Çocuk Hastalıkları İrkilme

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Merhabalar bebeğim 3,5 aylık genelde uykuya dalarken irkiliyor.bazen bir defa bazen daha fazla.böyle bir sorun yaşayan oldumu?bunun için ne yaptınız ve nezaman geçti
Bir tanidigimizin bebeğine epilepsi olabilir denilmişti. Doktora felan götürdüler normal görünmüş herşey bence bir doktora gitseniz iyi olur

Merhabalar.Bu konuyu okadar çok kafama takmıştım ki bende sizin gibi EEG bile çektirmiştim.hiç kafanıza takmayın derim çünkü ben bu irkilmeyi en ağır şekilde yaşayanlardan biriyim.size şöyle anlatayım 2. Ay ile 3 ay arası irkilmesin en yoğun yaşandığı zamandır.benim kızım sürekli irkiliyordu uykuya dalarken ,uyku arasında hatta uyanıkken bile.uykuya dalarken 5-6 sefer ardı ardına bu irkilmeker oluyor.ellerini açıyor ağlıyor bazen irkilme okadar korkutuyorduki kıpkırmızı oluyordu.3 ile 4. Ayda azaldı .5. Ayda hiç kalmadı.ben çözümü şöyle buldum.bebeğimi kundakladım ve uykuya tam Dalana kadar yarım saat kadar kucağımda uyuttum ve hep yan yatırdım.bütün gece o kundakta uyudu.bazı bebekler çok korkuyor ve anne kucağında uyumak istiyor onu hissederek.ben bunu yapınca irkilmekeri azalarak bitti.bu irkilmeler arka arkaya olunca epilepsi diyor internet .ona hiç takılma bizimki 5-6 belki daha fazla irkiliyordu peşpeşe.uyanıklende başlamıştı irkilmeleri .2. Ay en yoğun yaşandığı ay ve 6. Aya kadar bitiyor.bizim 4. Ay sonu gibi tamamen biti.şimdi 9 aylık olduk ve desteksiz yürüyoruz.hepsi geçti bitti.hiç kafana takma.ve dediğimi mutlaka yap.kundakla ,kucağında uyut ve yan yatır.bir süre sonra irkilmenin azaldığını göreceksin.

Bu arada yukarda yazdıklarıma ek olarak uyku myoklonusu var demişti bize doktorumuz.uykuya dalarken eli ayağı istemzice oynuyordu buda korkarak irkilmesene neden oluyormuş.bu myoklonu 8 yaşında oğlum da da var .bunuda göz önüne alın.

Ne diyeyim Allah razı olsun 20 gündür neler yaşadım 3 kez eeg çekildik oku araştır çoğu kimsede olmayınca nette de hep olumsuz şeyler derken psikilojim bozuldu ilk bebeğim birde aynen bahsettiğiniz gibi kucakta uyurken çok çok nadir oluyor bırakınca daha çok ve evet yan yatırımcı daha az yüz ustuyogün irkiliyor artık kan talgili verdik b 12 değeri 140 çıktı bu da etki edebilir saniyorum bizde de 2 aya girerken başladı dediğiniz gov çok çok sağolun ne diyeyim içimi ferahlattiniz

Benimde psikolojim bozulmuştu resmen.kesin epilepsi var hatta west sendromu olduğuna inanmıştım.hatta öyle bir gün geçirdimki gözünü kapıyor yavrum irkiliyordu.defalarca ama nasıl korkuyordum.uyanıklende irkilip ağlamaya başlıyordu.ben kızımın çok korkan bir bebek olduğunu anladım sonunda .duvarda gölge görür irkilir.araba geçer yoldan irkilir.kapı açılır irkilir.doktorum bana senin önemsemediğin şeyler ona farklı geliyor ,dünyaya yeni alışıyor her farklı durum onu korkutup irkilmesine neden oluyor demişti.Televizyonda farklı kanal açınca bile irkiliyorduk düşün artık.bu dediklerinle azaldığını görmüşsün bak.ama birden bıçak gibi kesilmez tabi irkilmesi.azalarak biter.ben artık eli oynuyor ayağını oynatıyor gözü seğiriyor çocuğunun her hareketine takmıştım.uykuya dalarken elini ayağını oynatıyorsa eğer buda irkilmenin yoğun olmasına neden oluyor.ben çok korktum ve zor bir 4 ay geçirdim.ama hepsi geçti şükür.kafana takılan bir şey olursa sorabilirsin.

