Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım doktorun sana ne önerirse onu yap. Sezeryan derse normal doğum diye ısrar etme.Tecrübeleri anneler bebeği iri olup normal doğurabilsen annelerin cesaretine ihtiyacım var :)))) yardımmmm
Benim yeğenim 4.374 Gr doğdu 54 cm boyu .annesi de uzun normal doğum yaptı sorun yaşamadı . Yine de önemli olan sizin ve meleginizin sağlığı .durum neyi gerektiriyorsa öyle yapınTecrübeleri anneler bebeği iri olup normal doğurabilsen annelerin cesaretine ihtiyacım var :)))) yardımmmm
Benim bebegim 37+2de 3.600du doktor nirmal dogum zor gibi konustu ama bu haftaki kontrolumde belli olcak sanirim. Çatı muayeneis yapti mi doktorunuzDoktorum normal doğurabileceğimi söylüyor, şuan 38+3 3700 kilosu birkaç hafta daha beklerse 4 olursa nasıl olcak endişeliyim cnm
Benim ilk dogumum olacak bende cok endiseliyimÇatı muayenesi yapmadı birinciyi normal dogurdugum için engel olmadığını düşünüyor tabiki güven veriyor ama ben tedirginim ,bir hafta boyunca hareketlere devam edicem ve diyet şeklinde beslenicem ,haftaya kilo almış olursa ve hâlâ dogum olmazsa sezeryan isteyeceğim galiba( halbuki normale çok hazırdım ama.. bilmiyorum şuan..
Çok rahatlatıcı oldu mesajınız, teşekkür ederim,ben de bekleyeceğim,bu süreçte elimden gelen çabayı göstereceğim, risk görürlerse zaten sezeryana alırlar, doktorumun bu konuda rahat olması ayrıca şansım galiba :)2014 yılında ilk bebeğima doğum yaptım. Oğlum oldukça iri bir bebekti. 39.haftamda 4000 gr ı geçmişti. Dr um çatı muayenesi yaptı ve çatın dar bebek çok iri normal doğum yapamazsın dedi. Bende o zaman sancımı bekleyip sorun olmazsa o zaman sezaryan yaparsınız dedim ve ayrıldım. Ertesi gün nişanım geldi ve gecesine sancım başladı. Hastaneye gittik 4 cm açıklık var dedi ebe. Pazar günü olduğu için dr um şehir dışındayım gelemem dedi ve nöbetçi dr u bekledik. Ona normal doğumu çok istediğimi ama bebek için sakıncası olup olmadığını sordum. Her şey yolunda gözüküyor bekleyebiliriz dedi. 2 saat kadar bekledik ve suyum geldi doğuma aldılar. 4030 gr 52 cm doğdu bebeğim ve normal doğum yaptım. Hem 15 dakikada. Şimdi ikinci bebeğime 32 haftalık hamileyim aynı dr a gidiyorum ve yine bebeğim iri :) İşin özeti, riskli bir durum varsa tabi ki hiç düşünmeden sezaryan yapılsın ama dr na güvenince ve durum sağlıklı gidiyorsa çok rahat bir doğumda yapılabiliyormuş. :)
Çok teşekkür ediyorum, moral oluyor gerçekten.. Sezeryan hiç istemiyorum ikinci doğumum daha kolay olabilecekken herşey yolundayken tıbbi bir engel yokken sırf kilosu için sezeryan olmak istemiyorum tabi ama bebeğime dogum esnasında bisey olursa korkusu da içimden gitmiyor omuz takılması gibi Allah korusun ,bakalım geleceği zaman da çok önemli eğer çok beklerse 40ı geçerse durum bambaşka bir halde alabilir ,bekleyip görücez, buarada ben diyet şeklinde beslenip yürüyüşlere tam gaz devam edeceğim, elimden geleni yapayım da..Oğlum 3500 normal doğum, kızım da 4200 normal doğum :) ilk doğum olduğu için panikleyip oğlumda epey zorlandım, sancı da uzun sürdü zaten.. kızımda daha tecrübeli olduğum için, sancı süreci de çabuk ilerleyince, daha kolay bir doğum oldu çok şükür. Ama ne olursa olsun doğum ekibi çok önemli. Doğum anında ilk defa gördüğüm, dünya tatlısı bir doktor, kararlı ve tecrübeli bir ebe ve bana nefes teknikleri vererek yanıbaşımda destek olan bir başka ebe.. en büyük şansım oldu bu ekip.. kızımın kilosunu da 3500 civarı sanıyordum bu arada :)) doğumdan 4 gün önce ultrasonda öyle görmüştü doktorum, veya bana öyle söyledi bilemiyorum.. zaten son haftalarda çok hızlı kilo alımı olmuyor bebeklerde.. 4 kiloyu geçeceğini sanmıyorum ama en iyisini tabii ki doktorun bilir, yönlendirir.. sağlıkla, kolaylıkla kavuşun inşallah ❤
Baş ölçümü haftasıyla tam uyumlu ,göbek çevresi genişmiş, inşallah yapabilmek için elimden geleni deneyeceğim, değerli yorumunuz için teşekkür ederimiri bebeklerin gücü de fazla olduğu için anneye ıkınmayı pek bırakmadan ilerliyorlarmıs. kücük bebekler anneyi daha çok zorluyormus. bence önemli olan baş çevresi. bence yapabilirsiniz bi risk hayati tehlike yoksa kendinizi boşuna kestirmeyin derim
önemli olan başı bence. sağlıkla kavuşursunuz inşallah :)Baş ölçümü haftasıyla tam uyumlu ,göbek çevresi genişmiş, inşallah yapabilmek için elimden geleni deneyeceğim, değerli yorumunuz için teşekkür ederim
Baş çevresinin ölcusunu biliyomusunuz?Baş ölçümü haftasıyla tam uyumlu ,göbek çevresi genişmiş, inşallah yapabilmek için elimden geleni deneyeceğim, değerli yorumunuz için teşekkür ederim
Doktor söyledi ama hatırlamıyorum başı haftasıyla uyumlu göbeği büyük dedi :)Baş çevresinin ölcusunu biliyomusunuz?
eğer ikinci doğumsa çok daha kolay olur inşalah bence endişe etmeyin ve hayırlısıyla inşallah normal doğum yapın..aksi durum varsa da sezeryan olur..inşallah ikinizde sağsalim kavuşursunuz birbirinizeÇatı muayenesi yapmadı birinciyi normal dogurdugum için engel olmadığını düşünüyor tabiki güven veriyor ama ben tedirginim ,bir hafta boyunca hareketlere devam edicem ve diyet şeklinde beslenicem ,haftaya kilo almış olursa ve hâlâ dogum olmazsa sezeryan isteyeceğim galiba( halbuki normale çok hazırdım ama.. bilmiyorum şuan..
Çok teşekkür ediyorum ,en son ben de öyle karar verdim ,sanci başlayınca doğuma gideceğim bir aksilik olursa sezeryana alırlar zaten ,bakalım:) umarım başarırım ve burdan yazarimmmmmeğer ikinci doğumsa çok daha kolay olur inşalah bence endişe etmeyin ve hayırlısıyla inşallah normal doğum yapın..aksi durum varsa da sezeryan olur..inşallah ikinizde sağsalim kavuşursunuz birbirinize![]()