• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnvisalign yaptıranlar, deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

baharkan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
27
0
36
İstanbul
Kızlar ben bu yöntemle yaptırmaya düşünüyorum. kullanışlılığı açısından deneyimlerinizi paylaşır mısınız , yani yaptıranlara sylüyorum, yardımcı olursanız sevinirim...

kimse yaptırmamış galiba, biraz tuhaf ama sanırım pahalı olduğu için kimse yaptırmamış, yani bir yorum yazan olmadı.

peki öyleyse ben bu hafta perşembe günü ölçü vereceğim muhtemelen nisan ortası mayıs gibi Amerika'dan kalıplar gelince başlıyoruz. ben kendim deneyimlerimi paylaşırım artık burada...

Merhaba,

ben de invisalign düşünüyorum birkaç hastaneyle görüştüm 5-7 milyar tutacağını belirttiler...sen ne kadara yaptırıyorsun, paylaşırsan sevinirim...

ben üst ön 2 dişim için yaptırıyorum, hatta dün aldım plağımı şuan takıyorum 1 gece bile fark etti inanamadımm.. biraz ağrılı tabi..
fiyatıda
200 tl :9:
sol ön dişim diğerinden ortalama 0.5-0.7 mm önde onu geriye bastırmak için sanırım bu yüzden bu kadar ucuz oldu :8:

ben üst ön 2 dişim için yaptırıyorum, hatta dün aldım plağımı şuan takıyorum 1 gece bile fark etti inanamadımm.. biraz ağrılı tabi..
fiyatıda
sol ön dişim diğerinden ortalama 0.5-0.7 mm önde onu geriye bastırmak için sanırım bu yüzden bu kadar ucuz oldu :8:

ben de takmaya başladım bgn 2. günüm ama tabi ki henüz bir fark yok zaten o kadar cabuk beklemiyorum. benim de üst ön 2 dişim içe dogru yamuk. 10.5 ay sürecek. sen nerde yaptırıyorsun ve nasıl o kadar ucuz oluyor pek mümkün gelmedi bana. invisalgn mi markası?

arkadaşlar fiyatı görünce şaşırdım :53:
bana 2-3 ay evvel 5000 tl demişlerdi sadece üst için...çok bozukluk yok...aradım hospitadenti kampanya varmış diye...öyle birşey yok dediler...gidip yüzyüze mi görüşsem ki:44:

ben özel dişçide yaptırıyorum
fotoğraflarımı ekliyim şaşırcaksınız ya..
bildiğiniz 200 tl ödedim tabi bu bana verilen fiyat kar almıyorum dedi

önce

$DSC03368.JPG

$SDC511922.jpg

taktıktan 1 gün sonra..
şuan daha da oturmuş ve düzelmiş durumda
dudaklarım aşırı kurudu bu aralar sık diş fırçalamaktan nemlendirici sürüyorum şuan düzeldiler allahtan
görüntü kirliliğimden ötürü özür :)) :27:

$DSC03968.JPG

$DSC03972.JPG

$DSC03975.jpg

seninki basit bir şeymiş. benim dediğim plaklar Amerika'da yapılıp geliyor , ayrıca toplamda 21 plak kullanacağım.

Baharkan,
kampanya için ne zaman görüşmüştün? bana öyle bir kampanya olmadı, yok deniyor...
invisalign plağını kullanan arkadaşlar plak kullanırken çekilmiş resim koyarsa sevinirim...belli olmadığı söyleniyor

Baharkan,
kampanya için ne zaman görüşmüştün? bana öyle bir kampanya olmadı, yok deniyor...
invisalign plağını kullanan arkadaşlar plak kullanırken çekilmiş resim koyarsa sevinirim...belli olmadığı söyleniyor

evet belli olmuyor çok dikkatli bakılması gerekiyor ama ilk 3-4 gün doğru düzgün konuşamıyosunuz benm 6. günüm anca alıştım :)

evet belli olmuyor çok dikkatli bakılması gerekiyor ama ilk 3-4 gün doğru düzgün konuşamıyosunuz benm 6. günüm anca alıştım :)

su konuyu hortlatayim bakayim:27: kullanip tam olarak tedavisi tamamlanan var mi?bugun sormayi unuttum dr a acaba tedavi bittikten sonra dislerimiz yeniden egrilebilir mi bir zaman sonra?benim bugun aldigim fiyat 6500usd ne eksik ne fazla:5: 2de implant yapilacak sonra:5::5:

su konuyu hortlatayim bakayim:27: kullanip tam olarak tedavisi tamamlanan var mi?bugun sormayi unuttum dr a acaba tedavi bittikten sonra dislerimiz yeniden egrilebilir mi bir zaman sonra?benim bugun aldigim fiyat 6500usd ne eksik ne fazla:5: 2de implant yapilacak sonra:5::5:

Ben 5000 dolara yaptırıyorum invisalign.

