 sefer lavabo ihtiyacı duyuyorum oda ilaçlarla ihtiyacımı karşılıyorum bu hastalığı yenen varsa bana yardımcı olurmusunuz ?

Durumum bağırsak sendromu falan değildi ama bir dönem bayağı kabızlık çektim. Ben doğal yollarla kurtuldum, günde bir çıkıyorum şimdi tuvalete. En önemlisi psikolojikman kendini rahatlatmak sanırım. Allah şifa versin.

Bağırsak sendromu yaşayan varmı 4 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum haftada 1 sefer lavabo ihtiyacı duyuyorum oda ilaçlarla ihtiyacımı karşılıyorum bu hastalığı yenen varsa bana yardımcı olurmusunuz ?
Geçmiş olsun bende de fıssur var ameliyat da olmuştum ama tekrarladı. Zaman zaman çok kabızlık çekiyorum. Sen hangi ilaçla çıkıyorsun?

Geçmiş olsun bende de fıssur var ameliyat da olmuştum ama tekrarladı. Zaman zaman çok kabızlık çekiyorum. Sen hangi ilaçla çıkıyorsun?
Aclık otu diye bi otvar bir bardak kaynarsuda 6 yaprak bekletiyorum yemeklerden sonra iciyorum

Düzenli kefir tuketirsen faydası olur diye düşünüyorum ama market kefiri degil kendin mayalayacaksin. Internete kefir mayasi yazarsan cikar zaten satan yerler yine youtube kefir mayalama yazip izleyebilirsin ben kendim mayaliyorum harika tadi sıkıntısiz içersin inşallah faydasi olur.

Düzenli kefir tuketirsen faydası olur diye düşünüyorum ama market kefiri degil kendin mayalayacaksin. Internete kefir mayasi yazarsan cikar zaten satan yerler yine youtube kefir mayalama yazip izleyebilirsin ben kendim mayaliyorum harika tadi sıkıntısiz içersin inşallah faydasi olur.
Çok sağol deniycem hazır kefir ise yaramıyor zaten

Çörek otu yağı ile kurtuldum ben,doktorun önerilerine artı olarak, geçen bir arkadaşın konusuna da yazmıştım,fabrikasından alınan soğuk sıkım yağ,sabahları aç karnına bir çay kaşığı
Şimdi harika hissediyorum çok şükür
Geçmiş olsun

Aclık otu diye bi otvar bir bardak kaynarsuda 6 yaprak bekletiyorum yemeklerden sonra iciyorum
İlk duydum. Ben de uzun süre çıkamayınca aynı seninki gibi bir bardak kaynar suda 4-5 yaprak sinameki bekletip içiyorum genelde yarıyor. Ama fazlası zararlı dikkat etmek lazım. Bol kuru kayısı, incir, kavrulmamiş çiğ kabak çekirdeği. Bunlar da aklında olsun

Glutensiz diyet iyi geliyormus bende ulseratif kolit hastasiyim karatay diyeti yapmaya calisiyorum.

Ben de 6 senedir çekiyorum

Glutensiz beslenmek çok işe yarıyor ama ben 20 gün başarabildim bunu
Gluten nerdeyse her şeyde var çünkü

Hele ki dışarıda yemek zorundaysan bu hastalıktan asla kurtulamıyorsun.

Benimkinin türü ishal ve kabızlık dönüşümlü. Gaz problemim had safhadaydı. Fissür oldum 2 çatlağım var bu yüzden.
Şimdi birincisi evde yemek yapacaksın
Fast food, poğaça, paketli gıda bunları kesiyosun. Sulu yemekler yemelisin.
Bazı gıdalar dokunuyor bana
Mesela mercimek, kuru fasulye, nohut, barbunya, çiğ soğan, karnabahar, alkol, süt.
Sen de kendine dokunanları bul hayatından çıkart.
Sabahları aç karnına bir bardak su iç
Bu gerçekten işe yarıyor

Bunları yaparak bayağı iyileştim ben.

Prebiyotik diyorum ben de, bende de aynı rahatsızlık var tabii benimki tersine çalışıyordu. Ama prebiyotik denemekten zarar geleceğini zannetmiyorum, çünkü sizinki gibi olan birkaç kişiye önerdim ve memnun kaldılar. Tabii her gün sabah almanız lazım takviyeyi. Bir ay kadar deneyin, işe yaramazsa başka yöntem ararsınız.

Esimde de irritabl sendromu vardı ne yapsak kar faye etmedi, yemek saatlerini düzenli tut mutlaka hergün aynı saatlerde yemek ye, lifli besinler çok yardımcı gerçekten ve üzülerek söylüyorum bu hastalığın kökten ilacı stresin son bulması psikolojinin çok iyi duruma gelmesi, esim atlattı çok şükür çünkü psikolojisi düzeldi stres azaldı şimdi her istediğini yiyip içiyor babamızın demiyor maşallah

Konuyu takipteyim. Anneminde kabizlik sorunu var yillardir. Haftada 1 sefer ancak. Cok ilaclar denedi suruplar icti oyle cikabiliyor tuvaletine. Biz yurtdisindayiz kefir nasil birsey nasil satin alabiliriz ki burdan? Insallah baska onerilerde cikar.

yazın nerede sakladınız, nasıl yaptınız? biz dolaba koyduk olmadı, dışarıda da ekşimişti.

yazın nerede sakladınız, nasıl yaptınız? biz dolaba koyduk olmadı, dışarıda da ekşimişti.
Mayayi içme suyuna koyup dolaba kaldiriyorum. Mayalarkende fırına koyuyorum her yerini kapatip 24 saat duruyor. Aydindayiz daha hic eksimedi ama yazin 24 saatten once yaklasik 12 saat disarda kaliyor sonra dolaba kaldirip 24 saati dolunca süzüyordum sonra tabi yine maya icme suyuna konulup dolaba kaldiriliyor yaz kış mayaya ayni muamele :)

Konuyu takipteyim. Anneminde kabizlik sorunu var yillardir. Haftada 1 sefer ancak. Cok ilaclar denedi suruplar icti oyle cikabiliyor tuvaletine. Biz yurtdisindayiz kefir nasil birsey nasil satin alabiliriz ki burdan? Insallah baska onerilerde cikar.
Google kefir mayasi yazin çıkar. Yurt dışına satisi var mi bilmiyorum. surekli kullanabileceginiz şekilde olanlardan alin tek kullanimliklar hem pahali hemde aynisi gibi olmuyor bence

Back