İntihar sonrası hayat?

ylva

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2017
3
2
1
27
*yardım buldum herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
bir daha kalkısma ne kadar zor durumda olursan ol her zaman senden daha kotu durumda olanları dusun yasadıgımız sorunlar bazen ust uste gelip icinden cıkılmaz hale sokabiliyor bizi ama asla gecmisini dusunme herzaman gelecegine odaklan icinde ki karanlıgın sebebi gecmisini unutamaman ama onların hespi yasandı bitti artık bugun ve yarın var o kadar..kendine hobiler bul kurslara git spor yap o intihar ettigin gunu kendin icin yeniden dogdugun gun olarak gor hic kimse hicbir sorun hayatını son vermek icin gecerli sebep degil..bende pkoydum doktor aynısını bana dedi:) olmaz cocugun dedi ama ne oldu hamileyim hemde tedavisiz bakma her doktorun dedigine kendi kendinin doktou ol yeri gelince kendini telkin et bence sen bunca seyleri yasamıs biri olarak cogu genc kıza gore daha guclusun bunu unutma..
devlet hastanelerinde genelde bu tarz grupların oldugu yerleri doktor paylasıyor psikiyatra gidersen onlar yonlendirebilir seni

Öncelikle kendine zarar vermekten vazgeç yaşamın iyi yanlarına odaklan. bu konuda psikiyatri de sanırım bir tedavi gördün öncelikle ona devam et. yani tıbbi bilimsel tedavini aksatma. ek olarak bireysel seans şeklinde (bu işi ciddi olarak yapanlar aykut Oğur, tuğçeisinsu vs. ) görüşmeye de gidebilirsin. gidemesen bile bu kişilerin sosyal medyada sayfalarına bak.

Sana en son yüzüklerin efendisinden bir replik:"her zaman umut vardır"

Devlet hastanelerimizde bu grupların olduğunu bilmiyordum mutlaka araştıracağım. Teşekkür ederim desteğiniz için, hamileliğinizin güzel geçmesini dilerim, allah analı babalı büyütsün. Önerilerinizi mutlaka değerlendireceğim.

Teşekkürler, önerdiğiniz isimlere hemen göz atacağım, güzel alıntı için de sağolun.

seni cok iyi anlıyorm canım bende okb hastasıyım ve tam bir girdap içindeyim

kuzenim intihara kalkmıştı
sonra yaşadı çok şükür ki zor zamanlar geçirdi elbette ama düzenli ilaçları kullanıp tedavi oldu
sonra okulu bitip yaşı gelince evlendi ve şehir değiştirdi kendisini intihara sürükleyen her sebepten uzaklaşma imkanı buldu ve toparladı şimdi
gelecekte mutlu olmama gibi bir şeye şartlama kendini
evet sonrası sıkıntılı da olsa ortam değiştirmek ve çevrende pozitif insanlarla ilerlemek ilaçlarını düzgünce kullanmak senin toparlamana yardım edecektir

seni cok iyi anlıyorm canım bende okb hastasıyım ve tam bir girdap içindeyim

Umarım her şey düzene girer kalbim sizinle.

Kuzeninizin yaşadıklarına çok üzüldüm. Açıkçası evlenmeyi düşünmüyorum, psikolojik dengesizliklerimi düzeltmeden önce birinin hayatına girip onu da bu olayların içine çekmek beni zorluyor. O sebeple yaklaşık 3 yıldır hayatımda kimse olmadı. Daha önceki yorumlarımdan da yola çıkarak bir spor salonuna yazıldım, kendime alakalı mutsuz olduğum şeylerden biri kilomdu, bu birkaç gün öylesine aydınlık günlerdi ki benim için. Sosyal anksiyetemi de bu şekilde yenmeyi umuyorum. Çok teşekkürler.

O doktor atmis kafadan. Ben de pcos hastasiyim hem de o kadar ileri ki ilac icmezsem 6 ay adet olmam. Ona rağmen 2 yıl dolmadan doğal yolla hamile kaldım cok şükür. Hayat her zaman kötü gitmez. Nasıl ki havuzun yüzeyine hızla cikmak icin en dibi boylaman gerekiyorsa hayat da ayni öyle :) güven bana önüne cok guzel kapilar acilacak. Sen zaten her türlü sıkıntıyı yasamissin daha kotu ne olabilir ki bundan sonra? Her zaman böyle hissetmeyeceksin emin ol. Zamanla fikir yapin cok daha olgunlasacak. Cok akli basinda ve yetenekli bir kızsın zaten. Yazım diline bayıldım. İlerde senin çok başarılı olacagina eminim. Annen senin bu hayattaki en büyük şansınmis. Ona sımsıkı sarıl. Farz et ki baban ölmüş. Hic biri senin canından kiymetli degil. Senin vücudun sana Allah'ın emaneti. Sevdiklerinin emanetlerine nasıl gözün gibi bakiyorsan lütfen kendi bedenine de öyle gözün gibi bak. Öpüyorum seni :*

Ahh ablacım , kendini yalnız hissetme , bakk ne kadar da güzel tahliller yapmışın , kendi hayatın , ailen hakkında .herşeyi çözümlemişin ve çok iyi tanıyorsun kendini . İki gün önce komşumun gencecik kızı bir boşluğa düştü ve intihar edip hayatını kaybetti ve sebebi sadece sınav stresiydi. Ailesi yıkıldı , keşkeler fayda etmedi , keşke baskı yapmasaydık dediler , sınav dünyanın sonu değildi dediler ama o gencecik fidan için çok geç olmuştu. Sen gayet aklı başında bir kızsın evet geçmişimizi değiştiremiyoruz hepimizin değiştirmek , görmezden gelmek istediği hatta hiçç yaşamamak istediği bolca kötü anısı var..öyle düşün tatlım neler geçmiyorki , ne acıları aşabiliuoruz. Bakk en azından ailevi problemlerinin büyük kısmı iyileşmiş , herşeyin çaresi var emin ol, belki o yaşlarda bizede hiçbirşey geçmez gibi geliyordu ama geçti. Şuan üzüldüğüm şeylere , ailemi üzdüğüm durumları düşündükçe yaptığım davranışların saçma hatta komik olduğunu düşünüyorum. Sende de öyle olacak herkes gibi geleceğini düşün , pozitif bak herşeye ve en önemlisi kendini sevmekle başla hayata , çookk uzun yıllarım olacak de kendine umutla bakk. Ve terapist işini bence yeniden gözden geçir. Devam et iyi gelir , en azından içini dökersin , paylaşamadığın durumları paylaşırsın ve emin ol rahatlarsın. Yanlış anlama emi beni kuzucuğum , naçizane bir abla olarak akıl vermiyorum sadece tavsiyede bulunuyorum. Ve pcos meselesine gelince sallama bile etrafta tanıdğım belki 10 15 kişi var kisti olarak hamile kalıp , bebeğini büyüten. Allah a emanet ol , hrrşey gönlünce olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…