Merhaba arkadaşlar;
Anladığım kadarıya invisalign'ı bilmeyen ve pekiştirici plaklarla aynı şey olduğunu düşünen arkadaşlarımız var. O yuzden konuya bi açıklık getirmek istedim. Ve bende yaptırmadan önce internette çok araştırmama rağmen düzgün bir bilgi ve fiyat bulamadım. Kısaca açıklamaya çalışacağım size;
1. Invisalign gerçekten çarpıkdişlerin düzeltilmesinde kullanılabilen bir ortodonti aletidir. Aynı zamanda az bozuk dişler için de yapılıyor ama boşuna para israfı olur derim ben çünkü az bozuk dişler kısa sürede düzeltilebildiği için tel taktırmak hem ucuz hem kısa süre için takacaksınız. Ayrıca çene bozukluklarıda tedavi edilebiliyor invisalign ile
2. Pekiştirme plağı değildir. Sadece geceleri takmazsınız. Pekiştirme plağı adı üstünde tel yada invisaligndan sonra dişlerin eski pozisyonu almaması için kullanılır ve çok ufak bozukluklar içinde kullanıyor dişçiler
3. İnvisalign'ın iki türü var biri light serisi biri de tam seri. Tam seri 45plaktan oluşuyor ve her iki haftada bir plak değiştiriyorsunuz. Yani tek bir plakla düzeldiğini düşünmeyin.
4. Bildiğim kadarıyla fiyatı sabit ve diş ölçünüz alındıktan sonra plaklarınız amerikada yapılıyor o yüzden hem pahalı hem dolar üzerinden satılıyor. Ben 45 plaklık tam seriyi 6500 dolara yaptırıyorum. Light serisi daha ucuz ama sanmayınki çok da ucuz.
5. Tedavi yinede her dişe uygulanmıyor yani mutlaka doktora gidip muayene olmanız lazım. Sadece bir kaç doktor yapıyor türkiyede. İnvisalign ın kendisitesimden bakmanız lazım zira çoğu dişçi hasta kapmak için bizde yapıyoruz ondan diyor. Ama invisalign şirketi kendi programlarına katılmayan doktorlara invisalign satmıyor. İnvisalign'a benzeyen plaklar var piyasada ancak bunlar aynı oranda çarpık dişleri düzeltmiyorlar ama karar sizin. İllainvisalign istiyorsanız dediğim gibi invisalign sitesindeki türkiye de olan doktorlara bakın ve ona göre davranın
6. Sitede hiç görünmediğini falan anlatıyor ama yinede öyle değil. İnvisalign için dişlerinize ataçmanlar yapıyorlar ( kompozit de deniyor) ataçmanlar dolgu malzemesinden yapılıyor. Dolayısıyla e biraz farkediliyor ama çirkin bir görünüş degil. Çoğu insan çok sonra farkediyor ve farkedenlerin çoğu dişlerinden sorunu olup insanlarla konuşurken dişlerine dikkatli bakan insanlar (ben böyle yapıyordum açıkcası)
7. Plaklarla aslında yemek yenmiyor ama doktorum kendine de yapmış ve herşeyi yiyor. Ama ben tavsiye etmiyorum çünkü arasına kaçıyor ve rahatsız edici bir durum. Çikolata falan da yiyemezsiniz kahverengi bi diş istemiyorsanız. Ve bence eksi yanlarından biri. Yemek yemeden önce çıkartmak bana işkence gibi geliyor özellikle okuyorsanız. Ama kimseyi takmayan ve rahat biriyseniz sorun yok
8. Plakları yıkamazsanız koku yapabiliyor. Protez tabletleriyle yıkıyorsunuz ama ben ağız gargarasıyla kullanıyorum bence daha etkili.
9. İlk başlarda ağızınızda alışamıyorsunuz konuşamayacağınızı düşünüyorsunuz ama 3. Plağa geldiğinizde gfarketmiyorsunuz bile. Yani peltek olucam diye korkmayın
10. Eğer benim fikrimi alacak olursanız, şuan plaklarımdan oldukça memnunum ancak oldukça pahalı olması beni zor durumda bırakmadı değil. Eğer sadece arkadaşlarınız sizi farklı görmesin diye yaptırıyorsanız boşuna endişelenmeyin. Özellikle 19 20 yaşlarındaysanız insanların diş telini çokda umursamadığını görürsünüz. Çoğu arkadaşım bana diş teli yaptırmam için baskı bile yaptılar. Ayrıca üniversitede o kadar tel takan insan var ki, hemde gri olanlardan. Yani şu an ki deneyimim olsa porselen diş tellerinden yaptırıdım. 3 milyara falan geliyor sanırım o da.
11. E senin dişlerindüzeldimi diyeceksiniz , ben henüz 8.plaktayım ama ilerleme 4. Plaktan itibaren başladı. Bir de son olarak sakın ilk baştan çok düzgün bir şeklegireceği fikrine kapılmayın. Dişlerinizin nasıl bir pozisyonda olduğuna bağlı bu. Mesela benimki öncelikle 2mm kadar öne gelecek şu anda dislerim yavaşça birbirinden ayrılıyor. Ama doktor size bir simulasyon hazırlıyor ve her aşamasını görüyorsunuz ve son halinide. O yüzden iyi bence. Birde eğer bütün plakların bitiminde dişleriizin görünümünübeğenmezseniz size ekstra on plak daha yaptırılıyor ve bu ücretsiz.
12. Plaklarınızı sakın kaybetmeyin. Ekstra herplak için 250 dolar ödüyorsunuz, bilginize.
Umarım yaptırmak isteyenler için açıklayıcı bir yazı olmuştur. Şimdiden kolay gelsin.

Son düzenleme:
fiyatıda

benim de sadece ön iki dişimden biri çarpık bunun için tedavi olmak istiyorum ama araştırdıgım fiyatlar çok yüksek 200 tl ye nerede yaptırdınız acaba ?

fiyatıda

Merhaba gittiğiniz doktorun ismini verebilirmisiniz

Teşekkürler

fiyatıda

nerde yaptırdığını ben de merak ediyorum lütfen aydınlat bizi :3:

Kızlar benim dişçim istanbula taşındı fakat İzmitte Barista kafenin üstünde Serkan Emen var oda onun arkadaşıydı onunla görüşebilirsiniz

Back