• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Invisalign" yönteminin "diş teli" eziyetini tarihe gömeceği söyleniyor... Sizce?

panedlla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
133
0
116
42
İstanbul
Şeffaf bir plak... Aynen aşağıdaki eklentide görüldüğü gibi...

$Invisalign (1).jpg

2009'dan beri Türkiye'de uygulanan "Invisalign" dişlerdeki çapraşıklığı metal ya da seramik braketlerden daha hızlı düzeltiyor, üstelik çok çapraşık dişleri bile kolayca yola sokuyormuş... Yöntemin iddiası bu!..
Diş teli yerine daha alternatif daha kullanışlı, eziyetsiz, görselliği bozmayacak, ağzımı yara yapmadan dişlerimin düzelmesini sağlayacak hangi yöntem var diye araştırdım... Bu yönteme rastladım.
Bu yöntemi deneyen, yaptıranı duyan bilen var mı? Gerçekten işe yarıyor mu? Bu başlıkta konuşalım...

guzel bişeye bnzıyor..tamda tellerı araştırırken çıktı konu karşıma..

naptın arkadaşım zaten kafam karışıktı:1:gıdeyım bıraz düşüneyım:44:

haklısın arkadaşım :) porselen de olsa metal de olsa sonucu iyi olan süreci baya çekilmez kılıyor. Bu da yaptığım işi çok etkileyecek bir süreç. Haliyle ben de alternatif ve daha yeni yöntemleri araştırıyorum. Bu arada Amerika'daki forumları okudum... Biraz araştırdım... invisalign yöntemi üzerine sayfalarca yorum yazılmış... Amerika'da çok kişi yaptırıyor.
Ancak Türkiye'deki uygulamasını çok merak ediyorum.
Yaptıran varsa lütfen kızlar deneyimlerimizi paylaşalım... Herkese yol gösterici olsun...:nazar:

haklısın arkadaşım :) porselen de olsa metal de olsa sonucu iyi olan süreci baya çekilmez kılıyor. Bu da yaptığım işi çok etkileyecek bir süreç. Haliyle ben de alternatif ve daha yeni yöntemleri araştırıyorum. Bu arada Amerika'daki forumları okudum... Biraz araştırdım... invisalign yöntemi üzerine sayfalarca yorum yazılmış... Amerika'da çok kişi yaptırıyor.
Ancak Türkiye'deki uygulamasını çok merak ediyorum.
Yaptıran varsa lütfen kızlar deneyimlerimizi paylaşalım... Herkese yol gösterici olsun...:nazar:

amin canım ama çk pahalı..

bu dislerinde cok az yamukluk varsa takiliyor ve normal yildiz tel taktiysan sonradan o duzz teller takiliyor onun yerine bunu takabiliyoruz ...
iste benim suanda yildiz tellerim var yarin sabah doctor gitcem bunlari cikarcaklar ve haftaya invisalign braces takicak ve tek uyurken ve yemek yerken cikarilmasi gerekiyor :)
:16:

benim halamın kızı yaptırmak için konuştu. çok çarpık olan dişlere uygulanması zor oluyor ve maliyetli. 8.000 di bizim burada.
ama çok dikkatli olması gerekiyor kullanırken.

benim halamın kızı yaptırmak için konuştu. çok çarpık olan dişlere uygulanması zor oluyor ve maliyetli. 8.000 di bizim burada.
ama çok dikkatli olması gerekiyor kullanırken.

hakikaten çok pahallı yahu... dolar üzerinden alıyorlar... işe yarıyormu gerçekten acaba?

bnm de ön üst dişlerimde çarpıklık var çocukken gittik dr tele gerek yok büyüdükçe düzelir demişti.. ne salak dr lar var.. şimdi gelmişim 25 yaşıma.. dr 2 sene telle dolaşırsan ancak düzelir dedi. ama ben bu lamine porselen denilen yaprak porselenlerden yaptırmak istiyorum dr 3 dişe uygularız bi tanesi kaplama olur dedi biraz daha çarpık diye. 2000 tele dedi.. bende telle dolaşamam.. ztn öle aman aman bi güzelliğim yok psikolojim bozulur.... dişinde telleri olanlara da cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum bunların gizlisi de oluyor gerçi

bnm de ön üst dişlerimde çarpıklık var çocukken gittik dr tele gerek yok büyüdükçe düzelir demişti.. ne salak dr lar var.. şimdi gelmişim 25 yaşıma.. dr 2 sene telle dolaşırsan ancak düzelir dedi. ama ben bu lamine porselen denilen yaprak porselenlerden yaptırmak istiyorum dr 3 dişe uygularız bi tanesi kaplama olur dedi biraz daha çarpık diye. 2000 tele dedi.. bende telle dolaşamam.. ztn öle aman aman bi güzelliğim yok psikolojim bozulur.... dişinde telleri olanlara da cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum bunların gizlisi de oluyor gerçi

dişlerinin dizilişi haricinde dişinin yapısı ve tekli görünümü güzelse bence hiç lamine falan yapıp yazık etme... Çünkü lamine de dişin üst minesini bir miktar zımparalıyorlar... üstüne hazırlanan yaprak porselen kaplamaları yapıştırıyorlar. giydiriyorlar adeta... yazık etme dişlerine... dizilişi için de hakikaten çocukkken gittiğin doktor çok absürd bir yorum yapmış. dişler çarpıksa yıllar geçtikçe daha da çarpılıyor. Seramik porselenin kullanımı hakiketin çok zor. Bence sen de bir araştır bu yöntemi... Belki kendimize bir yararımız dokunurken forumdakilere de hayrımız dokunur :)

Güzel bir yöntem gibi ama bence diş telini tarihe gömemez. Bu yöntemle sadece çarpıklıklar düzelir ama diş teliyle çeneye bile müdahale ediliyor. Lastiklerle alt ve üst çenenin birbirine göre konumu falan ayarlanıyor. Sadece çarpıklığı olan ve çenesiyle ilgili problemi olmayanlar tedavi maliyeti de biraz azalırsa diş telinden kurtuldu demektir:61:

Araştırdım ama ne tür çarpıklıklar bu yöntemle tedavi ediliyor tam olarak bulamadım. Yani benim dişlerim bu yönteme göre az mı çarpık çok mu çarpık acaba bilemiyorum. Tel taktırmak istemiyorum artık geçti bu çok güzel bir yöntem, keşke pahalı olmasa

Araştırdım ama ne tür çarpıklıklar bu yöntemle tedavi ediliyor tam olarak bulamadım. Yani benim dişlerim bu yönteme göre az mı çarpık çok mu çarpık acaba bilemiyorum. Tel taktırmak istemiyorum artık geçti bu çok güzel bir yöntem, keşke pahalı olmasa

katılıyorum sana yeşil... çok pahallı ama inan işe gerçekten yaradığını bilsem hesabımı yapıp gidip yaptırıcam

Diş telleri çıkarıldıktan sonra zaten doktor bunu takıyor 6 ay kalması şartıyla..yemek yerken çıkarıyorsun.tedavi edici değil yardımcı.tedavi sonrasında dişlerin eski pozisyonuna dönmesini engelliyor.Bizzat kullanmış biri olarak söylüyorum..

Back