Beni anlatmissiniz resmen oturup çocuğun her hareketine takıyorum ağlıyorum Rabbim tim yavruları şifa versin zorla doktora kan testi yaptırdım b 12 sinden kaynaklı olan makaleler okduum için west sendorumuna benzettiler videoda çektiğim irkilmesini sonra moro refleksi dediler ama artık kafaya taktım tabi araştırıp durdum şimdi büyüdüğü için kundagini kızıp uyanıyor ellerini çıkıyor bende kundak uyku tulumu gördüm nette onu alayım dedim inşallah güzel bir çözüm olur

Birde b 12 sine bakımı miydi o dönemde acaba

Bende çok araştırdım evet hiç uyumadan saatlerce onu izliyordum.internette west sendromlu çocukların videolarını izlerdim sonra benimki de aynen öyle yapıyor gibi gelirdi.izledikçe zaten o psikoloji ile benzemese bile benzetiyorsun.moro refleksiymiş evet.bizde irkilirken iki elimizi açıyorduk böyle kucaklar gibi yaparak gözlerde korkulu bir bakış rengimiz atmış.gerçekten west ile ayırmak çok zor.ama şunu demişti bana doktorum .west sendromunda çocukların gelişimi böyle iyi olmaz.başını tutması gecikir ,göz takibi gecikir,buna benzer şeyler hep geç olur demişti.değerlerine bakışmıştı hepsi normal çıkmıştı ama b12 ye bakıldımı bilmiyorum.ben o Doğumdan sonra çok çay içmeye başlamıştım ve emziriyordum.aklıma çaydan olabilirmi diye gelmişti onuda kesmiştim o dönem .ilgisi varmı bilmiyorum sadece benim düşüncemdi.bebeğim öyle bir şekilde moro refleksini yapıyordu ki ben bu normal değil kesin bu hastalık diyordum inanmıyordum asla o derece çok yapıyordu.ama algısı çok iyiydi.

Birde b 12 sine bakımı miydi o dönemde acaba
Bir aylıkken göz takibi ,baş tutması ,gülmeler ,agulamalar vardı .doktor o nedenle çok önemsemedi beni.nörolog Moro refleksidir dedi uzatmadı .ben EEG çekimi istedim.hatta nörolog reflekslerine bakarak ayağının altınını mı ne bastırdı benimki hemen kolları açtı rengi değişti .bunu mu yapıyor dedi ?evet dedim .moro refleksi dedi.Ben çok zor günler geçirdiğim ve korkulu günler yaşadığım için seni anlıyorum ve yardımcı olmak istedim.ama elbette sen çocuğunu takip et ,şüphen varsa doktora kontrole götür.peşini bırakma en ufak bir şüphenin.ben öyle yaptım şükür ki iyi çıktı.yazdıklarımda bir derece yardım ederse ne mutlu .bu arada instagramda moro refleksi yazınca İlk çıkan sayfayı tıkla ve sarı önlüklü bir bebek var.onun videosunu izle.moro refleksinin nasıl yoğun olduğunu gör bazı bebeklerde.bizde ona yakın şekilde yaşıyorduk.ben onu izleyincede biraz rahatladım.

Evet nörolog önemsemediğin tekrar takip istemedi klinik muayenesi şükür iyi gelişimi sağlıklı ben ısrarla kan tahlili ve farklı yerlerde egg istedim cunku yine arastirdugim için yüzde 15 kadari eeg çıkmaz yazıyordu işte insan tedirgin oluyor biraz daha seyreldi başlara göre tabi takip ediyoruz kucakta huzurla uyuyor sirtustu bıraktık mu eller kollar başlıyor

Evet bende pskilojim bozuldu resmen onun haricinde elhamdülillah gelişimı güzel maşallah etraflarında iletişimi göz teması boyun tutma vs ben evhamleyi birde böyle olunca iyice telaşa kapıldım
Çayı inanılmaz tüketiyorum 7 bardak min. ve kahve de günlük olarak ortalama bir tane içiyorum kesip deneyeceğim

Aynı şeyleri yaşamışız aşağı yukarı.birde şunu söylemişti doktor .epilepside EEG normal çıkabilir demişti bazı durumlarda.ama west sendromunda herzaman bozuk çıkar EEG demişti.ben sormuştum west olsa EEG de çıkarmıydı diye evet west çıkar dedi.

Bende çok içiyordum 10 -15 bardak .kestim çayı o dönem .tesadüf mü denk geldi bilemem ama o hareketler azaldı.ben yanlız başına bir odada bırakıp mutfağa gidemez olmuştum .yanından ayrılıp yanlız kalınca kollar havaya kalkıyordu hemen.hep kucağımda gezdirdim ,hep konuştum ,kucağımda uyuttum.hiç yanlız bırakmadım azaldı ve 1 kaç ay içinde hiç kalmadı.

Evet bende aynı şeyi sorup aynı cevabı aldım ama barış tatlı var youtube kanalı olan çocuk nöroloğu o aksine yüzde 10 20 kadar vaka da west de olsa eeg cukmayabilir demişti çok ince konular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…