- 17 Ekim 2023
- 137
- 6
- 25
-
- Konu Sahibi Gokceyaren41
İsminiz nedir ALLAH RAZI OLSUNMerhaba,
Aynılarını misliyle yaşadım. Aklımı kaybetme korkusu, birine zarar verme korkusu, intihar etme korkusu. Bu düşünceler bazen o kadar yoğunlaşırdı ki panik atak geçirirdim. Kaç kere acillik oldum. Beni kurtarın diye psikiyatra gittiğimi hatırlarım. En sonunda intihar edeceğimi düşünürdüm. Ama ölesiye de korkardım.
Merak etme asla intihar etmeyeceksin. Direkt ertelemeden psikiyatra gidiyorsun ve verdiği ilaçları kullanmaya başlıyorsun. İlk başta ilaçlara vücut alışana kadar daha kötü olabilirsin ama sonra gün be gün duzeleceksin. Sonrasında biraz zaman geçsin terapi alabilirsin. Mindfullness egzersizlerini araştır. Ama psikiyatra gitmeden olmaz.
Hem öyle ama çoğunlukla yüksekten atlayacağım gibiNasıl bir intihar korkusu mesela? Ya bazen araba hareket ederken kapıyı açasın gelir ya öyle mi ?
Bazen bana da oluyor ya. Korkacak kadar değil de herkeste oluyor mu diye merak ediyordum hepHem öyle ama çoğunlukla yüksekten atlayacağım gibi
Özelden dertleşebiliriz, her zaman destek olmaya çalışırım. Biliyorum çok zor ama emin ol %99 demiyorum bak %100 tedavi olduğunda geçecek.İsminiz nedir ALLAH RAZI OLSUN
Çarşamba gideceğimPsikiyatriste gidiyor musunuz?
Teşekkür ediyorumBen değil ama annem maalesef bu durumda.ilaclar ve terapi ile atlatilabilir.annem ilaç alıyor fakat terapiye ikna edemedik.ilac tek başına yeterli değil bence.annem artık iyiyim deyip ilacı bıraktı.bi müddet iyiydide.fakat daha sonra daha şiddetli geri döndü.simdi yine başladı ilaçlara.siz annem gibi yapmayın sakın.hem ilaç hem terapi ile üstesinden gelebilirsiniz.sifalar diliyorum.