• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İp Atlayarak Zayıflama Yöntemi

Rabia99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2011
7
0
36
İstanbul
İp atlayark zayıflanır mı sizce ama benm vüccdm sıkı ya kas yapr mı:S:50::50:

Yağ yakmanın, direnci artırmanın, koordinasyon ve denge geliştirmenin etkili bir yoludur, ip atlamak. Aynı zamanda, ip atlamak hızlı kalori yakıcısı bir kardiyo egzersizidir. İp atlama hızınıza bağlı olarak dakikada ortalama 11 kalori yakabilirsiniz. Eğer hızınızı ve kondisyonunuzu arttırarak atlamaya devam ederseniz dakika başına 20 kaloriye kadar yakmanız mümkündür. Yani ne kadar hızlı atladığınıza göre 10 dakikada 111 ila 200 kalori yakabilirsiniz.

Uzak doğu sporlarında ve boksta da oldukça popüler olan "ip atlamak", kondisyondan ziyade, dövüş sporları için önemli olan el ve ayak hareketlerinin koordinasyonunu sağlamak amacıyla yapılır. Profesyonel sporcular, biraz daha zorlaştırmak için, ağır halat ya da içinde çelik olan hortum ile atlarlar.:56:

seninki biraz kendim sordum kendim cevapladım olmuş:21: evet ip atlamak kalori yapmak için iyi bir yöntem fakat kas konusunda birşey söyleyemem.bildiği kadarıyla her kası çalıştıramaz bu yüzden fit olmak için yeterli değildir.

kadına kas mı yakışır bööö
kızım kafan mı güzel anlamadım.kas iki ip atlamakla yapılmaz zaten....fit olmak için sıkı bi vucut için tüm kasların harekete geçecek ki sıkılaşsın vucudun.bu yüzden pilates gibi tüm vucudu sıkılaştıracak sporlara yönel.ip atlamakla kalori yakarsın eğer amacın oysa

ip atlamak hergün yapılabilir mi?evde ortam uygun olmaz..ama twist,0.5-1 kg ağırlıklarla çalışmak,ayrobik yapmak daha düzenli olabilir.

Back