Çocuk Hastalıkları İrkilme

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Edayazbahar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2016
123
61
98
Merhabalar bebeğim 3,5 aylık genelde uykuya dalarken irkiliyor.bazen bir defa bazen daha fazla.böyle bir sorun yaşayan oldumu?bunun için ne yaptınız ve nezaman geçti

Benim bebeğim de öyleydi doktorumuz korkacak birşey olmadığını söylemişti ama siz yine de bir doktora sorun istirseniz

Bebeğimde öyleydi demişsiniz.şimdi geçti anladığım kadarı ile.kaç aylıkken bitmişti yada azalmıştı sizin

Kundak yap canım. Elleri boşta kalınca yapıyor. Benim ki de öyleydi.

tamam peki kundak deneyeceğim teşekürler.kaç aylık geçer bu irkilmeler.sizde bitti mi ?bir de bir defa mı irkiliyordu yoksa bir kaç kez tekrarlıyormuydu aynı uyku içinde

Benim bebeğim de öyleydi uykuya dalacağı sırada birden irkiliyordu. Doktor normal dedi. Zaten şimdi 7 aylık oldu geçti çoktan.

Merhabalar bebeğim 3,5 aylık genelde uykuya dalarken irkiliyor.bazen bir defa bazen daha fazla.böyle bir sorun yaşayan oldumu?bunun için ne yaptınız ve nezaman geçti
Moro refleksi deniliyor bu duruma. Korkmayın aksine bu refleksi göstermesi iyi birşey. 4. Ayından itibaren geçer

Moro refleksi deniliyor bu duruma. Korkmayın aksine bu refleksi göstermesi iyi birşey. 4. Ayından itibaren geçer
Teşekkür ederim ,irkilme yazınca internette direk epilepsi çıkıyor karşımıza.bende korktum ama burda. Bu durumu normal olarak yaşayan bir sürü anne var.

Tam olarak nasıldı irkilmeleri?aynı uyku içinde bir kaç kez yaptığı oluyormuydu.benimki gözlerini ve ellerinide açıyor .3-4 defa tekrar ediyor
Yatağa yatırıyorum uyur vaziyette. Bir kaç dakika sonra ellerini oynayınca uyanıyordu. İlk zamanlar yaptı şimdi 6 aylık yapmıyor. Kundak yapınca geçti. Elleri boşta kalınca yapıyordu

Yatağa yatırıyorum uyur vaziyette. Bir kaç dakika sonra ellerini oynayınca uyanıyordu. İlk zamanlar yaptı şimdi 6 aylık yapmıyor. Kundak yapınca geçti. Elleri boşta kalınca yapıyordu
Teşekkürler bizimkisi el ayak oynatma değilde daha çok sıçrama şeklinde.kundak yapmayı deneyeceğim 🙏

Evet canım herkes kundak öneriyor bende deneyeceğim.ama irkilme derken el ve ayaklarında oynama mı kast ettiğiniz yoksa böyle korkar gibi bir sıçrama tarzı irkilme mi
Korkar gibi sıçramadan bahsediyorum. Normal bi şeymiş doktorlar öyle söylüyo her bebekte olmaz ama genelde karşılaştıkları bi durummuş. Kundak yaptım bende çok uzun süre. Ne zaman bitti hatırlamıyorum ama uykusu derinlestikce geçti

Korkar gibi sıçramadan bahsediyorum. Normal bi şeymiş doktorlar öyle söylüyo her bebekte olmaz ama genelde karşılaştıkları bi durummuş. Kundak yaptım bende çok uzun süre. Ne zaman bitti hatırlamıyorum ama uykusu derinlestikce geçti
Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.insan irkilme diye internete yazınca hemen epilepsi çıkıyor ,korkuyor insan ister istemez.içimi rahatlattınız 🙏

Teşekkür ederim ,irkilme yazınca internette direk epilepsi çıkıyor karşımıza.bende korktum ama burda. Bu durumu normal olarak yaşayan bir sürü anne var.

Tam olarak nasıldı irkilmeleri?aynı uyku içinde bir kaç kez yaptığı oluyormuydu.benimki gözlerini ve ellerinide açıyor .3-4 defa tekrar ediyor

Benim oğlum çok fazla irkiliyodu. Kundak yapın

Merhaba hanımlar benimde kızım 2 aylık başlarda çok nadirdi 20 gündür irkilme sıçrama yoğun olarak var uykusundan ediyor güzel uyuyan bebeğimi çok telastik. Ettik 2 kez eeg çekildi sorun gozukmedi sizde ne zman bitti lütfen yardımcı olun

Merhaba hanımlar benimde kızım 2 aylık başlarda çok nadirdi 20 gündür irkilme sıçrama yoğun olarak var uykusundan ediyor güzel uyuyan bebeğimi çok telastik. Ettik 2 kez eeg çekildi sorun gozukmedi sizde ne zman bitti lütfen yardımcı olun
Bebeğinizin irkilmesi çok normal bir durum.
Biz yetişkinlerde de olur bazen.
Şimdi uyuyunca vücudumuz hareketsiz kalıyorya böyle kaslar kendini tamamen salıyor....aynı pozisyonda bir süre kalınca beynimiz vücudumuza hayattamısın hayrola tamamen hareketsizsin bir süredir diye sinirlerle mesaj yolluyor.bu mesaj vücudumuzun irkilmesi yada bir kolumuzun bacağımızın seğirmesi yada hani uykumuzdan biryerden düşüyormuş hissiyle fırlarızya öyle tepkilere neden oluyor.
uyurken bunları yaşamak gayet normal ve sağlıklı bir durum.uyanıkken yaşamaksa büyük sıkıntı.
Eskiler bebekleri 6 aylık olana kadar bazıları bir yaşa kadar neden kundaklardı biliyormusunuz?işte bu irkilmeler bebişi uyandırmasın diye. Sıkmadan hafif kundak yapıp yan yatırıp sırtına destek koyabilirsiniz.hafifçe kundaklanmak biri ona sarılıyormuş hissi de verdiği için daha huzurlu uyur.
İnançlıysanız uyuturken dualar okuyup uykusunda korkmamasına yardım da edebilirsiniz

Ben çok uzun süre kundak yaptığımı hatırlıyorum 6 ayın üzerinde öyle söyleyeyim. Ne zaman bittiğini hatırlamıyorum. Yeni doğanlarda hafif uyku denmiyor aktif uyku deniyor. Benim ki de baya aktifdi. Uykular deeinlestikce atlattı. Sakin olun derim

Back